אמל'ה...

לורליי43

New member
הבנתי שהוא הורחק מבית הספר

באמת אמא'לה. לדעתי, 80% מהבעיות היו נפתרות אם בכיתות היו יושבים עד 25 תלמידים. הרבה תלמידים פשוט הולכים לאיבוד בתוך המסה שקיימת היום. גם תלמיד כזה, אם היה מקבל יחס יותר אישי, יכול להיות שהיה נמצא היום במקום אחר. דיברתי עם היועצת של החטיבה והיא "בישרה" לי שהדברים מבחינת המערכת רק הולכים והופכים יותר גרועים. יש אפילו מגמה של להגיע ל-45 תלמידים בכיתה!!

גריפון

New member
קשה כל כך לחלק את האחריות

אבל ההתחמקות מאחריות ע"י הורים שגידלו כך את ילדיהם אינה ראויה בכלל. וזה לא להוריד גרם אחד מאחריות מערכת החינוך הדוחה, ומאחריות אישית של חלק ניכר מהמורים.

לורליי43

New member
לדעתי האחריות היא קודם כל על ההורים

המערכת העמוסה, שגורמת לחוסר היכולת של המורים "לראות" את התלמידים- יוצרת תנאי לחץ שבהם יש לתמידים טובים בעיה לא קלה, ולתלמידים בעייתיים- בעיה חמורה. גיבוי של הורים, למעשים חריגים של הילדים שלהם, כמובן שלא עוזר.

פּרפרית

New member
מסכימה! האחריות היא על ההורים.

צריך להעניק קנס כספי על הורים שהילד שלהם מאבד שליטה. אולי יתחילו גם לחנך את הילדים במקום להתעסק בזכויות... את זאת אומרת אחת שיש לה נוער בבית והיא לא/כן סובלת (בשתי המשמעויות של המילה) את מערכת החינוך. בעניין הזה אני חושבת שאחריות ההורים היא גדולה על אף שמערכת החינוך לא יוצאת נקיה לחלוטין אצלי.

אחד הסעיפים במצע שלי עוסק בהגדלת

הקושי בלימודים, כך שתוך שני עשורים יהיו כאן עשרה זוכי פרס נובל. את מבחני הבגרות צריכים להקשות עד מאוד, כך שרק מעטים יקבלו בגרות. ולעניין גודל הכיתות: בערים רבות יש אזורי הייטק, בהם שטחים מתים רבים. אני הייתי מלאים חלק מאותם בניינים, הופך אותם לבתי ספר ממוזגים מודרניים, עם מסדורונות ספוני שיש, שרותים כמו שצריך, חדרי מזכירות והנהלה כמו שצריך וכיתות בהם רק 20 תלמידים. תלמיד שרק היה מעז ואפילו טיפה להשחית משהו מכל זה, היה מורחק מיידית לחודש מהלימודים עם אופציה להרחקה מוחלטת ובלי ערעור.

פּרפרית

New member
"ושבו בנים לגבולם..."

ובאוטופיה שאתה מתאר לא ילמדו לבגרות בהסטוריה על ניסים סרוסי כמייצג התרבות התוניסאית?

פּרפרית

New member
מה זאת אומרת מקור?

אני לא יודעת מתי, אבל באיזשהו שלב החליטו לשדרג את לימודי ההסטוריה וללמד על יהדות ארצות צפון אפריקה, פרק שלם מוקדש לניסים סרוסי- כמייצג יהדות תוניסיה.

פּרפרית

New member
הגשתי בקשה.

אבל לא קיבלו את הטענה שמספיק אופי פולני, רצו שיהיו לי גם שורשים בפולין. חוצפנים!

למעלה