אמממ, אין כותרת

אמממ, אין כותרת

אני מכירה אותו כבר 30 שנה... אני מכירה אותו כדמות דומיננטית, כריזמטית, עם המון חברים, מצחיק וחזק. יחד עם זאת, הוא תמיד אהב וחיבק, פינק וליטף. היו לו את שני הצדדים בכדי להיות האבא המושלם שלי. והאמת, כך הוא גם היה. הערצתי אותו והאהבה שלי אליו באה כ"כ טבעי וכ"כ נכון. גם תמיד הרגיש לי שיש בנינו את הקשר הכי מיוחד מבין כל האחים. הוא תמיד היה יותר רגיש כלפיי ותמיד גונן עליי (גם כשלא צדקתי). לעומת זאת, אמא הייתה הכנועה יותר, זו שמגדלת את ארבעת הילדים בעוד אבא עבד בשתי עבודות כי לא יכל לשאת את המחשבה שילדיו יהיו בגן ולא יקבלו את כל מה שירצו באותו הרגע (עד היום הוא זוכר איך כשהלך לעבודה ראה באחד הגנים בקרבת מקום ילד בגן בוכה ואף גננת לא הגיעה להרגיע אותו ואפילו לא לקנח לו את האף). לאמא היה צד אחד - אמא בכל מובן המילה, היא אמנם הייתה מציבה גבולות ("חכו, חכו כשאבא יחזור". וכמובן כשחזר לא קרה דבר), אבל ניכר בה החום, הפינוק והאהבה. בדיעבד, אני חושבת ש"החולשה" שלה הגדילה את ה"חוזק" שבו... אני זוכרת שגדלתי בבית בלי צעקות עם המון המון המון אהבה. ואז משהו הפר את האיזון... לפני 20 שנה אבא יצא לפנסיה מוקדמת, בגיל 45, בגלל כאבי גב ואמא המשיכה לעבוד חצי משרה. תחילה אבא היה "מוצא את עצמו" - הוא היה הולך לישיבה, נפגש עם חברים, מתקן ומסדר דברים שהתקלקלו בבית ואם לא היה תמיד מוצא מה לעשות (כמובן, שאני מדברת על תקופה שכבר יכול היה לעמוד על הרגליים). לאט לאט ההליכות לישיבה התמעטו, הפגישות עם החברים פסקו ובמקום לתקן לרוב קילקל. האיש שהכרתי אבד... פתאום (בעצם, לא כ"כ פתאם) נגלה לפני אדם פסימי, וכחן, פסיבי, שכחן, מבודד ובעיקר אדם בוהה. כאילו איבד כל קשר למציאות. הדבוע הנוירולוג כבר נקב בשם 'דמינציה'. זה לא שהמושג כ"כ הפליא אותי. האפשרות עלתה כבר לפני חצי שנה, רק שקיוותי שבגלל ה"בידוד" שלו במהלך היום הוא בסוג של דיכאון ובעצם כל הנ"ל הם סימפטומים של דיכאון ולא של דמנציה. הרופא פסל את האפשרות על הסף. הוא אפילו לא היה מוכן לשלוח אותו לריפוי ועיסוק כי לטענתו נשלח לשם מישהו שעוד אפשר "להציל" ממנו משהו... הוא כבר המליץ לפנות לביטוח לאומי ולבקש מטפל בזמן שאמא בעבודה. עכשיו כבר יש חותם - האיש שלי כבר לא נמצא. אבא, אני מתנצלת שכעת אני צריכה לאמץ את עצמי להעריץ אותך, אני מתנצלת שאני מגייסת את כל כוחותיי בשביל לנהל איתך שיחת חולין בת שתי דקות ואני בעיקר מתנצלת שאני לא יודעת כיצד לאהוב ולעזור לך.

וואו

השארת אותי כואבת את כאבך וללא מילים. כל מה שנותר הוא להמשיך לחבק אותך.

וואו, כמה כואב לראות את האנשים שהיו פעם גזעים יציבים הולכים וקמלים. לא תמיד הזקנה פוטוגנית. יש לי חברה שיש לה ניסיון טיפולי באנשים דמנטים, ההתמחות שלה היא טיפול בעזרת בע"ח. אני לא יודעת אם היא עדין עובדת עם קשישים, אבל אם תרצי אוכל לקשר בינכן - אולי יהיו לה עצות מועילות וטיפים איך לשפר לו את איכות החיים.

מחלה נוראית לבני המשפחה

שולחת לך חיבוק ענקי . אני לא יודעת אבל את לא חייבת להיות לבד. יש היום כל מיני עמותות לתמיכה,ליווי והדרכה. יש את עמותת עמדא שמתמחים בטיפול באנשים דימנטיים ובבני המשפחה . קו המידע שלהם הוא *8889. אני יודעת שיש להם גם קבוצות תמיכה לבני המשפחה, גם הדרכה "פרקטית" של איך ומה לעשות. בנוסף הם פיתחו ערכה שאמורה לשמר יכולות קוגנטיביות. אני לא יודעת באיזה שלב אביך אבל אולי שווה לבדוק. במקביל בהחלט הייתי פונה לנסות לקבל סיוע של מטפלת (או במסגרת חוק סיעוד אם או בגיל זקנה או באמצעות קצבת נכות ושירותים מיוחדים) בשביל השעות שאמך לא בבית, ואת יודעת מה- גם בשביל השעות שהיא כן בבית. כל כך חשוב לשמור על הכוחות הנפשיים של בני המשפחה. אם תצטרכי עזרה במשהו-אשמח לעזור.

