אמנון לוי filter

אמנון לוי filter

בתוכנית של אמנון לוי "שומר מסך" , שתלו נערה בת 18 באחד הצ'אטים שתתחזה להיות נערה בת 13 . לצורך העניין קראו לה "נועה13 " (אם אינני טועה בשם). אותה נועה נכנסה לחדר שבו גברים מחפשים ילדות. הקיצ קיצ או to make a long story short , היא פיתחה "מערכת יחסים" וירטואלית שעברה גם לטלפון עם גבר העונה לשם "עידו 42". (המתוחכם דאג לרכוש לו talkman שכאמור בסוג פלאפון שכזה לא ניתן לאתר מהיכן יוצאות השיחות) השיחות נגררו מצד "עידו" לשיחות אינטימיות ורצון להיפגש (עידו שחש בלבול העדיף כמה פעמים לא להגיע לפגישה שהם קבעו) כל שיחות שניהלו השניים הוקלטו על ידי המערכת וכמובן שודרו. אותה נערה הובאה לתוכנית ותוחקרה על החוויה שעברה וסיפרה שאפילו בתור בחורה בת 18 היא חשה סלידה ,מבוכה מאותן שיחות. בתוכנית ששודרה ביום חמישי האחרון , הביאו את "עידו" לאולפן ונתנו לו במה שנויה במחלוקת להגיב. א. ה-filter (אמנון לוי) הסכים לבקשתו של עידו לא לחשוף את פניו וזהותו. ב. אמנון לוי הסכים שעידו יגיב וכביכול יתנצל ויסביר את מעשיו (האם די בכך???). מה שאבסורד בכל הסיפור המזעזע , שבאף אחד מהשלבים אמנון לוי לא ערב את המשטרה בעניין. אני תוהה למה לא "הלכו על זה עד הסוף" ובעזרת המשטרה הביאו למצב שהעידו יפגש עם אותה הנועה ואז תיהיה עילה למעצר וכך יקבל זה את גמולו הראוי. הסיפור נגמר בצורה כל-כך פזיזה רק על מנת לשדר אותו בטלויזיה ולקבל ריטינג גבוה. עקב התוכנית הוחלט להעלות הצעת חוק שתאפשר להביא למעצרם של פדופילים או כל עוברי חוק אחרים שפועלים בצ'אטים אפילו רק על פי שיחות צאט ולטפוניות. אני חייבת להגיד שתגובתו של עידו זיעזעה אותי במיוחד. כשנשאל עידו מה היה קורה אילו אחד מילדיו היה מפתח בצ'אט שיחה עם מבוגר ואפילו מדבר איתו בטלפון ענה עידו,שילדיו מנהלים שיחות בצ'אטים ואפילו שיחות טלפוניות עם מבוגרים אף טרח לספר מיוזמתו,שבתו פעם נצבטה בישבן זה היה נראה שהוא נותן לזה לגטימציה כאשר שאלו אותו איך הגיבו מקורביו,הוא ציין שהתגובות של הגברים היו סלחניות משהו בסגנון "איך עשית זאת "אבל המשך הלאה (משהו בסגנון), לעומת תגובות הנשים שהיו חריפות יותר בסגנון קללות והפניה לטיפול. מעוררת בי תרעומת המחשבה ,שבסופו של דבר פדופיל צ'אט (ולא רק) כמו עידו,יכולים להמשיך לפעול בגלל הטוענה שהם מקבלים טיפול פסיכולוגי\אטרי. איפה לעזאזל העמותות לזכויות הילד למניהם ??? ואנו כאזרחים נראים כבמביטים ושותקים ולרגע לא עוצרים לחשוב על הטראומה לכל החיים שאותו ילד נושא. עד שזה לא מגיע "אלינו הביתה" אנו לא פאקינג עושים משהו בעניין . (פועלים ביתר שאת !!!) האם הפכנו להיות חברה אדישה ואימפוטנטית? נ.ב חבל שאמנון לוי וכולם,לא צפו בסרט שראיתי לאחרונה (סיפור אמיתי) ,על אזרחית אמריקאית מין השורה שבגלל חוויה אישית של בתה, תוך כדי שיתוף פעולה עם המשטרה ,פועלת באופן נמרץ באתרי צ'אטים בזהות בדויה על מנת לתפוס את הפדופילים הרבים שמסתובבים להם חופשי ובכל פעם מחדש מצליחים לשים את ידם על ילד\ה.

