אממ..

gedrehter Fick

New member
אממ..

איך האמונה באלוהים - דבר נשגב ורוחני - כבולה לאמיתות ארציות ואנושיות כל כך? זתומרת, איך אפשר להאמין באלוהים, כאשר אפשר להניח שאם היינו נולדים במקום אחר, עם הוויה שונה לגמרי [נגיד, אממ, איזה כפר פאגאני בנורבגיה?] לא היינו מאמינים באלוהים, אלא באלוהים\אלילים שמאפיינים את התרבות של אותו מקום. איך אפשר להאמין באלוהים [מסויים] כשזה תלוי בדבר כל כך שרירותי כמו מיקום [היוולדות] גיאוגרפי? והשאלה לא מתייחסת לכל אמונה, אלא ספציפית לאמונה באלוהים ובכל דבר נשגב ורוחני.

gedrehter Fick

New member
אני אף פעם לא מבין אותך..

אם בא לך, תנהל את הדיון פה - איתי. בלי קישורים וכאלה.

ל נ צ ח

New member
אתה לא מבין כי אתה בונה על << אם >>

אם העולם היה ים היינו דגים, אם לסבתא... ת'זוב ת'אם כי זה מצב איפוטטי וילדים קטנים מרבים להשתמש בו לרוב וגם בהתנצחות עם חבריהם ובמשחקיהם השונים. רצונו של השם יתברך שרק נבחרים בבני האדם ירכשו את הבינה עד יום התגלותו, וכך אומרת התורה ואני מצטט מפי דוד המלך איש האלוהים: ספר תהילים פרק צב (ו) מה גדלו מעשיך יהוה מאד עמקו מחשבתיך: (ז) איש בער לא ידע וכסיל לא יבין את זאת: ואני חוזר: * איש בער לא ידע וכסיל לא יבין את זאת * וכל מיני האימים האלה כשלך הם החלפת סוג אחד של בורות בסוג אחר זו תורתם של אנשים די חכמים שהאינטליגנציה שלהם שוב ושוב דופקת במסמרי-הספק שלהם. והנה כמה ממסמרים אלה שבעברית-צחה נקראים: ""אם"" - ""אילו" "" ... ... - ""אולי""... ..."אני מנחש ש"" - ""אני צודק???"" - ""נכון שאני צודק???"" ... - ""ואם ואני צודק""- "" אז מה יהיה מכל זה???"" - ""נכון שיהיה טוב?"" -תהיה מלחמה???- ואם ולא?"" - ""ואם וכן?""-""ואם כך"" - אז ואולי וזה יהיה כך?"" - ""ואם תראה שאני הצודק??? "" - ""ואם אתה לא צודק???"" - ""ואם ויתכן שאני..."" - אך מה """אם"""דעתם שגוייה???""... ... ""ואם דעתם לא שגוייה???"", ואם ו..אולי?..."",..ואם,...ואם,... ואם..........ואם.................................................................................................................................................................................................................................................................ואם..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................ואם........................................... ............אם................. ........... .... .. . ...???

שאלה מצויינת

אבל התשובה לא כל-כך מחניפה לבני אנוש. זה בערך אותו הליך פסיכולוגי המביא בדרך כלל אנשים לאהוד דווקא את קבוצת הכדורגל המקומית. לוקאל פאטריוטיזם. מחלה אנושית ניסבלת.

מסכים בהחלט

שזה מעין לוקאל פטריוטיזם ואולי אפשר להגדיר זאת גם כתופעת העדר. אבל מה שבטוח שזו מחלה שבה אנשים לא מודעים לכך שהם חולים בה ולכן לא נוטלים את התרופות המתאימות.

hikok

New member
איך אפשר להאמין

ממש כמו שאפשר לא להאמין והכי פשוט להאמין שיש אלוהים או מהות התחלתית או כל שם שתבחר מבלי להפוך אלוהים ל"משהו" או "מישהו" מבלי להפוך אלוהים למסוים תרבויות עושות לעצמן אלוהים ואדם מתהלך את אלוהים לילה טוף באהבה סיגל

conatus

New member
אל אחד אלוהים הרבה

בדבריך ישנה הנחה מובלעת כאילו כולם מאמינים באלוהים. ובכן נעים מאוד אני אסף ואני לא מחזיק באמונה הנ"ל...

gedrehter Fick

New member
לא.

לא האמונה באלוהים נשגבת, אלא האלוהים עצמו[כביכול]. זו הייתה הכוונה שלי.

אמיר96

New member
לדעתי קיים בכל דת

איזשהוא אלמנט של קסנופוביה, זלזול במי שאינו שותף לאמונה וראייה שלו כנחות, ולעיתים אפילו שנאה ומצווה להרגו ממש. לכן, אין מה לשאול מה היה קורה אם היית נולד במקום אחר. אם היית נולד במקום אחר היית פשוט נחות, בדיוק כפי שאם היית נולד תרנגול היית מוצא את עצמך מהר מאוד בבית המטבחיים. אמנם, יש אפשרות להמיר את דתך. אפשרות זו נותנת לדתות תרוץ כאילו בסופו של דבר אין פה באמת אפליה (אפליה מצד האל - בורא העולם!), כי כל אחד יכול הרי להצטרף. אבל בפועל, מי שנולד לדת אחת לא יצטרף בדרך כלל לדת אחרת, אלא בעל כורחו, או על ידי שיטה של שידולים ופיתויים שונים ומשונים להצטרף.

Mahoony

New member
יאמרו המאמינים

רצון האל היה כי תוולד היכן שתגדל בסביבה שתטפח את אמונתך, ועל אלו אשר אינם מסביבה מסויימת אך בכל זאת רוצים להמיר דתם, לאמונה של אותה סביבה, יאמרו רצה האל לשים אותם במבחן. אני אינני מאמין במלוא מובן המסורת היהודית אך אני כן מאמין שאי אפשר להפריח את קיום האל

למעלה