אממ... שלום...

לודנסיה

New member
אממ... שלום...

אני לא ממש יודעת אם זה הפורום המתאים לשאלה שלי, אבל אני לא מכירה שום פורום אחר בנושא (אשמח אם תתנו לי אחד...). ובכן - הבעיה היא כזו: אני בת 16, לומדת קולנוע, כיתה י"א, ויש לי מורה חדש לטכנולוגיה שאני - מבלי להעליב או להשמיץ - פשוט לא מבינ שום דבר איתו. גם חברי לכיתה לא. לכן אשמח אם מישהו מכם יכול להפנות אותי למקורות מידע (רצוי באינטרנט), או לפחות לענות לי על השאלה: מה זה שיטת RGB, שיש שם משהו עם מטריצות, העברה ל"צורה" אחרת שתופסת פחות חשמל כדי להעביר את התמונה מטלוויזיה לווידאו, למצלמה או להיפך, ועוד כל מיני מכאלו... בכל אופן - הסבר מפורט יתקבל בברכה. תודה רבה רבה רבה רבה לכם!!!!!!!!!!! אריגטו גוזאיאמס!!! (תודה רבה ביפנית). עדי. נ.ב מה המצב, ניר????????????

אני מציע

שאולי תפני אליו ותבקשי ממנו כמה כתובות אינטרנט. זכור לי שבתחילת השנה הוא מעט התמרמר שאף אחד לא מתעניין בנושא. שלשום ראיתי את הנושאים אותם אתם לומדים ותלמדו.... זה בערך כמו לימודי רפואה בבוסטון...

ֳאורליל

New member
RGB

קיימות שלוש שיטות להעברת מידע דיגיטלי: composite השיטה הכי פרימיטיבית. מדובר בכבל אחד שכולל את כל המרכיבים של התמונה . היתרונות של השיטה הזאת היא שהיא אינה מצריכה ציוד מיוחד, והיא כמובן הכי זולה ופשוטה להפעלה. component שני כבלים נפרדים )לפעמים כבל אחד(, שמעבירים בנפרד את שני הרכיבים השונים של התמונה )בהירות וצבע(. האיכות שמתקבלת מהעברה כזאת היא טובה בהרבה מקודמתה, אך דורשת ציוד קצת יותר משוכלל. RGB כל הצבעים בטלוויזיה מורכבים משלושה צבעים - אדום, ירוק וכחול. כמות שונה של שלושת הצבעים הללו בכל פיקסל מרכיבה צבע שונה. בשיטה הזאת, יש שלושה כבלים, שמעבירים את שלושת הצבעים בנפרד., כך שהתמונה מתקבלת באיכות אופטימלית. מסיבות פרקטיות, לא משתמשים בשיטה הזאת יותר מדי. עורכים מקצועיים ישתמשו לרוב בשיטת הקומפוננט, שמשיגה תמונה באיכות מצויינת. זה על קצה המזלג. אני יכולה לתת לך פרטים יותר טכניים אם את צריכה.

datnyc

New member
תיקון טעות

COMPONENT - שלושה כבלים שחייבים להיות באותו אורך האחד הוא Y בתמונה) השני הוא Y-R והשלישי הוא Y-B. מבחינת איכויות COMPOSITE - הנחות ביותר כל מרכיבי התמונה בכבל אחד RGB - השני בתור התמונה מחולקת לשלושת צבעי היסוד אדום ירוק וכחול, זה דרך אגב ה-COMPONENT הראשון שנולד COMPONENT - שהיום מקובל הוא החלוקה כפי שתארתי למעלה SDI - יציאה דיגיטלית

לודנסיה

New member
וואי, מזה תודה...

1. תודה רבה לכל מי ששלח תגובות. 2. כן, אני אשמח לעוד מידע. 3. לניר - אני לא אמרתי שהחומר לא קשה, אני אמרתי שאם החומר קשה, אני צריכה ללמוד אותו ממורה שיודע להסביר כמו שצריך, ושלא אומר לי "קעור, קמור, מה זה משנה, אותו דבר..." וכאלו... אין לי שום דבר נגדו, יכול להיות שהוא אחלה, אני פשוט לא מבינה ממנו כלום.

למעלה