אמיר שלום

אמיר שלום

מחר לבעלי יש ראיון עבודה, ראיון שהוא הוזמן עליו. בעבר הוא התראין בחברה זו לתפקיד שלא התאים לדרישותיו והוא ביקש שבמידה ויהיה להם בעתיד תפקיד רלוונטי יותר לכישרונותיו ורצנו הוא ישמח להצטרף לשורותיה. ההזדמנות (אינששלה) הגיעה והם פנו עליו אם הצעה חדשה. שאלתי (בשמו)היא: האם בראיון עבודה ראשון יש צורך להעלות את נושא השכר, או לחכות להודעה על קבלה לעבודה/ראיון שני כדאי לדון בנושא השכר? ובכלל אם יש לך טיפים ועצות נשמח מאד לקבל יום טוב

הכנה

הדבר החשוב ביותר הוא הכנה לראיון. הכנה עצמית מפורטת, כולל סימולציה מול אדם מנוסה, תעלה את הסיכוי להצליח במהלך. חשוב שההכנה תיקח בחשבון את הגדרת התפקיד ואת מכלול ההיבטים. לשאלת השכר, מידת הפורמאליות של הראיון היא הגורם המשפיע, לפעמים הראיון עושה כימיה טובה ומתגלה דיבור טוב, מתוך כך ניתן להעלות את הנושא באופן קל, לא ממש כשאלה מהותית לכרגע אבל רק כדי לקבל סדר גודל, זאת במידה ואין ידיעה מוקדמת במה מדובר. נראה לי שקודם כל צריך שהמעסיק הפוטנציאלי יביע עניין ורק לאחר מכן יש מקום להעלות באופן מסודר את השאלה. חשוב שההכנה תאפשר הצגה עצמית רלוונטית, לא שבלונית, מעלה גירוי ועניין להכיר יותר לצורך ראיון שני ותהליך עומק. בהצלחה טיפים אמיר דרור

../images/Emo51.gif ושאלה נוספת

האם מקובל לדרוש מהחברה/מעסיקה החדשה פיצוי "פיטורים" על ההתפטרות מהחברה בה אני עובד.

היי דרור - עידכון

בעלי היה אתמול בראיון שהלך מאד טוב לדעתו. "הראיון" הפך מהר מאד לשיחה קולחת ומעניינת לשני הצדדים (ראיונו אותו שני אנשים). בנוסף הקשבנו להרצה הטלפונית עליה הפנת אותנו, היא היתה מאד מועילה. ובקשר לשאלה הלא ברורה, אני אנסה להסביר: במקרה של פיטורין, החברה משלמת לעובד המפוטר "פיצויים". כשעובד מתפטר הוא לא מקבל פיצויים. האם במקרה של עזיבת עבודה אחת בשביל עבודה אחרת, בדיון השכר אפשר לבקש תשלום/פיצוי חד פעמי שהוא כביכול פיצוי הפיטורין שהעובד לא קיבל כי הוא עזב מרצונו?

פיצויים

קודם כל טוב לדעת שהראיון הלך טוב ואני שמח ששיחתנו כאן הועילה. לגבי שאלת הפיצויים, נדרשת כאן התנהלות מאד עדינה, מצד אחד יתכן שמקום העבודה הנוכחי נפגע מעזיבתו. שיש לו ידע ומומחיות נחוצים ואז יכול להיווצר כעס לגיטימי ועלול להיות להם קשה לשלם פיצויים. לחלופין, יתכן שהמצב לא מזהיר ומתאים להם שהוא פורש, ובנוסף לכך הם מעריכים את התרומה שלו עד היום והיחסים טובים ובכלל שמדובר במקום הוגן ומפרגן. אז המצב ביחס לפיצויים אחר כמובן. בקיצור זו שאלה עדינה שלא יכולה להיות לה תשובה פשוטה וצריך כאן הרבה רגישות ותבונה. שיהיה בהצלחה אמיר דרור

למעלה