פעם אחת לפני שנים רבות

טוב, נו, לא באמת שנים רבות. לדלעתי זה היה בערך לפני שלוש שנים, לפני שהאינטרנט התמלא בפדופילים, צפצף לי האייסי על מישהו לא מוכר שרוצה לדבר איתי. אמרתי לעצמי "סבבה, למה לא". הסתבר שפנתה אלי ילדה בשם אמילי, כנראה בת להורים אנגלוסקסים. ניסיתי בזהירות לברר בת כמה היא. נדמה לי שהיא אמרה שהיא בת עשר (הזיכרון מאז לא משהו. מזדקנים). בכל מקרה, ניסיתי לברר אם ההורים שלה יודעים שהיא מחוברת ל-ICQ והשבעתי אותה שתגיד להם שהיא משוטטת ככה לבד באינטרנט. אכן, כמו שאומרת מדי פעם קפת, אני המלפפוץ הקדוש. מה שמטריד אותי שבניגוד לי יש עוד הרבה אחרים שלא היו עושים את זה, ומשתמשים במקלדתם החלקלקה חו"ח לנצל מינית את הזאטוטה. האמת? יש לי הצעה - בשביל להתחבר לצ'טים יצטרכו המתחברים לפתור, נגיד, משוואה ריבועית, או לצטט משהו משירת ימי הביניים. ככה אפשר לסנן גם ילדים קטנים וגם אשדודים. אכן דברים קשים, יעקב.

