אמיר שלום

orly 12

New member
אמיר שלום

לאחר מחשבה עמוקה עם עצמי הבנתי שאני רוצה לעסוק במקצוע טיפולי, כיום יש לי תואר ראשון בחינוך מיוחד. כך שהאפשרויות העומדות בפניי הן :הסבה לעבודה סוציאלית או תראפיה באומנות, כמקצוע הרבה יותר מעניין אותי ללמוד תראפיה באומנות, אך כשאני מפעילה שיקולים נוספים מלבד רגש אני כל פעם חושבת שנכון יותר לבחור עבודה סוציאלית (בעיקר בגלל זמן הלימודים ומגוון התעסוקה אחר כך), אך מכיוון שכבר למדתי מקצוע שאיני רוצה לעסוק בו, אני ממש חוששת לחזור על אותה טעות. איזה שאלות אני צריכה לשאול את עצמי על מנת להגיע לבחירה שהכי מתאימה לי? תודה אורלי

כמה נקודות

שלום אורלי העובדה שהעלית רק שתי אפשרויות יצרה לי תחושה שיתכן והתהליך לא זכה למלוא תשומת הלב שיתכן ונדרשת שם. בנוסף לכך יש לי שאלה עד כמה התהליך הפנימי נגע בכל אותם חלקים עמוקים שנדרשים לקחת חלק בתהליך שכזה. למשל : להכיר לעומק מה היה ברצון לצאת מחינוך מיוחד. מה בדיוק את מרגישה ויודעת שאת מביאה לתחום הטיפול מבחינת הכוחות והיכולות הייחודיות שלך. איזה חולשות אישיות מעכבות אותך מביטוי מלוא הפוטנציאל האישי שתי שאלות קצת אחרות - כמה זמן את נותנת לעצמך לקבלת ההחלטה ? מה את עושה עם עצמך בימים אלו ? שבת שלום, אמיר

orly 12

New member
לאמיר

כבר במהלך לימודי החינוך המיוחד הבנתי שטעיתי בבחירה אך לא היה לי את האומץ לעזוב באמצע התואר. הבנתי שאני נמשכת למיוחד ולא לחינוך, התעניינתי ברגשות התלמידים, בחוויותיהם, באמונותיהם ופחות בתוכנית הלימודים. לאחר שסיימתי את הלימודים מצאתי עבודה עם אוכלוסייה של החינוך המיוחד אך לא כמורה (כמדריכה), כיום לאחר שהתגרשתי ועברתי דירה לאיזור אחר, אני אתחיל לעבוד כגננת מתוך כך שלמעלה משנה חיפשתי עבודה אך ללא הצלחה (מה שרציתי לא התקבלתי ומה שהתקבלתי לא רציתי),והחלטתי להתפשר מתוך אילוצי החיים. בנוסף אני אתחיל להתנדב במקום המלווה נפגעי טראומה. אני מכירה בכוחות ובייחודיות שלי לתפקיד של מטפלת כמו כן אני מכירה בחסרונותיי לתפקיד זה. אין לי מושג מה מעכב אותי מלהגיע למלוא הפוטנציאל האישי שלי, אני חשה שאלו הן אמונות פנימיות מאוד בסיסיות ואני מנסה למצוא אותן בתוכי על מנת להצליח לשנות, כי אני מרגישה שהמאפיין המקצועי הינו דוגמא למכלול תחומים בחיי. כפי שניתן להסיק מתשובתי אני מתחבטת בסוגיית בחירת המקצוע שלי הרבה זמן (למעלה משנתיים), מה שמקשה עליי לעבור לשלב היישום, אך הפעם אני רוצה לבחור מקצוע שיתאים לי ולא כי צריך ללמוד. תודה על התשובה אורלי

ניווט עצמי

"אין לי מושג" את כותבת, "מה מעכב אותי מלהגיע למלוא הפוטנציאל האישי שלי, אני חשה שאלו הן אמונות פנימיות, מאד בסיסיות . . . " אז כנראה שאיזה שהוא מושג כן יש לך, אם לומר זאת בזהירות. עושה רושם שאת מנווטת את עצמך ומקבלת החלטות שמובילות אותך לכיוון הנכון לך, לחיים המתאימים לך. לפעמים זה דורש תיקון. גירושים, שינוי מקצוע, החלפת מקום מגורים וכו', כל פעם ששינוי כזה יוצא לפועל את מסלקת איזו שהיא חסימה ובו - זמנית בונה את השלב הבא במימוש האישי. כן, התחום המקצועי הינו פן אחד המשקף צדדים נוספים של החיים והאישיות שלנו. אם עדיין לא יכולה להתקבל אצלך בהירות לגבי המקצוע אז כנראה שנדרשת שם עדיין עבודה פנימית וטוב יהיה אם תעצרי את עצמך מלהיכנס לשלב היישום. ההחלטה לבחור הפעם במתאים היא לא החלטה שמייד מפילה את כל החסימות אבל היא בבירור מצביעה על נחישות ואומץ. בעלון החודשי שיצא השבוע אני מציג את אחד הכלים שאיתו אנחנו עובדים בסדנה כדי להתמודד עם האמונות והאווירה שמתוכה יצאנו לדרך ולהתמודדות עם כל מה שקשור לבחירת עיסוק, יחס לביטחון וכסף וכו'. את מוזמנת להירשם לקבלת העלון, ואני מאחל לך עבודה פורייה. אמיר דרור

למעלה