אמיר שלום

daniela15

New member
אמיר שלום

התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש ומאוד קשה לי שם .... בעבר פניתי אלייך ועזרת לי מאוד ואשמח שוב לשמוע את דעתך בנושא. זוהי עבודה משרדית לחלוטין - ומוגדרת כעוד תחנת מעבר , לצערי יש לי הרבה תחנות מעבר ברזומה שלי , אני עובדת עם עוד שתי בנות במשרד ושני בוסים בגילי (30) אף הם מאוד נחמדים , אבל....\ יש לי תחושה לא נעימה ... אחת מהבנות היא ותיקה קטנה ממני והשנייה הגיעה למשרד שבועיים לפניי והיא בגילי . הבנות מתקשרות כנראה טוב בינהן ... במשך שבוע וחצי הרגשתי כמו אויר ... ניסיתי להשתלב בשיחה ואני כאילו אויר ... הייתה לי תחושה שאני מקבלת כל היום הוראות ... ועושה את ה"עבודות השחורות" ( עדיין יש לי את התחושה הזו .. של חוסר ביטחון עם האנשים שאיתי ... שהם ינצלו אותי או משהו כזה וגם פחדתי שיפטרו אותי כל רגע. אני חוששת לכל מילה שאני מוציאה מהפה ויש לי תחושה ששופטים אותי ... הגעתי גם למצב של דמעות במהלך העבודה, ודיברתי עם הבוס אמרתי לו שכל מה שעושים המשרד "קטן עליי" ושאני רוצה ללמוד יותר ולעשות עבודה יותר מקיפה שההתחלה עד הסוף ולא רק תיוקים על מנת שאבין את התמונה הכללית יש לי תחושה לא נעימה שלא כל כך אוהבים אותי במשרד - לפחות לא הבנות .. ועל פיהן יישק דבר- דהיינו הן יותר דומיננטיות ממני ויש להם אחת את השנייה . זה די מבאס להרגיש ככה ... וממש אין לי חשק לבוא לעבודה שההרגשה האישית שלי כזו . הן אומנם לא מכירות אותי מספיק אבל .. יש מאבק כוחות שאינו לרוחי ואני לא יודעת איך להימנע או לצאת מהמצב הזה ... בסך הכל .. אני רוצה שיהיה לי נחמד להגיע למקום העבודה ... ואני רוצה לדעת מה עליי לעשות כדי לקדם את העניין . בימים האחרונים נקטתי עמדה שאני פה עובדת , ולא להשתדל להתחבר אליהן יותר מידי אלא אם זה יוצא - אבל זה די מבאס אותי המצב. מקווה שלא הרבתי במילים ולא גרעתי מהתמונה הכללית אשמח לשמוע את דעתך בנושא תודה מראש ד.

נקודת מבט

ברשותך שתי שאלות ונמשיך משם. למרות שהן לא יראו לך כמתייחסות לעניין שהבאת בהתחלה. מה התוכנית שלך הלאה ? או במלים אחרות - את בעבודה הזאת לשם מה ? ושאלה שנייה האם את יכולה לשחזר במה עזרתי לך בעבר ? מה בדיוק היתה הבעיה, מה היתה התייחסותי וכיצד זה התגלגל הלאה. מקווה שגם הפעם אוכל להיות לך לעזר אמיר דרור

daniela15

New member
הי אמיר - ושוב תודה

אני בעבודה הנוכחית כדי להרויח כסף , אחרי חצי שנה שלא עבדתי .מבחינת קריירה אני לא רואה את העבודה הזו כמשהו שיכול לקדם אותי לנקודה שאליה אני שואפת. אני יותר רואה בה תחנת מעבר - עוד עבודה שמתאימה לסטודנט שהוא בדרך לקריירה . אחרי שסיימתי תואר בריפוי בעיסוק ואיני מעוניינת לעבוד בתחום - מכיוון שאני לא רואה שם תוצאות ולא מגיעה לסיפוק מהעבודה . אני תוהה לאן ממשיכים . ומפחדת שאולי בטעות אני רודפת אחרי הזנב של עצמי ושאולי לעולם לא אתפוס אותו. (מה גם אימהות זה נושא שעשוי להיות רלוונטי בשנה וחצי הקרובות ) אני לא מכירה אותך אבל ...הפורום הזה מהווה עבורי מקום מיוחד שבו אני יכולה לדבר בחופשיות על עניין הקריירה, בלי שיפוטים , עזרת לי בסבלנות שלך ... ביכולת שלך לקבל משברים ולא לפרש אותם ככשלונות אלא כדרך למקום מסויים .

