אממ שאלה קצת אחרת..

אממ שאלה קצת אחרת..

האם ילדים שעשו עברו השתלה.. או כאלה שיש להם בעיות מלידה.. מגיעים לגיל הבגרות מתחילים לעבוד.. האם הם מקבלים פנסיה שכוללת בו אובדן כושר? ואם לא.. מה הפיתרון אשמח להבהרה בהיבט הזה...

Avraham F

New member
תשובה נורמלית

ילדים מושתלים כאשר מגיעים לגיל 18, במידה ואינם עובדים, עוברים וועדה בביטוח לאומי. לאחר בחינת המצב הרפואי ובעזרת מסמכים, הוועדה מחליטה על אחוזי נכות ו/או כושר עבודה. במידה ונקבעים אחוזים המאפשרים קבלת קיצבת נכות, יקבל ה"ילד" קיצבה. פנסיה מקבלים אלה שעבדו משך מסויים של שנים מקופת תגמולים/פנסיה. אוסדן כושר נמדד באחוזים ולפיו נקבע גובה התגמולים מבטוח לאומי. אין זה מתאים לקרוא לנושא גורל משוגע, אלא חוסר מזל.

לא הבנתי...

אני חולה כליות, מגיל צעיר. וצריך לעבור השתלה בבוא הזמן, ואני עשיתי צבא למדתי ועכשיו אני עובד. גיל 25 אף חברת ביטוח, לא מוכנה לבטח אותי באובדן כושר...רק לחסוך לפנסיה. עכשיו למה אני כאן? השאלה שלי נוגעת על התחום האפור כאלה שהתנסו והסיקו מסקנות בסוף. האם כדאי לי בכלל לעבוד? הרי מדובר במשכורת ממוצעת... אני מדבר אל אלה שהיו במצבי... כלומר מה הם עשו במקרה הזה? אני לא ממש מבין את הזכויות המלאות שלי מביטוח לאומי... האם אני יכול לעבוד ולקבל קיצבה וגם פנסיה?! אני דיי תמים ובור בעיניניי ביטוח לאומי פנסיה ואפילו אם בכלל מגיע לי פטור מס... וכאלה.

Avraham F

New member
כדי להבין

קרא על זכויות חולי גליות ו/או נכים ב- http://www.klayot.org.il/Index.asp?ArticleID=146&CategoryID=73&Page=1 יש חולי כליות המוגדרים נכים והזכויות בהתאם. לעבוד או לא זו שאלה של סוג הנכות, אופי הנכה ושל יכולתו הרפואית. יש היכולים ולא עובדים ויש העובדים גם אם יכלו להוציא עצמם ממעגל העבודה. הזכויות (כמו פטור ממס וכאלה..), תלויות באחוזי הנכות ואי כושר העבודה, הנקבעים בוועדה של בטוח לאומי. ניתן לעבוד גם אם מקבלים קיצבה בתנאים מסויימים, יש חוק חדש בנושא. לסיום, פנסיה מקבל רק מי שהפסיק לעבוד בגיל פנסיה או עם הסכם של פנסיה מוקדמת. בענייני כסף אסור להיות תמים. תוכל לפנות אלי לדוא"ל בשאלות ספציפיות.

שרית(^_^)

New member
לידיעתך,

"החוק החדש", אותו הזכיר אברהם בתשובתו ("ניתן לעבוד גם אם מקבלים קיצבה בתנאים מסויימים, יש חוק חדש בנושא") מסתמן כבלוף אחד גדול, ובכל מקרה, עדיין לא נכנס לתוקף, ולא ידוע מתי צפוי להכנס. נסה להתעניין בזכויותיך בפורום השכן: זכויות ומגבלות נכים.

Avraham F

New member
חוק חדש או רק הצעת חוק חדש

לשרית, מחוסר עניין אישי, לא נכנסתי לעובי הקורה בעניין הצעת החוק החדש, שהייתי בטוח שכבר חוקק. התפלאתי שהמדינה ודווקא ע"י המוסד לבטוח לאומי, מתכוונת לתגמל נכים ככוונת יוזמי החוק. לכן אני לא מתפלא, אם כי אני ספקן, לגבי כל הכתוב במאמר שצרפת. אין ספק, שהמוסד לביטוח לאומי, ע"י משפטניו, יטרפד כל יוזמה שבסופה יוקטן ההון העצום שלו. לכן, אני חוזר בי (בינתיים) מההמלצה על הכוונה לכיוון ה"חוק החדש" ותנאיו. תודה על ההערה.

