אמממ, אין כותרת

The Bellinda

New member
אני פה רק בשביל ה

את אמיצה מאד, וההתנצלות שלך בסוף מאד אנושית. לפני כמה חודשים איבדתי את סבא שלי, שהיה יותר אבא שלי מאבי הביולוגי גם מבחינת הקשר בינינו וגם מבחינת היותו נוכח ומחנך בחיי. הייתי עושה הסכמים עם ההוא שלמעלה, שיקח קודם כל מיני אנשים ולא את סבא וסבתא שלי, כי לא יכולתי לדמיין חיים בלעדיהם. הוא היה איש סודי, איתו הייתי מתייעצת על ה-כ-ל, האישור שלו היה חשוב לי יותר מכל דבר אחר ולשמח אותו (ואת סבתא שלי) היה בעיני ערך עליון שאין שני לו. לפני שנה, בסוף ההריון שלי, הוא אובחן כחולה סרטן (אותו סוג אלים שעדי טלמור סבל ממנו). בהתחלה הסתירו ממנו את דבר המחלה, כי ידעו שאם הוא ידע, הוא ירים ידיים. מעט אחרי הלידה, במאי, אחד הרופאים סיפר לו בצורה חסרת רגישות שאין שניה לה. מאותו הרגע, התחילה הדרדרות מזעזעת. סבא שלי, שהיה איש זקוף (בגיל 88), גאה, צלול, הפך לשבר כלי. כשראיתי אותו כמה ימים אחרי, הוא היה נראה לי כמו מישהו אחר, לא זיהיתי אותו. קצת לפני מותו בתחילת חודש אוגוסט, הוא כבר היה נראה כמו הקליפה שהוא היה קודם. רוב הזמן הוא ישן, היה לו קשה אפילו לדבר, הדבר היחיד ששימח אותו היו הנינות שלו, וגם זה היה מאד קצר מועד. ולי קרה משהו איום ונורא באותה התקופה - הרגשתי שאני מתאמצת לדבר איתו, שאני לא מסוגלת לראות אותו, שאני לא מסוגלת להיות שם, שכל כך כל כך קשה לי הדיסוננס הזה בין הסבא שלי שכל כך אהבתי, למה שהוא נהיה בסוף. וכעסתי על עצמי נורא ולא הצלחתי להתגבר על זה תקופה. רק בשבוע האחרון של חייו, הצלחתי להגיע לאיזושהי השלמה ולהבין שזאת דרך החיים. ככל שדיברתי על זה עם עוד אנשים שחוו אובדן של מישהו יקר להם במיוחד, וצפו בגסיסה איטית, במיוחד מישהו שהיה מאד חזק ודומיננטי, מתארים תחושות דומות למה שאת תיארת. אל תכעסי על עצמך. זה יעבור לך אחרי שתסיימי לכעוס על חוסר הצדק שבמצב. חיבוק.

adip78

New member
אני דומעת פה

שני הסבים של היו חולי אלצהיימר וככה בדיוק התחילה המחלה שלהם. כמה קשה זה היה עם הסבים וכמה פחד יש לי שזה יגיע להורים (ולשניהם יש סיכוי לרשת את זה). אני חושבת ששווה להתייעץ כי יש היום טיפולים ותרופות שעוזרות לשמור על המצב הקיים ולמנוע הידרדרות.

כל כך כואב לי לקרוא מה שכתבת. אני יכולה לתאר מה את מרגישה, להתמודד עם דמנציה זה לא קל בכלל. זוכרת שסבתא של הבחור אובחנה אחרי 3 שנים כמעט בהן לא הבנו מה קורה לה. החודשים האחרונים היו קשים, ההדרדרות הייתה מהירה, אבל תמיד הקםדנו למצוא את ההומור ואת הרגעים הנחמדים. לאחד מהנכדים היא הדביקה את הכינוי בבון בגלל האוזניים, ולנו היא קראה - חיפה, אישתו והיהודיה הקטנה (קסם רק נולדה אז). היום אחרי שהיא נפטרה אנחנו נזכרים בתקופה הזאת בעצב מהול בשעשוע שולחת לך המון חיבוקים

כמה כואב.

אנחנו לא תמיד יודעים איך לעזור להם, לאלה שגידלו אותנו, שהיו בשבילנו, שתמיד נחלצו לעזרתנו. לפעמים, אי אפשר לעזור להם. רק להמשיך איתם בדרך. לצידם. מחבקת אותך.

maya lo

New member
תגידי לרופא משפחה שהוא אדיוט

מה זאת אומרת לא רצה להפנות אותו לריפוי בעיסוק? גם עם דמנטים יש למרפאה בעיסוק מה לעשות!!! ממש מרתיח. (גילוי נאות - אמא שלי מרפאה בעיסוק בעבודה עם קשישים). מסכימה עם זה שצריך לבקש עבורו מטפל למהלך היום, אבל זה עדין לא סותר את הריפוי בעיסוק ויפה שעת אחת קודם.

rpilit

New member
טיפול במוסיקה, בתנועה, בעיסוק חשוב!

טיפול במוסיקה, בתנועה, בעיסוק מסייע גם בשלבים מתקדמים. אלא אם מצבו מאוד מאוד קשה (מה שלא משתמע מתאורך), אני חוששת שהרופא אינו בקיא דיו בטיפול בדימנטים בעת החדשה והוא נסמך על חוכמה של העשורים הקודמים. אל תתני לו לרפות את ידיך ועשי מאמץ למצוא לאביך מטפל עדכני וסבלני והאירי מעט את ימיו. כתבת ברגישות ובאהבה. אשריו שזכה לבת כמוך. אשריך שיש בכוחך לשמר את דמותו איתך. היפוך התפקידים איום. איש חכם אחד אמר לי פעם שהזדקנות היא צעידה אל הינקות. דמנציה היא התקדמות בדילוגי ענק לכוון חוסר הישע, התקשורת, העצמי. מאחלת שככל שזכרונו ייחלש תמצאי בך כוחות לשמור את זכרונותייך שלך- שלכם. שולחת חיבוק.

למעלה