דנה561

New member
שולחת לך חיבוק חם

מאחל לכם שתעברו את התקופה הזו בצורה הטובה ביותר

דה נטו

New member

אני חווה את זה עכשיו עם אישה קרובה, אין מילים לתאר כמה זה עצוב. תזכרי בשבילו את הזמנים ההם, תיאחזי בהם, אני מאמינה שעמוק בפנים זה עוד קיים.

D X 9

New member
כתבת מקסים

ובלי טיפה של כעס או שיפוטיות. כל הכבוד לך ולו שזכה בך. מבינה אותך מאד מאד, אנחנו עוברים משהו דומה עם חמי. קשה..קשה.. ועצוב שעד שהגיעו לשלב שבו כבר אין לחץ ויש זמן - אי אפשר לנצל אותם כדי להנות.

מיוליקה

New member
קודם כל

עברנו את זה עם חמי - לא פשוט כלל וכלל, והוא היה כבר בן קרוב ל- 80 (אני מבינה שאבא שלך בן 65 בערך. ממש צעיר). ולצד הפרקטי - עם כל הכבוד, אני חושבת שכדאי לגשת לחוות דעת שניה, ברמה של מנהל מחלקת נוירולוגיה או משהו בסגנון, על מנת באמת להיות בטוחים באבחנה, בפרט לאור גילו. והתחושות שלך מוכרות ו"נורמליות". ואני דווקא חושבת שאת מאוד אוהבת את אבא שלך, ובגלל זה הכאב העז והקושי להכיר במחלתו. עוד דבר - כאשר המצב של אבא שלי התחיל להדרדר, התעסקנו בעיקר בו. בדיעבד הבנו כי גם אמא שלי נזקקה לתמיכה ולעזרה. לצערי, הבנו את זה קצת מאוחר מדי
.
נקווה לימים טובים יותר.

לא שווה חו"ד שניה?

אי אפשר לעשות כלום? בכל זאת ריפוי בעיסוק/ מועדונים לפנסיונרים? הוא בן 65 אם הבנתי נכון, גיל מאוד מוקדם לדמנציה כה חריפה (בהנחה ולא מדובר באלצהיימר מאובחן) ליבי ליבי איתך. עצוב

shiron number 1

New member
אוף זה כל כך קשה

כך כך קשה לראות את ההורים שלנו מזדקנים ועוד יותר קשה לראות שהם הלכו לאיבוד. אני כל כך מבינה אותך. אין לי הרבה מה להגיד, רק שאם לך זה כל כך קשה, תדמייני איך אמא שלך מרגישה. גם לה אבד עמוד התווך והיא צריכה להחזיק ולתמוך. ולא במשך שתי דקות בטלפון או בביקור קצר, אלא כל הזמן. יום ולילה. תתמכו בה. תבקשו מהרופא שלכם תמיכה גם בשבילה. לא רק בשבילו. לצערי רואה המון מקרים כאלה במקום עבודתי.

שhira

New member
אני דומעת וכואבת כאן איתך

התחלתי לקרוא וכל כך כל כך מוכר לי ופתאום... הלב נצבט התכווץ נבהל מודה לא רציתי להמשיך לקרוא. מאחלת לך, לא יודעת מה בעצם. תתאמצי ותעלי מהזכרון את מה שהוא היה - אבא כל יכול תנסי לראות אותו ככה מבעד לאיש שהפך להיות. מקווה שיעבור לכם בקלות ו.. תשימו עין אל אמא שלכם בכל העניין וכל הלהיות סביבו תחשבו עליה

אמא ואבא בליבי כל הזמן

הם אמורים לפנות לפסיכוגריאטר שהוא בעצם המאבחן הסופי, אבל ברור לי שהדברים לא ישתנו. כמובן, שאמשיך להתעקש על מרפאת ריפוי ועיסוקאו כל משהו אחר שיכול להעסיק אותו. העניין הוא שמאוד קשה לנו לשכנע אותו ללכת למועדונים או אפילו להתנדב (זה יעשה לו טוב לצאת קצת מהבית), אבל הוא לא מוכן. אני אפילו לא יודעת כיצד לשכנע אותו ללכת לפסיכוגריאטר (שנה שעברה כבר הגענו למרפאה וכשראה שזה בתוך בריאות הנפש לא היה מוכן להיכנס). פיזית, לא ניתן לקחת אותו בכוח... עם אמא אני מדברת המון ומנסה לשכנע אותה להיפגש עם פסיכולוג. אני יודעת שהיא שומרת את הכל בבטן ולא מספרת לי את הכל. עכשיו אני בכלל חושבת שחוץ ממני אף אחד לא יודע על האבחנה... תודה על החיבוקים. הפעם הייתי זקוקה להם.

ulytka

New member
מוסיפה לך חיבוק משלי

נשמע לא קל אבל אתם תתחזקו ותלמדו איך להתמודד רק בריאות

Tequila Sun

New member
+ הצעה נוספת

קודם כל קבלי חיבוק גדול. דמנציה וכל מחלה פסיכיאטרית אחרת היא באמת אחת ההתמודדויות הקשות שיש. לפני כמה שנים דוד שלי, גם הוא צעיר, היה על סף אבחנה של דכאון קליני רציני כשברגע האחרון הרופא שלו החליט לבדוק את תפקודי בלוטת התריס. מסתבר שהיא היתה בתת-תפקוד רציני וברגע שהחל לקבל טיפול והתאזן - נעלמו גם סממני הדיכאון והוא פשוט חזר לעצמו. בקיצור - שווה לבקש איזושהי בדיקת דם מקיפה. (לפעמים גם ירידה ברמות הנתרן בדם מכל מיני סיבות מורידה תפקוד נוירולוגי).

imasarit

New member
לדעתי שווה לנסות כן "להציל",

אולי אפשר לפחות לשמר את התפקודים הקיימים.

למעלה