עוד דבר..

שתבינו אותי, אני לא התנסיתי בדיאליזיה עד עכשיו.. אבל זה יהיה בקרוב עד להשתלה... ואני עובד כרגע 9 שעות ביום 5 ימים בשבוע.. איך אני גורם להם להבין שאני לא מסוגל לזה..?! אני עייף! והגוף שלי לא הולך איתי... אז עליי לחכות את לנקודה הקריטית הזו?! אני מוכר על ידי ביטוח לאומי ב- 81% קיבלתי מהם בעבר קיצבה.. בתקופת הלימודים. אני לא רוצה שייחשבו שאני עצלן או משהו כזה... אני פשוט לא מסוגל! תודה למשיבים

D o r o t h y

New member
אתה לא צריך לגרום להם כלום

יש כאן שני נושאים. מבחינת ביטוח לאומי ברגע שאתה מתחיל דיאליזה אתה הופך לנכה 100% אוטומטית (למרות שיש לעבור ועדה רפואית). מבחינת ביטוח אובדן כושר, לא נראה לי שאיזו חברת ביטוח תסכים לבטח אותך עכשיו כדי שתקבל את זה, אבל אם למשל אתה עובד בחברה גדולה, יכול להיות שיבטחו אותך כמחווה או איך שהם לא קוראים לזה (כך ביטחו אותי בפניקס) כחלק מקבוצה גדולה של מבוטחים. עכשיו הם אמנם עושים לי את המוות וכל פעם מפסיקים לשלם, אבל עם קצת עקשנות הם משלמים.

Avraham F

New member
החישוב הוא שלך.

מי שאינו מסוגל לעבוד מלא, שיעבוד חלקית ומי שלא מסוגל לעבוד חלקית שיכנס למעגל של הלא עובדים. המלצה, לפני הפסקת העבודה, עד כמה שתוכל עוד לסחוב, הצטייד בתעודה רפואית מרופא תעסוקתי, על ירידה בכושר עבודה של לפחות 50%. מכתב/תעודה זה יעזור לך לקבל פטור ממס רטרואקטיבית מיום הוצאתו, גם אם תמשיך לעבוד ולשלם מס. פטור ממס רטרואקטיבי ניתן לחולה כליות, עם קריאטינין מעל 2.0 אוריאה מעל 80 ואישור על ירידה בכושר עבודה כאמור. בריאות טובה יותר,

a v i c o

New member
יש רק דרך אחת שתהיה מבוטח בא.כ.ע

במידה ותוכל להתקבל לעבודה בחברה שבה יש ביטוח קולקטיבי ז"א אין דבר כזה שניקרא בדיקת בריאות פרטנית של כל עובד לצורך חיתום וחברת הביטוח מבטחת את כל העובדים כקולקטיב ולוקחת את הסיכון על עצמה מתוקף הקולקטיביות. שלח לי מייל ואפנה אותך לעו"ד טוב ן שמטפל בבעיות מהסוג הזה ממנו תוכל ללמוד וקבל עיצות פרקטיות. כדאי שתדע כי ביום הדין (כשתפעיל את א.כ.ע ) גם אז צפיות לך המון בעיות מול כל חברת ביטוח בה תהיה מבוטח , ומנסיון אישי שלי ושל חברים איתם יצרתי קשר שהסתמכו כמוני הסתבר כי שום חברת ביטוח לא מתיחסת בהתחלה למצב החדש של המבטוח אם הוא פונה ללא עו"ד . ולצערינו צריך מההתחה להפעיל עו"ד שמנוסה בתחום ולהתחיל הליך של תביעה , רק אז הם יכנסו איתך למשא ומתן ולפשרה כלשהי זה לא פשוט להכנס למסגרת ביטוח וזה עוד יותר מורכב אח"כ למשש את הזכויות שיגיעו לך בשל הפעלת סעיף א.כ.ע

D o r o t h y

New member
מה גם, שכבר כשמשלמים את דמי אובדן הכושר

מוצאים סיבות להפסיק לשלם וצריך שוב ושוב להילחם בהם מחדש .. זה מה שקורה לי עכשיו.

a v i c o

New member
אכן כך . וכדי להצליח במלחמה צריך גם להמר ...

