אמן ואמן!!!

האדמו"ר הזקן

רבי שניאור זלמן מלאדי. מייסד סידות חב"ד, שהיום שוחרר מהכלא הרוסי, שנחוג בכל קהילות חב"ד בארץ ובעולם, בשם יט' כסלו חג הגאולה. ד"א מיט' כסלו יש הנחות בכפר חב"ד על כל הספרים 50% שבוע טוב

לביא4

New member
איש יהודי - חג שמח גם לך

היום זה חג הגאולה של אדמו"ר הזקן, וגם יום ההילולא של המגיד ממזריטש, בדרכי החסידות תכתב ותחתם!

האם התמונה אמיתית?

כי למרות שאינני חב"דניקית, אני איכשהו צאצאית שלו, אז אשמח לדעת איך סבא-של-סבא-של-סבא שלי (בערך) נראה.

מייקי 770

New member
אכן התמונה אמיתית.

התמונה נתגלתה ע"י נכדו של אדמו"ר הזקן, הרבי הצמח צדק, בבית המאסר שבו ישב אדמו"ר הזקן בפטרבורג.

מייקי 770

New member
וכן לך מרילו.

אגב,מסופר על הגראי"ה הכהן קוק זצ"ל שעל קירות ביתו התנוססו תמונות בעל התניא והגר"א זצ"ל זה לצד זה.ופעם מאן-דהוא אמר לו-

מייקי 770

New member
הסיפור עם הראי"ה קוק זצ"ל -המשך-

ופעם מאן דהוא אמר לו-אני רואה שכבודו עושה שלום בין החסידים למתנגדים?

מייקי 770

New member
הסיפור עם הראי"ה קוק זצ"ל -המשך ב´-

וענה לו הרב זצ"ל בחכמתו- לא רק על קירות ביתי כי אם גם על קירות לבבי חרותות דמויות שני הענקים הללו... -"מלאכים כבני אדם"-

מייקי 770

New member
יום זה איננו רק חגם של חסידי חב"ד.

אלא חגו של כל מי שהתבשם מתורת חב"ד והסתופף בצל אדמו"ריה הקדושים לבית ליובאוויטש במשך מאתיים השנים האחרונות.

נכון בערך

זה חג לכולם, בדיוק כפי שפורים דפרנקפורט הוא חג לכל עם ישראל, כיוון שכל הצלה של יהודי חשובה - אבל בכל זאת רוב הציבור לא חוגג את כל ארועי ההצלה ופדיון שבויים, כי אי אפשר לעשות יום-יום חג. קטונתי מלחלוק ח"ו על מעלתו של האדמו"ר הזקן, אבל מצד שני המשפחה שלי כבר לא מסתופפת בצילם של אדמו"רי חב"ד בערך מתקופת האדמו"ר האמצעי, כך שהיחס שלי אליו הוא כאל כל אדם גדול - אז כאמור קשה לחגוג כל יום הולדת/פטירה/החלמה/הצלה של גדולי ישראל. (דרך אגב - היחידים שחוגגים כל יארצייט הם מנייני ה"אקספרס" שמחפשים תרוצים לא לומר תחנון - וזו לא מחמאה).

מייקי 770

New member
בקשר למנהג שלא לומר תחנון ביאהרצייט

אמנם בחב"ד מקפידים שלא לנהוג כך, אולם אצל כל קדושי וצדיקי הונגריה ופולין מקובל שלא לומר תחנון ביאהרצייט של צדיקים.

לביא4

New member
זהו חג של כוווווולם....

מרילו - כמו שנאמר התמונה אמיתית ומפורסמת, ויש לך זכות גדולה ומיוחדת שאת צאצאית אדמו"ר הזקן! יש אגודה כזאת בחב"ד - "צאצאי אדמו"ר הזקן" אם את לא רשומה כדאי שתרשמי שם.

תודה

האם האגודה הזו מעוניינת גם בצאצאים שמשפחתם כבר דורות רבים לא שייכת לחסידות? (מה לעשות - חלק מצאצאיו "החמיצו"...)

מייקי 770

New member
בודאי!!

חברים באגודה זו צאצאי אדמו"ר הזקן מכל המינים. החל באדמו"רים מחסידויות אחרות,ממשיך בחסידי חב"ד, וכלה בחובשי כיפות סרוגות.

למעלה