אממממ....סקר

MelodicTruth

New member
אממממ....סקר

Tool VS A Perfect Circle אבל הפעם זה שונה... את מי אתם מעדיפים מבחינת הסגנון, הסטייל וכו'....לא מבחינת האיכות....כלומר, איזה פוזה אתם מעדיפים?? הפוזה האניגמטית משהו של טול או הפוזה היותר....גוטית של העיגול המושלם??.....

MelodicTruth

New member
Tool

העובדה שהם כל כך הזכירו לי את עצמי בהכל(כולל במוזיקה שהתחלתי לכתוב עוד לפני שהכרתי אותם) היתה אחד הדברים שהפכו אותם ללהקה האהובה עלי מהרגע הראשון

הממ...

בהחלט טול. למרות שאני לא ממש מבינה מה לסירקל ולגותיות, ואיך קישרת את השניים. אבל שיהיה.

j i m m y

New member
זה בדיוק הפורום הנכון לשאול את

השאלה הזאת.. NOT !! הייתי מבין אם היית שואל את השאלה הזאת בפורום APC & TOOL.. סתם ברור שTOOL !! אין מה להשוות . כבר דיברנו על זה שAPC זה TOOL לעניים. אם כבר משהו בז'אנר, אני מעדיף את Smashing Pumpkins.

MelodicTruth

New member
apc? טול לעניים? לא הגזמנו???

זאת להקה מצוינת בזכות עצמה, זה שהיא מזכירה את טול יותר מכל להקה אחרת עוזר לה במכירת התקליטים אבל פשוט עושה לה עוול בכל מה שקשור להערכה של המאזינים...זאת להקה מצוינת למרות שהיא לא טובה כמו טול.....כנראה שנאלץ להמתין לאלבום שבדרך כדי להעריך אותם באמת...

Superunknown1

New member
../images/Emo45.gif

להקה מצויינת בהחלט. אממ.. באתי לקנות היום את lateralus, ולא היה להם בכלל טול, בטאוור רקורדס בחיפה.
התנחמתי ב- he downward spirit של NIN וב- anticherist superstar של מרלין מנסון.

MelodicTruth

New member
אחחחחחחחח

pretty hate machine-broken-the downward spiral הם האלבומים הכי טובים של NIN ואולי הכי טובים בכל התחום.....לעומת זאת מנסון זה....אממממ......איכסה

Superunknown1

New member
למה?

כן, אני גם לא אוהב את עניין ההטרסה כנגד האמונה וכל המרד המושך עיניים הזה. הלבוש- אני אוהב.
המוזיקה שלהם- מעולה.

MelodicTruth

New member
המוזיקה על הפנים

והלבוש....אתה לא רוצה לדעת מה אני חושב עליו
......חוצמזה, אתה רוצה לומר שהלבוש של הלהקה מהווה חלק מההחלטה שלך לקנות דיסק שלהם??

Superunknown1

New member
מרלין מנסון-

אמרתי, שהמון אנשים, בין אם הם מבינים גדולים במוזיקה או לא, נרתעים מכל הפזוה הרוח והבגדים של הלהקה, ורק אח"כ אולי, טורחים להקשיב ללהקה. אני לא מושפע מההטרסות שלה כנגד דת ומדינה, בעד מרד במוסכמות ובהורים, בעד סגידה לשטן ואני לא קונה את כל הקטע הזה של הפוזה. בקשר ללבוש- אמרתי, אנשים נרתעים ממנו. אני בסה"כ אוהב אותו, הוא לא מפריע לי. אני טורח להקשיב למוזיקה שלהם- לדעתי בזה הם גאונים. כמובן, מינסטרי, סטאבינג ווסטווארד והיו עוד רבים שעושו את אותו סגנון ואפילו דומה לו, אבל להם יש איזה צליל ייחודי, משהו שקשה לי להסביר. אני ממש מרוצה מהלאבום הזה שלהם, ומכל אחד אחר שלהם שישי ברשותי.

הבעיה שלי עם מנסון...

תראה, אין בכלל עוררין, לדעתי, על כך שחלק מהתדמית של אמן היא לא רק במוזיקה שהוא מנגן אלא גם בתדמית שהוא משדר. הבעיה מתחילה כאשר האמן מתחיל כ"כ להתרכז ב"שואו" ובאספקטים הוויזואלים שלו ושוכח מהעובדה שהוא קודם כל מוסיקאי. זאת הבעיה של מרילין מנסון. זאת הבעיה של סליפנוט. זאת הבעיה של לא מעט אמנים בעולם המוסיקה, למרבה הצער, ולעיתים קרובות מובאת כהסחה לעצם העובדה שהאמן עצמו הוא די בינוני. אני לא מדברת על המילים של השירים (למרות שגם על זה יש לי מה לומר) אלא על המוזיקה עצמה. אין הרבה מה להתלהב מאף אחד מהנגנים בלהקה, הקול של הסולן צורם ומעצבן ובכך תואם את המוזיקה שהם מפיקים. יש להקות הרבה יותר טובות בתחום האינדסטריאל, לדעתי.