אצלי היה מדובר בסכומים גדולים מאד וגם היום אני במלחמה מתמדת מול חברת הביטוח שלי יש לי עו"ד מעולה שלמזלי הגיע ממש "משם" ( לפני שהוא הפך לעו"ד הוא היה חתם בכיר בחברת ביטוח גדולה) והוא מכיר מצויין את כל השטיקים שלהם ובינתיים אנחנו מצליחים להקדים רפואה למכה בכל פעם מחדש. ההימור הוא בכך שהסכמתי לשלם סכום ראשוני גדול בלי שמובטחת לי הצלחה וגם % נכבד מהתגמולים החודשיים שלי לעו"ד כך שיש לו אינטרס קבוע ותמשך לטפל בבעיה הקשה הזו כל הזמן וללא הפסקה. אני לא יודע אם את יודעת שחברות ביטוח רבות נהגו עד לפני כשנתים להפסיק את תשלומי הא.כ.ע סתם ללא סיבה למרות שיש הסכם פשרה חתום ע"י בית משפט הם מפסיקם לשלם ובעצם אומרים לך "מה תעשה לי ?! אני לא מוכנה לשלם יותר" !!! וכל זאת למרות שיש הסכם חתום וגמור. ואז צריך להתחיל שוב תהלך דרך תביעה חוזרת על הפרת הסכם בבית משפט וכו וכו למעשה חברת הביטוח בודקת אותך עד איפה אתה מוכן להרחיק לכת האם אתה מסוגל להתעמת מחדש , האם יש לך כוחות לכך או שאתה מוכן להגיע לפשרה חדשה גרועה יותר מהנוכחית . אני כמובן לא ויתרתי והוצאתי סכומי עתק וזכיתי פעמיים והם שילמו גם הוצאות משפט וגם שכר טירחה של העו"ד שלי וגם ריביות על סכומים שלא שולמו אבל זה הימור כי אם הייתי מפסיד אז הייתי מפסיד גם את ההוצאות של המשפט וגם את השתלום ששילמתי מראש שכר טירחת עו"ד אם מחליטים לא לותר ואם הולכים לעימות אז צריך ללכת בכל הכח ולשכור עו"ד מומחה ספציפית לאבדן כשר עבודה ולשלם לו גם מקדמה רצינית וגם אחוזים מההכנסה העתידית של כספי הביטוח כמו כן צריך גם להתכונן היטב עם המון מסמכים מרופאים מומחים ספציפיים ( לאו דוקא נפרולוגים ) , רופא תעסוקה , תוצאות של בדיקות מעבדה ועוד ועוד ....

../images/Emo5.gif לא תודה! אני בכלל לא רוצה משפט וזה...

מעדיף להסתמך על ביטוח לאומי.. ולהפריש לקופת גמל או משהו כזה... שהכסף שלי בהגינות. למה להיכנס למריבה עם חברות ביטוח בכלל?! הרי ידעתם מראש שאתם הולכים ל"הסתבך איתם". עם אידאליזיה או השתלה מוצלחת בעזרת השם, אני בכלל אמות לפני, מכל עו"ד ומשפטים וזה... נמאס לי להילחם! אפילו 9 שעות לעבוד, אני לא מסוגל. אגב שאלה חדשה... איך אתם חוסכים ועל מי אתם מסתמכים בשעות קריטיות, כלומר בלי סיבוכים מיותרים בעתיד?. אני בן אדם שלא רוצה ל"ריב עם אחרים". תודה

a v i c o

New member
אתה צודק ../images/Emo13.gif

התשובה הקודמת היתה לשאלה שלך איך מקבלים פנסיה שכוללת אובדן כושר. ביקשת פיתרון והבהרה בהבט הזה וקיבלת גם פתרון וגם הבהרה . התגובה השניה היתה ל - D o r o t h y וכמובן שאתה צודק . מי בכלל צריך משפטים
שתהיה בריא

למעלה