Ricca

New member
ניצול מיני של ילדים באינטרנט

נשמע מזעזע נכון? פשוט איום ונורא, ילדה תמימה בת 13 נכנסת בתמימות לצ'אט הזאב הרע אורב לה ומנצל אותה מינית באופן מילולי.. ממש כאב לי על האדון, באמת אני אומרת לכם, כל כך הזדהיתי עם הדברים שאמר הרי כל אחד יכול היה ליפול בפח הזה. זאת הייתה כתבה עיתונאית, אין לי ספק ש"בת ה- 13" שלנו משכה את השיחה לכיוון המיני, למרות מה שהושמע, נורא קל להוציא דברים מהקשרם בטלויזיה. הבחור חזר ואמר, שהוא לא גאה במה שעשה אבל הוא לא עבר על החוק, והוא צודק. גם עובדה שהוא ביטל כמה פגישות, האם זה לא מוכיח שבכל זאת מדובר על אדם בעל מצפון? והעובדה שהיא חשה סלידה, הרי אם זאת לא הייתה כתבה עיתונאית שבה היא חייבת לתפוס את הפושע, היא הייתה פשוט מפסיקה לדבר איתו. הוא בטח לא היה לוחץ יותר מידי והקשר הביזארי הזה היה נפסק. זאת הבעייה עם האינטרנט, הסביבה האנונימית מאפשרת לנו לומר ולחשוף דברים שבעולם האמיתי בחיים לא היינו עושים. אז גם אם אנחנו מפנטזים על פשע, זה לא אומר שאנחנו נבצע פשע. אבל אני רוצה לחזור רגע לבת ה- 13. זוכרים את גיל 13? אני כן, גיל 13 היה רחוק מלהיות תמים ולא מיני, סרטים כחולים, התנסויות לסביות ואחרות בשירותים, שבע דקות בגן עדן שהפכו לשעה, אוננות קבוצתית, יציאות מיותרות לפאבים ומועדונים, תאמינו לי, ממש סדום ועמורה. נורא קל למבוגרים להאמין שהילדים שלהם תמימים, המושג "ילדות" מצוייר בראש בצורה כל כך ברורה וורודה, וסקס זה פשוט כתם שחור ומזעזע בגיל הזה, למה בעצם? ילדים הם לא טיפשים, תמימות זה דבר מאוד יחסי, וטראומה, זה משהו שמקבלים כשמספרים לך שאתה אמור להיכנס לטראומה,ועכשיו סיפור, הייתה לנו בכיתה בחורה יפיפיה בת 13 אבל נראתה לפחות בת 15 (
). היא הייתה דלוקה באופן נואש ופתאטי על חייל חמוד בן 19 (היחסים ביניהם לא חוקיים לכל הדעות) היא ארבה לו, הטרידה את הבחורות איתן יצאה, וניסתה לפתות אותו בכל דרך אפשרית, והצליחה. הבחור סיים איתה את הקשר די מייד, הוא באמת ניסה להיות עדין והתנצל, הוא הסביר לה שפער הגילאים אינו אפשרי, שזה לא חוקי וכן הלאה. זה שבר את ליבה הקטנטן והיא רצה בוכה לאמא, שהבינה שמדובר ב"טראומה לכל החיים", הסבירה לילדה שלנו שעלייה להיות שבורה למשך שארית חייה מהניצול המתועב, ולבלות את 4 השנים הקרובות בבית משפט. לדעתי זה היה מיותר. זה סתם סיפור של אהבה נכזבת. גיל ההסכמה בארץ הוא 16, בפועל קורה שילדים מתחילים לקיים יחסי מין מוקדם יותר, לא חסרים מקרים של יחסי מין בגיל 12, היחס של החברה למקרים האלה הוא כל כך חריף, שאנשים נכנסים לטראומה בהתאם לתגובות החברה. אני לא מעודדת יחסי מין בגיל צעיר, להיפך אפילו, אבל זאת תופעה טבעית והגיונית שהיא מאוד נפוצה. גם לגבי פדופיליה, צריך לעשות איזשהי הפרדה בין מקרים, לא כל גבר שמקיים יחסים עם בת 15 הוא פדופיל, במיוחד אם זה נעשה בהסכמה, זה נושא מאוד רגיש ומאוד בעייתי, וחשוב שתזכרו, ילדים בני 13, 14, 15, הם לא טיפשים, ולא תמימים! הם אולי מושפעים בקלות רבה יותר, אבל לא חסרים מבוגרים כאלה בעולמנו.

Ricca

New member
באמש'לי לא!

דווקא כאן אני מתכוונת לכל מילה.. לפני מאתיים ששנה ללדת ילד ראשון בגיל 14 היה נורמאלי לחלוטין, זה עדיין נורמאלי במקומות מסויימים בעולם, אני לא אומרת שזה רצוי, אבל לא צריך להזדעדע מזה, יש דברים יותר מזעזעים בעולם שאנשים פשוט מתעלמים מהם. אתמול שמעתי על מקרה של אח שאנס את אחותו במשך שבע שנים וסירסר בה , הנה משהו שבאמת צריך להילחם בו. אם מישהו מוכן להסביר לי איך קרה שבמשך שבע שנים אף אחד לא שם לב למקרה המזעזע הזה, כשלעומת זאת כמה מילים גסות שנאמרות לילדות מגיעות לכותרות תוך כמה ימים. העולם שלנו באמת מקום מסריח לגדול בו, והוא עדיין יותר טוב ממה שהיה לפני חמישים שנה וזה הולך ומשתפר. צריך לקחת דברים בפרופורציה. האם ילדה בת 12 שמזדיינת עם בן 17 זה באמת דבר כל כך איום ונורא? ומה עם אישה שמפילה את הילד שלה במחסום של צה"ל שסגור כבר שבועיים בגלל התראה לפיגוע? מה מזעזע אותכם יותר? מה לדעתכם טראומטי יותר? למה ילדת בה "13" שגבר מבוגר מפלרטט איתה נחשבת קורבן אומלל, כשלעומת זאת התלמיד בת ה- 12 (אני זוכרת נכון?) שהכניס מורה שלו להריון פעמיים, נתפס בעיני החברה גבר גבר? אולי הגיע הזמן לאזן קצת את ההבדלים האלה, ולזכור שילדים עושים לפעמים דברים איומים. החל משופליפטינג ועד אונס קבוצתי, וצר לי לבשר לכם, אבל יש ילדים שגם מחפשים את המבוגרים שילמדו אותם קצת על החיים. ושוב אני מדגישה, אני לא מצדיקה פדופילים, אני באופן כללי דוגלת בעונש מוות, ואני באמת מאמינה שזה סוג של עבירה שיש מקום להעניש עליה בחומרה כמו ברצח, אבל בואו נעשה הפרדה, האם פלירט באינטרנט משתווה לאונס של ילדים בין השיחים בפארק? אני אגב ממליצה לכם לראות סרט בשם kids של איזה במאי שאני ממש לא זוכרת איך קוראים לו, ככה למקרה שלא ראיתם.

