אמן אליפות הקרקע

zataomm

New member
אמן אליפות הקרקע

ההונדה של רוסי במופע פרטיקולרי של שני ברגים, פליק-פלאק וסלטה כפולה.

Miss Mor

New member
אַאוּץ´ זה כואב ../images/Emo5.gif

ואני לא מבינה למה הוא היה צריך להרים את הרגל מהרגלית באמצע הסיבוב?! Miss Mor שתוהה מה קרה לו אחרי ההתרסקות

zataomm

New member
לא רק שלא קרה לו כלום

הוא אפילו נצח באותו מירוץ (דונינגטון פארק- אנגליה, 8/7), לגבי הרמת הרגל... אוליי הוא פשוט היה צריך להשתין, פעם ראיתי סרט איך רוסי בסיום אחד המירוצים (כמדומני זה היה עוד כשהוא התחרה במסגרת ה- 250) רץ להשתין באיזה בותקה ליד המסלול, השדרנים של יורוספורט פשוט היו בשוק. יותר ברצינות, נראה לי שהוא פשוט ניסה לאזן את האופנוע, אבל זו רק השערה.

zataomm

New member
אכן מיותר

לכל רוכב יש שני אופנועים תאומים המוכנים שניהם למירוץ, כך שגם אם בדקה ה-90 קרה משהו לאחד מהם (כמו שקרה למקס ביאג´י בעונה שעברה שבקפת החימום של אחד המירוצים הוא נפל והאופנוע שלו פשוט עלה באש) אחיו התאום (עם כיוונים מותאמים למסלול) יכול למלא את מקומו. חוץ מזה במקרה הספציפי הזנ התאונה קרתה ביום האימונים הראשון, קרי ביום שישי, כך שעד המירוץ ביום ראשון היה אפשר להעמיד את שני האופנועים מחדש (חלקי חילוף לא נראה לי חסר להם).

M a x

New member
מקס יגלה למיס מור למה....

הרמת הרגל נועדה לאפשר הורדת הגוף לכיוון המסלול כדי לתמוך את האופנוע על ברך שמאל. אם מיס מור תצפה שוב היא תשים לב שבסמוך להרמת הרגל איבד הגלגל הקידמי את האחיזה,במצב כזה ניתן (לנסות) להחזיר את אחיזת הקידמי ע"י דחיפה עם הברך. זה אגב הצליח לו לדוקטור בעונה שעברה,בדוניגטון השנה לא כל כך..... מקס שתוהה האם מישהו עדיין זוכר נסיון דומה של מיק דוהאן אוסטרליה 97....

סקניה

New member
אה....מקסי....לא חוכמה.....

שהרי לדוהאן זה קרה (בהקפה ה-17,כמדומני) בפניה הראשונה של פיליפ-איילנד. פניה של מעל 200 קמ"ש.... הקידמי החליק....דוהאן,עם סליידר ימין דוחף את האספלט, מרים.... אך המהירות עדיין גבוהה מדי ואסור לנגוע בבלמים......אז הקידמי מחליק שוב... דוהאן,שוב, מרים את האופנוע בעזרת הסליידר....אבל הקידמי כבר מחוץ למסלול...על הדשא.........הלך המירוץ...... ועכשיו התקלה: מי זוכר מה קרה אותו מירוץ שנה לפני כן?

zataomm

New member
ודוגמא נוספת

השנה בה לוריס הגמד בהקפה האחרונה תמך עם הברך את האופנוע והצליח אפילו לשמור על מקומו במירוץ. נ.ב. אם יש למישהו הקלטה של המהלך אשמח לקבלו

M a x

New member
לא זוכר מה קרה שנה לפני....

רק רוצה לספר לסקניה שמאותו מרוץ הפניה הראשונה בפיליפ איילנד נקראת איך לא...... דוהאן. מקס ששמח שסקניה זוכר....

Miss Mor

New member
משום מה נראה לי

שבגלל שהוא הרים את הרגל הוא התרסק שבגלל זה הוא איבד את שיווי המשקל במהירות כזאת... לא מורידים רגליים!!! Miss Mor שעדיין לא מבינה מה הוא התכוון לעשות

M a x

New member
מקס יסביר שוב....

ברגע שבו הדוקטור הרים את הרגל האופנוע כבר נפל לצד שמאל. הילד הוריד את רגל שמאל כדי לאפשר לעצמו לרדת לכיוון המסלול ועם סליידר ברך שמאל להרים את האופנוע שבאותו הרגע הגלגל הקידמי שלו בכלל לא אוחז... זו כל התורה מקוה שמיס מור הבינה ואם לא
מקס- מורה נבוכים

למעלה