אממ שאלה חשובה...

אממ שאלה חשובה...

הפסקתי להאכיל את התוכונים במזרק כי איזה יום בבוקר כשרציתי להאכיל אותם הם סרבו לאכול וראיתי שהם מנקרים במיכל אוכל אז הסקתי שהם כבר אוכלים לבד (כמו האחים שלהם שכבר אוכלים לבד ממזמן) אבל אני לא מבינה מה בדיוק הם עושים עם האוכל כי אני לא מוצאת קליפות אבל אני רואה אותם מנקרים.. והם שפכו היום המון אוכל לרצפה... יכול להיות שהם אוכלים את האוכל עם הקליפה?!?!?! או שכדאי שאני אחזור להאכיל אותם במזרק? הם גם שמים אוכל בתוך המיכל מים... חוצמזזה הם נראים פלוס מינוס בסדר.. הכחול קצת פחות אבל גם דיי בסדר.... מה לדעתכם הם עושים באוכל ומה לעשות איתם??

רואי

New member
לא כדאי להפסיק בת אחת

מאוד יכול להיות שהם מתחילים לאכול לבד ובגלל זה מסרבים לקחת ממך. בכל מקרה, אל תפסיקי בבת אחת לתת להם לאכול במזרק, אלא תתחילי להוריד את הכמות, למשל תני להם רק פעמיים ביום עד שתהיה בטוחה שהם אוכלים לבד לחלוטין..

הם לא לוקחים...

ניסיתי במשך יום שלם לדחוף להם בכוח את האוכל לפה והם רק השפריצו אותו עליי בחזרה... גם אם אני מאוד ירצה הם לא לוקחים את האוכל מהמזרק... חוצמזה שמתי לב שהם בעצם אוכלים רק סוג אחד של הגרעינים בתערובת..את העיגולים השחורים הקטנים... ובדוחן והסטריה וכל השאר הם לא נוגעים... רק שופכים על הרצפה... אז בנתיים שמתי להם אוכל של קנריות ששמה יש יותר מהשחורים האלה... ונקווה שהם יתחילו לאכול גם דברים אחרים.. בנתים הם כבר איזה 3 ימים בלי המזרק והם נראים לי בסדר... נקווה שיהיה טוב....

מקפיצה....

עכשיו הם שפכו לי הכל גם את השחורים על הרצפה.. שמתי להם מיכל יותר גדול אוליי אז הם רק יזיזו את זה הצידה לא ישפכו לגמרי.. נקווה... ושיתחילו לאכול כבר גם את הגרעינים הנורמליים! רבאק! אם מישהו נתקל פעם בתופעה שיגיד לי מה לעשות איתם?!?!?

אז למה הם לא אוכלים?

כאילו מצד אחד הם יכולים מול הפרצוף שלי לעמוד במיכל אוכל ולכרסם מלא! מצד שני חצי שעה אחרי זה כל האוכל שהיה במיכל כולו שלם כאילו לא נגעו בו על הרצפה! ואני לא חושבת שהכמות הפיצית שהם אוכלים מספיקה להם והם לא נותנים לתת להם תוספת במזרק... אין איזה אוכל שנותנים לגוזלים שנגמלים? משהו שיותר קל להם לאכול? מין שלב ביניים בין המזרק לגרעינים היבשים?

למעלה