קפת

New member
שתי הערות קטנות

1. בן 17 זה לא גבר במובן העיתונאי של המלה. בן 17 זה נער. כשמתייחסים לגבר מתכוונים לאדם בן 30-50. כשאדם בן 30-50 מתעסק - במובן המיני של המלה וגם אם זה רק מילולית - עם ילדה בת 12-13, זה יכול להעיד על כך שמשהו מאוד מסריח ורקוב אצלו בממלכה. ישראל, או בלגיה, 2004. 2. את לא רואה איך פלירט באינטרנט בין גבר בן 30-50 עם ילדה בת 12-13 יכול במקרים מסויימים להיגמר באונס בשיחים או בחדר העבודה שלו? פרשת יעקוב העליון אומרת לך משהו? השם טוביה סער לא מצלצל בפעמון?

Ricca

New member
שתי תשובות להערות

1. הרבה דברים רקובים בממלכתנו בלי שום קשר לדוגמא. מה שהתכוונתי, זה שממש צלבו את החייל שהתעסק עם בת כיתתי (סליחה שלא דייקתי בגילאים 13 ו- 19, אכבל אני חושבת שהרעיון מובן עכשיו), והיא זאת שמשכה אותו לזה בכלל, זה פשוט סיפור עצוב לכולם שיכול הייה להסתיים בשבועיים של בכי על לב שבור, במקום במשפט ארוך, שלדעתי היה זה שיצר את ה"טראומה" מהמקרה. 2. תראי, לומר שפלירט באינטרנט יכול להוביל לאונס זה כמו לומר שסמים קלים גורמים להתמכרות להרואין, בעצם לא, זה לא ככה, כי נכון שרוב משתמשי ההרואין התנסו במריחואנה לפני שהתחילו להזריק, אבל אני בטוחה שרוב מקרי האונס לא התחילו באינטרנט. יותר בכיוון של חולה נפש שמסתובב בגינות ציבוריות. רוב מקרי האונס מתחילים מהזנחה של השירותים הסוציאליים, מחוסר היכולת לאבחן אנשים חולים שמסכנים את הציבור (כמו הבחור שזרק נערה לאילון), ממשטרה מושחתת, מאי ענישה מספיקה של בתי המשפט וכן הלאה. וכל אלו לא רק תורמים למקרי האונס, אלא גם לאלימות שמשתוללת בארץ ולשאר המחלות שלנו.

