אממ... שאלה

• פותח הנושא dansh
  • פורסם בתאריך

dansh

New member
אממ... שאלה

עד כמה אתם מגדירים את הלהקה Queens of the Stone Age כפרוגסיבית? השאלה מופנית רק לאנשים שמכירים את החומר של הלהקה טוב, לא ששמעו בריפרוף את אחד הדיסקים שלהם וכד' אלא אנשים שבאמת מכירים... אם יש פה כאלה.

meandmeandme

New member
ממה ששמעתי באם טי וי

אני יודע שלפי ההגרדה שלך אין לי זכות לשפוט את הלהקה אז אני מבחינך שופט אותה לפי השתי שירים שהיו להם בטלויזיה. לא פרוג

לא צריך להכיר את הלהקה לעומק

על מנת לשפוט, אפשר לדעת מהרגע ששומעים אותם. אמנם אני דווקא שמעתי כמות נכבדה של השירים שלהם. הלהקה הזאת מאוד עצבנה אותי. היה להם פוטנציאל להיות ממש מצויינים. מאוד אהבתי את השיר No one knows, ובעקבותיו השגתי את שלל שיריהם, והתאכזבתי קשות. מדובר בלהקה שנופלת על ריף אחד שהוא מאוד מגניב, ומריצה אותו בלופ מאה פעם עד שנגמר השיר. ללא כל התפתחות, ללא כל שינוי. זה מונוטוני ומעצבן, וזה בהחלט לא פרוג.

dansh

New member
או....

טוב, אז דבר ראשון... לתגובה הראשונה... הקליפים והסינגלים שהם משחררים הם תמיד השירים היותר נורמלים בדיסק, ולכן לא ניתן לשפוט לפי זה... ובקשר לשני... אני ממש לא מסכים איתך, דבר ראשון הם בכלל לא מונוטוניים, להיפך, הם אחת הלהקות הכי לא מונוטניות... אין אף זוג שירים שלהם שישמע דומה בכלל וזה בגלל ההתחלפות התמידית של המוסיקאים וחוסר ההדבקות לסגנון מסויים. עכשיו, לפי ההתחלה של התגובה שלך ("לא צריך להכיר את הלהקה לעומק על מנת לשפוט, אפשר לדעת מהרגע ששומעים אותם") אני מניח שאתה לא מכיר אותם לעומק... הם מסוג הלהקות שכשאתה שומע בהתחלה הם ישמעו לך סתם, משעממים ואחרי שתשמע דיסק שלהם 4-5 פעמים תתחיל להבין את הגאונות מאחורי כל שיר, דעתי לפחות... אם אתה כן מכיר לעומק אז אני מכבד את דעתך למרות שבקשר למה שאמרת "מדובר בלהקה שנופלת על ריף אחד שהוא מאוד מגניב, ומריצה אותו בלופ מאה פעם עד שנגמר השיר" , זה לגמרי לא נכון... החל מהקטע של ה"מגניב" שזה בכלל לא משהו שאתה יכול להגיד בקשר לאנשים האלה, כי מדובר בפרוייקט של מעל 10 (אולי 20?) מוסיקאים שונים בעלי נסיון שונה בתחומים שונים במוסיקה שכל הרעיון שלו הוא ליצור את המוסיקה שהם אוהבים, וזהו. ובקטע של הריפים, זה לגמרי לא נכון, וזה כבר לא עניין של דעה, אלא עובדה, כי אתה יכול לשמוע את כל שלושת הדיסקים ולא למצוא מעל 5 שירים בעלי ריפ שחוזר על עצמו... אבל אם יש מישהו שכן מכיר את הלהקה לעומק אז אני ישמח לדעת מה הוא חושב...

dansh

New member
דרך אגב

אם מישהו מעוניין לעזור ולא מכיר אותם, שיוריד את השירים האלה (סדר עדיםויות מלמעלה למטה): better living through chemustry i think i lost my headache these are't the droids walking on the sidewalks a song for the deaf leg of lamb you would know god is in the radio avon mosquito song ושישמע כמה פעמים... לא פעם אחת...

CaerBannog

New member
זה שאתה אוהב משו לא עושה אותו פרוג

אני שמעתי אותם לפני שהם היו באמטיוי, ונכון שהדברים המוקדמים שלהם הרבה יותר נחמדים ומענינים, אבל זה לא פרוג, זה אולי רוק שיש בו קצת חשיבה מחוץ לקופסא, אבל זה לא פרוג, גם שיש נגנים טובים, שעושים תפקידים שהם די ברמה זה לא הופך את זה לפרוג

dansh

New member
לא אמרתי שזה פרוגרסיב...

