אממממ

sofifi

New member
אממממ

שלום לכולם, אני בת עשרים ויש לי אח קטן ומדהים בן 9. כשהייתי קטנה תמיד היו לי בעיות חברתיות, לא יודעת למה (אני מניחה שאני עשיתי משהו, עוד לא יודעת מה) אנשים לא רצו להיות חברים שלי. תמיד נמשכתי לאנשים, כשהיו לי חברות תמיד ניסיתי לעשות מעל ומעבר ובסוף איכשהו נדחיתי. ניחא. כרגע ממש טוב לי. אחי הקטן מסתבר, ממלא את מקומי בעולם הילדים. הבנתי שמציקים לו, ילדים שהוא אמר להם שהם החברים הכי טובים שלו מדרגים אותו בתחתית, ילד אחד דחה אותו בגלל היותו חנון ומעצבן ושום דבר שהוא יעשה לא יעזור. כואב לי עליו כי אני יודעת כמה זה לא נעים. את כל אלה אני יודעת מאמא שלי שביקשה שאני אנסה לדבר איתו מחר ואולי להגיד כמה מילות חכמה (בכל זאת, אחות גדולה). מה אומרים? איך מחזקים? מה הוא אמור לעשות? תודה.

hedvalib

New member
מעריכה את פנייתך

שלום רב לך, ילדים צעירים מחפשים דרכים שונות ומשונות לרצות את הסובבים אותם כדי להיות מקובלים עליהם. עושים/יוזמים/משתדלים לעשות דברים. לא פעם העשייה היא over היא אובססיבית מדי, היא יוצרת אצל הזולת תחושה של (סליחה על הביטוי) חנק. (את אכן מציינת זאת) לדעתי, יש לפנות אל איש מקצוע בתחום ההתנהגות ולבקש יעוץ והדרכה כיצד יש להנחות את אחיך לתפקד בחברה. כיצד להציע את עזרתו, כיצד לבקש ולברר אם העזרה נחוצה/רצויה. לדעתי, לא מספיק שאחד רוצה לעזור צריך לברר אם השני רוצה לקבל עזרה. יש אולי צורך להדריך את אחיך כיצד להיות יותר אסרטיבי ויחד עם זה יותר גמיש ומתאים עצמו לרגע נתון בחברה. ילדים לא כל כך בוררים את דרכי התגבובה שלהם. הם מקבלים או דוחים במחי יד.דחייתם כואבת ופוגעת אך זאת בדיוק הישירות שלהם. את משדרת את האמפתיה וההזדהות שלך עם אחיך ועל כך קבלי את כל הערכתי. לדעתי רק גורם מקצועי יוכל להנחות אותו ואתכם כיצד להתמודד עם הנושא. גורם מקצועי הוא יועצת בית"ס (מחר יוצאת לחופשת קיץ)/עובד/ת סוציאלית (כרגע הם בשביתה)/ פסיכולוג ילדים (פני לשירות הפסיכולוגי העירוני ברשות המקומית שבה אתם גרים ובררי שם). בהצלחה, חדוה

פלגיה

New member
תקראי את החתימה שלך

קודם כל לשמוע. להקשיב ולשמוע אותו, ולגלות אמפתיה לבעיותיו. אחות גדולה זה כיף. בעיקר כיף אם היא יכולה לספר מניסיונה, ולהראות הבנה רבה לקשיים שלו. אני יודעת שזה תמיד לא נעים, אבל לא תמיד קשיים כאלה מצריכים עזרה מקצועית. לפעמים מה שצריך זה פשוט זמן. לעבור את הגיל הזה ולהגיע לשכבות הגיל שבהן ילדים מעריכים ילדים על פי הישגיהם ועל פי הייחודיות שלהם.

מה שאת מסבירה כאן זה בעצם

מה שכבר אמרו חז"ל במקורתנו: הסנדלר הולך יחף... הסבר: קל לנו ליעץ ולעזור לאחרים אבל כשאנחנו צריכים עזרה אנחנו הרבה פעמים מתקשים לעזור לעצמנו ומבקשים עזרה מאחרים...

פלגיה

New member
יש בזה משהו

למעלה