א י ל ה

New member
אני רק רציתי להגיד

שאם במקרה יוצא לי לדבר במסרים, או בעבר, בצ'ט, או באיזה כלי תקשורת אינטרנטי אחר, עם מישהו שגילו פחות מ-18, ילד או ילדה, אני מאוד נזהרת. ויצא לי אפילו להגיד באופן מפורש לילדים כאלה, שלשיחה הזאת אני לא נכנסת איתם, ובכלל, באופן כללי, ביי וזהו. אני לא רואה מה יש לי, כמבוגרת, במשותף עם ילד או ילדה של אימא אחרת; אני לוקחת בחשבון שהילדים האלה עוברים תקופה לא פשוטה, כי אני זוכרת את עצמי בגיל הזה, רק עם הפרספקטיבה שיש לי מהמקום שלי היום; אני מניחה שהם, לפחות חלק מהם, נמצאים בקשיי תקשורת עם ההורים ומחפשים איזשהו מודל בוגר אחר. אני לא מעוניינת להיות המודל הזה בשום אופן ושום צורה ושום כל דבר אחר; אני מבינה שהם חושבים שהם יכולים ה-כ-ו-ל ושלהם זה לא יקרה, אבל אני רואה תמונה קצת אחרת, דווקא כי אני זוכרת אותי שם. ולכן, מהמקום הזה, אני לא רואה מה יש לגבר בן 30 או 35 לשוחח עם ילדה בת 13 על זיונים, או על כל דבר אחר. באמת. גם אם היא התחילה. אז מה זה אומר, שהוא חייב לגמור?

Ricca

New member
צודקת..

אף אחד לא אומר שהאנשים האלה ראויים לאיזה פרס, אבל מה לעשות שבעולם שלנו לא כל האנשים ניחנו במוסר ומצפון, אנשים לא רק משוחחים על מין עם ילדים, הם גם מרמים, מקללים בכביש, מכים את הילדים שלהם, זורקים זבל בחוף הים וכן הלאה.. השאלה היא מה חמור ממה, ומה שלי אישית מפריע, זה שאיזה עיתונאי הלך וחיפש וחיפש מישהו לפתות באינטרנט כדי לעשות איזה סיפור ענק על ניצול ילדים, וכל הארץ מדברת רק על זה (כששום דבר בת'כלס לא ממש קרה), כסיפורים מזעזעים לא פחות חולפים לנו בין האוזניים.

calba 2

New member
הסיבה שהיא פיתתה אותה בצ'אט

היא שהוא כבר היה חשוד בכמה מקרים כאלו ולכן שלחו אותה על מנת לחשוף אותו. ומה דעתך על זה שהוא סיפר לנועה שהוא כבר שכב עם ילדונת בת 13? זה מזעזע. והתוכנית של אמנון לוי השיגה את המטרה ההפוכה לטעמי. בסופו של דבר במקום להעמיד את החולה נפש הזה על טעותו, נתנו לו במה והוא שיחק אותה כמו שצריך. עבד על כולם בעיניים. חתיכת אפס. חוץ מזה, אני בטוחה שהוא היה נפגש איתה אם לא היו עוצרים את זה בזמן.

Ricca

New member
הכל יכול להיות,

אבל מה שמוכיח שמשהו רקוב אצלנו בממלכה זה שאיזה תוכנית טלווזיה שמונעת ע"י רייטינג עושה את העבודה הזאת ולא המשטרה.

קפת

New member
זה ממש לא מעיד על רקבון

נהפוכו, חלק מתפקידה של העיתונות, הרשות השביעית וכלב השמירה של הדמוקרטיה, הוא לחשוף דברים כאלה. פרשות שחיתות ואחרות, מתחום הפוליטיקה והשלטון ולא רק, גם הן תוצאה של תחקיר עיתונאי, וטוב שכך. ייתכן שאמנון לוי עשה את זה בצורה פופוליסטית מדי. לא ראיתי את התכנית אלא רק את הפרומו ולכן אין לי כלים לשפוט. אבל לפני מספר חודשים אריאנה מלמד פרסמה ב"ידיעות" כתבה שבה תיארה את ניסיונותיה שלה כ"ילדה בת 13" באינטרנט, ומגוון ההצעות המגונות שקיבלה. בעקבות איזו פרשת ניצול מיני של קטינות שהרעישה את עולמנו. המ"ל בטח יזכור, כי דיברנו על זה פה.