תחנה שמשקיפה קדימה

אז כנראה שאת בעבודה הזאת גם כדי להרוויח כסף וגם כדי להכיר עוד קצת את עצמך, בהיבטים ועומקים שתבחרי. עכשיו ברור שיש לך צורך לבטא את עצמך. למצוא אפיקים מעשיים לביטוי היכולות שלך. ולכן רק עבודה משרדית פשוטה מקטינה אותך ועושה לך נזק. בנוסף לכך ההתמודדות עם בנות נוספות היא הזדמנות לבחון את היכולת שלך לחולל קירבה ותקשורת למרות התנגדויות. זהו מישור שקל להפנות אצבע כלפי חוץ ולראות כמה השני לא בסדר. וכאן יתכן ההזדמנות שלך ללמוד כיצד את מאפשרת או חוסמת עבודה במשותף. אני לא מנסה להיות שופט ולומר מי צודק אלא רק לבסס את העמדה הפנימית שלוקחת יותר ויותר אחריות ומנסה ללמוד את עצמך לצורך המשך הדרך. מודה לך על הפידבק, וכן, המושג קבלה ללא שיפוטיות הוא עבורי חלק מהחיים. זה גם מה שעוזר לחולל קבלה עצמית מלאה יותר. את מוזמנת להרשם לעלון החודשי ולקבל חומר שיוכל להמשיך ולהיות לך לעזר. להרשמה שיהיה יום טוב ובהצלחה, אמיר דרור

daniela15

New member
אמיר שוב תודה על הדברים שלך

הייתי רוצה לנצל עוד קצת את הבימה שניתנה לי ברשותך... ברור לי שיש לי השפעה על היחסים שלי עם הבנות במשרד. וזה לא המקום היחידי שבו ניתקלתי בקושי מסוג זה . זה קרה לי גם בעבר .. ועדיין לא השכלתי לגמרי ללמוד כיצד להתמודד במצב כזה של התנגדות .. יותר מכך אני חשה כי מצב כזה עדיין גורם לי להרגיש קטנה ומשפיע לעין ערוך על מצב רוחי . (קשה לי להירדם בלילה , רצינית , שופטת , כועסת , מאשימה ומרגישה אשמה, חשה לא רצויה כתוצאה מכך ) כל הדברים הלא נעימים הללו . יש לי כמה שאלות : ברור לי שזה התמודדות שלי. הרי עשיית לימונדה מלימון זוהי אומנות החיים. אז איך לא חוזרים על דפוסים קודמים ... או מאיפה מתחילים ( שאלות שבטח יהיה קשה לענות עליהם ) איך לומדים מה בדיוק לא בסדר באינטראקציה ומה צריך לעשות אחרת ? אלה בעצם השאלות העיקריות שלי !!1 תודה ד.

מיקוד חדש

שלום דניאלה עכשיו אני מרגיש שאת יוצרת עמדה פנימית קצת אחרת, עמדה יותר מוכנה לתרגם את המצב לשאלות והזדמנויות ממשיות לצמיחה אישית עבורך. כל תשובה שאני אתן כאן לשאלה איך משנים דפוסים תהיה עקרונית וכללית. אני מנסה להתרחק מהמקום הזה ויותר לעבוד דרך תכנים אישיים אמיתיים. כך זה נהפך לדבר אמיתי ולא לדיבור על. מה שאני מציע זה שתכנסי לקרוא במאמרים. יש שם לא מעט סיפורים על תהליכי שינוי כאלה. אבל התשובה האמיתית היא בתהליך למידה של ממש, תשקלי את הסדנה "להדליק אור בעבודה", היא ממש עוסקת בתכנים ובכלים שאת מדברת על הצורך בהם. זה סוג הצעד שיוכל לקחת אותך קדימה. מקווה עבורך שתמשיכי ותחפשי יום טוב, אמיר

למעלה