שאלתי אם זה פרוגרסיב... ואם זאת דעתך אז סבבה, אם אתה באמת נכיר אותם... רק לא רציתי שיענו לי אנשים ששמעו שיר וחצי שלהם וישר שייכו אותם לדברים שהם לא...

CaerBannog

New member
לא יודע, זה היה נראה כאילו אתה מנסה

לשמור על הפרוגיות שלהם בכוח... בכל מקרה, הפרוג היום הוא משו הרבה יותר מורכב מפעם בהרבה מהמקרים, צריך לשמוע את הלהקות ריו החדשות וכו', זה לא ייאמן מה שאנשים עושים היום...

אני שמעתי משהו כמו עשרה שירים

מהדיסק האחרון, ואני אומר לך שזאת עובדה שמה שאמרתי כן נכון. מי אתה שתקבע עובדות? עובדה בשבילך היא דעה בשבילי. גם אם אין להם זוג שירים דומים, זה לא אומר שכל שיר בגפו אינו מונוטוני. אם מדובר בקבוצה של 20 אנשים בעלי נסיון שונה בתחומי מוסיקה זה אומר שהם לא יכולים לעשות משהו מגניב? בכל מקרה, לקבוע אם הלהקה טובה, מעניינת, מונוטונית, משעממת או מרגשת, זה משהו שאפשר לקבוע רק אם אתה חוקר את הלהקה לעומק. להבחין אם הלהקה היא רוק מתקדם או לא - עניין של שניות. והם פשוט לא, מצטער. כפי שאמר מישהו אחר, זה לא עושה אותם פחות טוב, זה פשוט עושה אותם להקה עם סגנון שאינו רוק מתקדם.

dansh

New member
עזוב...

לא הבנת את הכוונה שלי... תקרא עוד פעם אם אתה רוצה... ואם לא, אז לא...

טוב, השאלה הייתה

עד כמה אנחנו מגדירים את הלהקה כפרוגרסיבית? למה אתה מתכוון? באחוזים, כלומר? חצי - פרוג? רבע - פרוג? אני לא יודע. למיטב הבנתי מהשירים ששמעתי, אין בהם ולו שמץ של פרוג. אבל אתה אומר אחרת, אולי אני אבצע גיחה שלישית כלפי החומר שלהם.

dansh

New member
הכוונה הייתה

לא בקטע של להגדיר אותה האם היא סגנון מסויים (פרוגרסיב, במקרה הזה) אלא עד כמה אתם רואים אותה בתור להקה פרוגרסיבית, כלומר אממ... מתקדמת יחסית לדברים אחרים, לא יודע איך לנסח... ולדעתי מאוד כדאי לך לבצע גיחה נוספת, בלי קשר לפרוגרסיב או לא כי הם פשוט להקה מצויינת... תוריד את השירים שכתבתי...

עכשיו איבדת אותי

מה ההבדל בין להקה ששייכת לסגנון "פרוגרסיב", לבין להקה המכונה להקה פרוגרסיבית? אולי תגיד לנו מה אתה חושב על כך, כיצד בדיוק הלהקה פרוגרסיבית, ועל פי מה אתה מבסס זאת.

dansh

New member
כשאתה משווה משהו לסגנון מסויים

אז כאילו יש לו הגדרות מסוימות... השאלה שלי היא, כמו שאמרתי, עד כמה אתם רואים אותה בתור להקה פרורגרסיבית... אני לא מצליח לחשוב על דרך אחרת לנסח את זה, אז לא חשוב...

Jam Head

New member
אתה מאוד משעשע.

אתה לא צריך לקחת את זה אישית שהם לא פרוג , זה שאתה אוהב אותם זה אחלה , הם באמת להקה לא רעה בכלל שמורכבת מנגנים ברמה גבוהה , אבל בכל זאת - הם לא פרוג.

dansh

New member
אנשים...

למה אתם חושבים שנעלבתי? רק הסברתי לבנאדם, למה לדעתי אין לא את הזכות לשפוט... כמו שאמרתי, את דעתם של אלה שמכירים את החומר שלהם אני מכבד... למה שאני יעלב? לא אני כתבתי את השירים...

למעלה