Ricca

New member
אגב..

חשבת על זה שאולי רוב ההצעות ש"בת ה- 13" קיבלה אז היה מילדים בני 12?

קפת

New member
חשבת על זה

שאריאנה מלמד בטח יכולה להבחין בין סגנון כתיבה של ילדים בני 12 לזה של גברים "קצת" יותר מבוגרים? בעיקר בשעות הקטנות של הלילה? את יודעת מה? תלכי את לצאט, תציגי את עצמך בתור בת 13 ותחזרי לדווח. בצאט של תפוז אפשר לשמור לוגים של שיחות פרטיות.

Ricca

New member
איכס הצ'אט של תפוז

ואגב, עשיתי את זה כבר כמה פעמים, זה ממש מצחיק אותי. תעשי גם את, אם תצליחי לזהות בוודאות גברים אמיתיים, אני אשמח לראות את הלוג :)

Ricca

New member
שיט.. זה עם הבולים הייתה אני..

אבל עכשיו ברצינות.. זאת הייתה שיחה עם בן 30? אולי בן 13

Ricca

New member
רוצים להצטרף לניסוי?

וובכן, נחלתי כישלון חרוץ, אף אחד לא חושק בבנות 13 בצ'אט שנכנסתי אליו.. <gil21> היי <gil21> בת כמה? <Laricca> 13 <gil21> את קטינה! <Laricca> נו, זה לא באופנה עכשיו? <Laricca> זה מדליק את כולם בזמן האחרון <Laricca> אז החלטתי גם אני להנות מהחגיגה <Laricca> הי.. <Laricca> אתה שם? <Laricca> אתה לא יודע שניצול קטינות זה הדבר? <Laricca> אתה שובר לי את הלב.. <gil21> נשמה, את יודעת... <Laricca> נו באמת.. <Laricca> ראיתי בחדשות שכל בת 13 מקבלת מליון הצעות מגונות <Laricca> אני כבר שעה פה ואף אחד לא מדבר איתי.. <Laricca> כולם צוחקים עלי ואומרים שאני קטנה <gil21> אז למה את מחכה שיציעו לך הצעות מגונות? <Laricca> די, אני כבר ילדה גדולה, הגיע הזמן לטעום את העולם אתה לא חושב? <Laricca> אוטוטו בת מצווה <gil21> תגידי... את מסתלבטת עליי? <Laricca> למה נראה לך? <gil21> כי אם את בת 13 איך עוד לא היה לך בת מצווה? נסיון שני: <ItalianBeauty21> ובת כמה את? <Laricca> 13 <ItalianBeauty21> מה 13? <ItalianBeauty21> את בת 13? <ItalianBeauty21> ?????????? <Laricca> כן <ItalianBeauty21> אז למה דיברת איתי... <ItalianBeauty21> ? <Laricca> למה לא? <ItalianBeauty21> אוהבת מבוגרים? <Laricca> תאמת כן, אני מוצאת שבני גילי קצת מפגרים מידי <ItalianBeauty21> אבל את בת 13 <Laricca> אני מאוד בוגרת לגילי <ItalianBeauty21> טוב... <ItalianBeauty21> תהיי מצידי בוגרת ב-5 שנים ועדיין עוד לא תהיי אפילו בצבא... <ItalianBeauty21> את קולטת שיכולים לעצור אותי עכשיו?? <Laricca> אה.. <Laricca> אבל אנחנו רק מדברים.. <ItalianBeauty21> עזבי לריסה חיים טובים שיהיו לך ... <ItalianBeauty21> תהני מבנים ושמרי על עצמך... <ItalianBeauty21> ושלא יהיו שמועות לגבייך מצד בנים... כל מה שהם רוצים זה להתלהב בפניי החברה...

למעלה