Superunknown1

New member
אני מסכים איתך חלקית.

קודם כל, בקשר למנסון- הוא קודם כל תדמית; אח"כ מוזיקה. וזאת לא בדיוק תדמית, זה מה שהתפקשש לו בכל התהליך. מנסון בחר עוד בגיל צעיר לברוח מהמציאות, להתכחש לה ולבוז לה בכל צורה ודרך אפשרית. הוא גדל בבית דתי אבל הטריס בעצמו כנגד הדת, כנגד ההורים שלו וכנגד כל מסגרת: קטנה כמו משפחה- וגדולה כמו ממשלה. אבל את זה נשאיר לו ולפסיכולוג שלו כבר, טוב...?
הוא הקים את "מרלין מנסון אנד דה ספוקי קידס" וגרר אחריו בתחילה מאות של מעריצים, אח"כ אלפים והיום אפילו מליונים שדרך המוזיקה הוא משכנע אותם לחשוב כמוהו, ללבוש כמוהו, להתנהג כמוהו, להאמין כמוהו (סטאלין עשה את זה דרך קומוניזם. הוא מעבירא מסר חד וברור דרך מוזיקה). השערוריות לגביו לא נפסקות. האירוע שזיעזע את ארצות הברית קרה ב-99' כששתי תלמידות תיכון שהוגדרו כ"גותיות" בבית ספרן התחילו לקרוע עמודים מהתנך באמצע הקפיטריה ולהקריא פסוקים מן התנך השחור. לטענתן ולטענת הוריהן, הן היו מושפעות מהמילים של אותו המנסון, הגורו האב האליל שלהן, ועשו כדבריו. המוזיקה אצלו מהווה דרך העברה, ומעיין שטיפת מח לדור הצעיר. ועובדה!- הוא עושה את זה כמו מלך. היטלר- רק עם איפור וניטים. [בקשר לסליפנוט- את צודקת. אבל בואי לא נוריד את פורום טול לרמה שבה אנו מדברים בו על סליפנוט, טוב? (למרות שהייתי פעם גרופי שלהם, עבר לי)]. המוזיקה של המנסונים- לדעתי כלל לא בינונית. הוא בחר להעביר את עצמו דרך המוזיקה- והוא עושה את זה כמו גדול.
על המילים גם לי יש מה להגיד, אבל שוב, עניין ההשפעה ושטיפת המח הוא הדומיננטי פה. אני מדבר על מוזיקה ולחנים נטו. זה מה שאני כ"כ אוהב אצלם. יש להם שירים שמביאים אותי לחצי אורגזמה. הנגנים- מעולים, אני מתלהב מהם מאוד. הקול שצל הסולן? צורם, אפל, קודר וחודר. זה מה שהכי עושה לי את זה שם. הלחנים מקוריים, ולא שמעתי להקה שמשלבת את האלקטרוניקה הקודרת של האינדאסטריאל, והשקט המופתי שבו עם הגיטרות העצבניות של המטאל החזק. ולהקות המוגדרות כ"אינדאסטריאל מטאל/אלטרנטיב-מטאל" יש עוד (לא מספיק, אם תשאלו אותי), אבל אף אחת מהן לא מזיכרה, אפילו לא מתקרבת ללהזכיר את המוזיקה של המנסונים. כ"כ עמוקה, אני צולל בתוכה. אני פשוט אוהב אותם במובן הזה.
, מגיע להם כל הכבוד. לסיכום: בקשר לשואו לפוזה ולמילי- הסברתי את עצמי בקשר אליו. בקשר למוזיקה- אני מניח שעל טעם וריח אין להתווכח?
. (יצא ארוך משחשבתי..
) NP: dead poetic- a green desire.

MelodicTruth

New member
אני רק אומר ש

איך אתה מעז להשוות בין stabbing westward ומיניסטרי(תקופת פסאלם 69 וland of rape and honey) למנסון??? יש לי המון דברים לומר על כל הנושא....פשוט הראש שלי מתפוצץ גם היום ויש הרבה לכתוב....אני מקווה שמחר יהיה לי כח...לילה טוב

Superunknown1

New member
מבחינת המוזיקה? בוודאי שיש מה

להשוות. אצלי מנסון לוקח ובגדול. המון כישרון, ומעבירים אותו הכי טוב שאפשר. הם לא נשמעים כמו כל הלהקות האחרות. אבל כמו שכתבתי קודם- זה עניין של טעם. ואפשר להתווכח שנים על למי יש יותר כשרון או מי מנגן יותר טוב. יש בהם משהו ייחודי שאני מאוד אוהב. מבחיינת הפוזה המלים וכל מה שלא קשור למוזיקה- כתבתי על זה הודעה דיחי ארוכה קודם. בוקר טוב.

למעלה