אממ

BaaMan

New member
אממ

בס"ד האם זה נכון שר' לוי יצחק מברדיטשוב אמר שאם כל העולם היו שומעים לו הוא היה אומר להם ללכת לרבנו? אם המשפט שאמרתי נכון...אם כן למה הייתה לו חסידות משלו??

זה רק החצי הראשון (והנכון) מדבריו..

בחצי השני הוא אמר (וטעה) , שבגלל שלא כולם ישמעו לו , אולי מישהו מאלה יתקרב לה' יתברך על ידו ... מובן מדברי רבנו וסבא אמר את זה בפרוש , כשכולם יתקרבו לרבנו , אז תהיה הגאולה השלמה !

פראזניק

New member
כה אמר רבינו

אני לא יודע אם רבי לוי יצחק טעה או לא, משום שלא זכור לי שרבינו אמר או רמז שרלי"צ טעה ואני - איני מוסמך לשפוט אותו... לגבי החלק השני בדבריו של 'היהודי' - זוהי שיחה מפורשת בחיי מוהר"ן. bamaan, לגבי המסרים ששלחת לי. הייתי עסוק קמעא בימים האחרונים ועדיין לא הסקפתי לברר כלום. עם זאת, המחיר שזכור לי כרגע הוא כ-30 ש"ח לעבודת מכונה.

BaaMan

New member
עכשיו הבנתי למה לא ענית...

בס"ד אם כך לא נורא... כל הזמן ניסיתי לדון אותך לכף זכות אבל היצר הרע כהרגלו עשה מה שהוא עושה תמיד... לפחות ידעת אותי...למה לא אמרת לפני? ואפשר לשלוח לך את הכסף?

BaaMan

New member
בירור קטן

בס"ד שבגלל שלא כולם ישמעו לו, אולי מישהו מאלה יתקרב לה' יתברך על ידו... מה הכוונה טעה?? למה הוא לא שלחם לרבנו אם כך, הרי אין שום מצב שכל העולם ישמעו לו? וגם...מה ההבדל בין כל העולם ל100 איש נגיד, כל העולם זה פשוט יותר...אז למה לכתחילה הוא לא שלח לרבנו? לא מובן

אולי קשה לקבל , אבל זה מובן מאד...

רבנו לא סתם שיבח מאד את המגיד מטרהאוויץ שזכה להשליך את כל הרבנות שהיתה לו , רבנות על אזור של 70 עיירות וזכה להכניע עצמו תחת רבנו כתלמיד לפני רבו. ר' לוי יצחק פשוט לא זכה ... יש מאמר אחר שרבנו אמר שאם היה ר' לוי יצחק זוכה , הוא היה זוכה להיות כמו ר' נתן ... לך תסביר את זה לעולם ... כמו שאמרתי - קשה לקבל , אבל מובן מאד.

הבהרה קטנה ...

שלא יהיה צל ספק , אינני בא להמעיט מערכו של אף אחד , בפרט לא ממי שרבנו קורא לו "התפילין" של הדור . צריך רק לדעת שיכול היה לזכות יותר , כפי שרבנו בעצמו אמר.

פראזניק

New member
מסכים איתך בהחלט

ולא באתי גם אני לומר שרבי לוי יצחק לא צריך היה להתקרב לרבנו. אין אדם בעולם שלא צריך להתקרב לרבינו.

למעלה