אמיר בכיתה א

mandm2

New member
אמיר בכיתה א

מורת שילוב חרדה לגורלו של אמיר בטענה שאינו קורא היטב ולא מוכן ללמוד איתה.
בנוסף היא טוענת שלא עושה שום דבר בכיתה !!!!

עם מורת שמ"ע שלו הוא יושב ללמוד חשבון והוא ברמת הכיתה.
התחיל הוראה מתקנת פרטית.

מה עושים עם ילד שלא עושה כלום בכיתה אבל לומד נפלא איתי בבית ועם סייעת השמע וההוראה מתקנת הפרטית הוא פורח.??????????????
נשמע לי נורא לא לשות כלום בכיתה.....

זה היה כך כל השנה?

אולי הוא לא מסתדר עם המורה הספציפית? אולי הילד שיושב לידו מציק לו? אולי היא לא מצליחה לשפר את הקריאה שלו?

mandm2

New member
המשך...

לקחתי אותו לטיפול פסיכולוגי רגשי והפסיכולוגית הסבירה לי שלאמיר מאוד חשוב להיות כמו כולם וקשה לו כאשר הוא מרגיש שונה.
כאשר הוא מוצא מהכיתה ללמוד פרטני אצל מורת השילוב הוא עושה פעולה שונה מאחרים .
אני כמעט בטוחה שזה כל המהות.
אבל איך משנים לו את הגישה הזו? הוא יקבל הוראה מתקנת אינטנסיבית כל הקיץ כדי שיגיע לכיתה ב עם פער נמוך יותר, אבל עדיין שנה הבאה הוא ימשיך שילוב ונדמה לי שזה יחזור על עצמו אם לא יחמיר.

ממש עצוב לי שכבר בכיתה א הוא לא עובד בכיתה בשום מקצוע, לא מעתיק מהלוח ועסוק בחפצים אחרים שלא קשורים לשיעור.
ביום ראשון אני אתייעץ עם הנוירולוגית כמובן אבל אני אשמח לכל הכוונה שעולה על דעתכם....

מה שמאוד עזר

מה שמאוד עזר אצלנו מכיון שיש גם דיסגרפיה נוסף לבעית הקשב הוא צילום קבוע בסוף היום של הלוח בפלפון.ואז ההשלמה בבית בעזרתי.אם לא מתאפשר לך להגיע לכתה אפשר גם לבקש מחבר לכתוב עם נייר קופי כמו של פעם.

mandm2

New member
סליחה על החדירה לפרטיות

האם ההנחה שלך היא שהילד אינו מסוגל פיזית או תחרותית או נפשית להעתיק מהלוח?
ולכן את מצלמת את הלוח?
האם הוא ניסה להעתיק?
אמיר בכיתה א ושנה הבאה ב האם מוגזם לתת לו נייד מצלמה לכיתה בגיל הזה מבחינה מוסרית או התמכרותית או כל בחינה אחרת?

לצערי

בכתה ב ואילך צריך להעתיק הרבה יותר מבכתה א והילדון שלי פשוט לא עמד בזמנו ועדיין לא עומד בקצב.הוא לא מצלם לבד אלא אני מצלמת עבורו.זו טרחה אבל שווה מה גם שאני יודעת בוודאות שבתיכון יצלם בעצמו והנושא יהפוך לנון אישיו.

למעלה