אממ שאלה

crazy monkey

New member
אממ שאלה

בזמן האחרון התחלתי לשמוע את מאיר אריאל עקב שהיה מרובה בסביבת חבר'ה שמעריצים אותו <אני בת 17 , דרך אגב> קיצר אחרי שאבא שלי הואיל בטובו לעבור על התקליטים שירשתי ממנו אני הולכת להחליף כמה מהם, לתקליט או שניים של מאיר אריאל... יש משהו שמומלץ?

crazy monkey

New member
בעקרון בתקליטים,

אבל אם אני לא טועה יש שם גם דיסקים,,, בכל מקרה, מה הכי מומלץ?

באמת שאלה קשה..

באמת שקשה לי לשים את האצבע על אלבום ספציפי אחד או על שניים. קשה מאוד. אני ממליצה לך לשמוע ולהכיר הכל. אבל מכיוון שאי אפשר בבת-אחת הכל ואת רוצה להתחיל להכיר מבחינת פירוט האלבומים, מה שנקרא "דיסקוגרפיה"- מפורט לך יפה ב"מומה" (עשיתי נסיון לקשר לך) שם את יכולה לברור מה יש בכל אחד מהאלבומים וגם לשמוע. מבחינת הכרות עם השירים- אני הכי נהניתי להכיר את מאיר עם "מבחר"- דיסק אוסף סימפטי ונעים שיש בו את ה"קלאסיקות" מבחינתי. יש גם את "המיטב"- אוסף כפול עם עוד יותר שירים ובונוסים- גם מעולה. זה מבחינת אוספים.(יש גם ת'אוסף המחומש של "מדיה דיירקט" שבטח קצת גדול לפעם ראשונה...) יש את טרילוגיית "שירי חג ומועד ונופל"-"וגלוי עיניים"-"ירוקות", שלושה אלבומים עם מיטב שיריו של המאיר שחלקם (רובם, נדמה לי) נמצאים באוספים, אבל כמובן שמיוחד לשמוע אותם כחלק מהאלבום המקורי.(ראתי כמה פעמים את אלו כתקליטים, אולי תתקלי בהם). יש לך גם את "ברנרד ולואיז" שמכיל את "לא יכול להוריד ממך את העיניים" המופלא ואת "הכנסי כבר לאוטו וניסע" הגאוני ועוד טובים וזה בכלל אלבום עם אווירה משל עצמו.. "זרעי קיץ" הוא בעיניי אחד האלבומים היותר "אווירתיים" לשים בדיסקמן ולהתחיל לשוטט בשמש ברגל.. יש בו גם שירים מעולים! יש שני אלבומים של הופעות חיות "דלתות נפתחות מעצמן" ו"בהופעה אחרונה" אני מכירה את השני, וזה מאוד נעים להקשיב לו, לשמוע לא רק שירים אלא גם דיבורים, להיות קצת הקהל, ולשבת קרוב למאיר. "רישומי פחם" הוא אלבום מאוד מאוד מיוחד ומאוד מאוד מומלץ
"מודה אני" קרוב מאוד ללבי
את יכולה להתחיל מההתחלה- כל דיסק לפי הסדר, לתת לו את הזמן שלו, ואת יכולה לרכוש לך אוסף משובח ואת אחד האחרונים שהמלצתי עליהם או הופעה. מה שבא לך.. מקווה שאת לא יותר מבולבלת ממקודם..

crazy monkey

New member
o.k. תודה על התגובה

אני חושבת שני פשוט אלך לחנות ואראה מה יש שם...

Muznach

New member
../images/Emo45.gif

להתחיל עם המבחר,השירים באמת הקלאסיקות של מאיר. אהבת? תמשיך עם איזה "הופעה אחרונה בבארבי" , "ירוקות", "ברנרד ולואיז"... *אפשר להוסיף איזה "הדשא של השכן" בין לבין* בקשר לאוסף המחומש, יש אותו לשכן שלי (לא בני חבר מסור מהקיבוץ) לא יצא לי לשמוע מתוך האוסף אבל הוא אומר שסידרו שם את השירים בצורה כזאתי שכל דיסק מתפתל איכשהו לנושא מסויים, והוא אוהב. לדעתי, עוד לפני ששמעתי את האוסף, צריך לשמוע אלבומים איך שהם הוקלטו ולא אוספים כי אז אתה מקבל מושג כללי על אותם השפעות שמקבל היוצר באותה התקופה שכתב את הדיסק. והכי חשוב: לא שומעים את מאיר אריאל, מקשיבים למאיר אריאל, מרגישים את התלתלים והעניים הירוקות, מקשיבים עד שסוגרים את כל הפינות בשיר... וכשהכל נח שם בתאים האפורים משקשקים אותם קצת ומנסים לתפוס על זה כיוון.

למעלה