אמירת שלום ושאלה

אמירת שלום ושאלה

אני חדש כאן כמו שאתם רואים. אז ראשית שלום. ולאחר הטיקסיות החביבה ניגש לשאלה. אני לא מכיר את הסדרה בכלל. רציתי לשאול א. על מה היא מספרת. ב. כמה ספרים היא. ג. האם זה בסגנון של טולקין. כלומר האם הוא כתוב כבד. ד. האם הסופר נאמן לכללים שלו. ה. האם יש שם יצורים חדשים. ו. האם הוא זז בין גלקסיות. או שהוא מקורקע לארצנו. בתודה מראש.

אלאנקה

New member
ברוך הבא...

א. על חבורה של יצורים מכל מיני גזעים, שנמצאים בעידן שבו 'האלים נטשו את העולם' עד שברברית מוצאת מטה בדולח ומבשרת על חזרת האלים(יותר נכון על זה שהם אפעם לא נטשו) ומלכת האופל מנסה לחזור לעולם והחבורה מנסה לעצור אותה..(נשמע די עילג, אבל באמת סידרה
!) ב.אוו המון, בעיקרון העלילה הראשית היא 9 ספרים, אבל לסידרה יש המון המון 'נספחים' ג.אממ לא ד.כן ה. אהה אני חושבת, אבל לא הרבה... איזה יצורים אתה כבר מכיר? ו.לא, (חוץ מעולם בני האנוש והאלים אם אתה מחשיב את זה)

אמירת שלום ותשובה

שלום! (הנה, אמרתי...) האמת היא שאני עונה לך לא למרות שהתשובה ארוכה, כי אם בגלל שהיא כזו - המוווווון זמן לא נתתי למישהו הרצאת רומח.... זה הולך ככה(אני לא עונה לפי סדר השאלות, אלא לפי הסדר הנוח...): הסדרה בנויה משלושה עשר ספרים בסיסיים, ואלו שמותיהם: 1.כבשן הנשמה 2.אחים לנשק רשומות רומח הדרקון; 3,4,5 האמת היא שניסיתי לכתוב לך פה את הרשומות אבל לא הצלחתי לזכור מה הסדר הנכון ומה השמות הנכונים, אז אני משאירה כאן חור ואומר לך אחרי שאברר (אלא אם כן מישהו פה יהיה נחמד מספיק כדי לכתוב זאת בעצמו...) אגדות רומח הדרקון: 7.עת התאומים 8.מלחמת התאומים 9. מבחן התאומים (אני כמעט בטוחה שזה הסדר הנכון....;) 10.רשומות רומח הדרקון: דרקונים של להבת קיץ מלחמת הנשמות: 11,12.13 גם בנוגע לשמות כאן אני אחזור אליך... פשוט אחרי שקראתי את זה כל כך הרבה הכול נראה כמו ספר אחד... עמך הסליחה. האמת היא שסדר הקריאה המומלץ, לפחות מה שאני ממליצה, זה להשאיר את כבשן הנשמה ואחים לנשק לסוף. הם מלאים ברמזים מעצבנים! הסיפור העיקרי משתנה מטרילוגיה לארילוגיה, אבל בבסיס עומדת, כמו בבסיס כל ספר פנטסיה, המלחמה בין הטוב לרע.... למרות שהם עשו כן משהו די טוב עם טוב שהוא רע ורע שעובד עם הטוב.... באופן עקרוני - תלוי בתרגום. בגלל שלא היה תרגום אחיד לשפרים חלק מהם טיפה כבדים יותר. לרומח אין סופר אחד, יש המון, זהו מבצע של ממש ולכן תמצא שיש יותר ממאה ספרים של הרומח. מה שמפורט למעלה זה רק הבסיס. חלק ממה שמסביב מומלץ וחלק לא, אז אל תרוץ לקנות את הכול. בכל מקרה, יש המון מקרים של חוסר עקביות בספרים בגלל ריבוי הסופרים. לומדים להתגבר על זה. כן, יש יצורים חדשים. טוב, לא בדיוק חדשים לגמרי, אבל יש להם אופי שונה או שהם וריאציה שונה ליצור קיים כבר. לא. הכול מתמקד באותו עולם, אין מעבר בין עולמות. העולם שבו מתרחשת העלילה הוא עולם בדיוני, שהוא לא העולם שלנו (אלא אם כן אתה כמוני - קנדר.) יחד עם ולמרות כל הנ"ל, אני עדיין ממליצה לך לקרוא את הסדרה. הייחוד של הרומח הוא שהסדרה והועלם שלה כל כך גדולים, עד שתמיד אפשר למצוא שם איזה מקום לעצמך, מישהו או משהו להזדהות איתו ואפילו לאמץ את דמותו או את דמות המקורבים אליו. זה הכול לעכשיו... מקווה ששרדת עד הסוף. אם לא, אני מכירה שם של פסיכולוג בעל שם ומומחה לטיפול בנפגעי הלם כתוצאה מהפלצפנות המיותרת שלי. לילה טוב!

קראתי הכל בשקיקה

תודה ממש. אבל זה קצת נשמע מסובך. הרבה סופרים לעלילה אחת. זה אמור ליצור בילבול. לא?. ואם כך אני שואל איך זה שאין מחבר אחד שלקח זכויות יוצרים על הספר. או במילים פשוטות האם אין ממציא לעלילה.

יש.../images/Emo54.gif

הסופרים המקוריים של הסדרה הם מרגרט וייס וטרייסי היקמן, אבל אחריהם המשיכו עוד רבים. כמאמר הפתגם הידוע - כל המרבה, הרי זה משובח [וכל המוסיף גורע, אבל לא ניכנס לזה].

Landei

New member
אז ככה...

הסדרה מחולקת למספר רב של תת-סדרות, שלכל אחת מהן סיפור בפני עצמו. המאחד את כולן הוא העולם בו הן מתרחשות והמיטולוגיה, היסטוריה, ומאפיינים אחרים של העולם הזה. מרגרט וויס וטרייסי היקמן, הסופרים הראשיים והראשונים של הסדרה, בנו עולם לתפארת עם היסטוריה של ממש, אגדות של ממש, ובעצם כל ה"ממשיכים" ניצלו את הקרקע הפוריה הזו על מנת לכתוב המשכים שרובם, לדעתי, לא ראויים כלל להקרא. הספרים שאני ממליצה לקרוא (מתוך כל ה-100? 200? בסדרה) הם אלה, בסדר הבא: רשומות רומח הדרקון: 1. הדרקונים של דמדומי הסתיו 2. הדרקונים של ליל החורף 3. הדרקונים של שחר האביב אגדות רומח הדרקון: 4. עת התאומים 5. מלחמת התאומים 6. מבחן התאומים את היתר אני מאוד ממליצה לא (!) לקרוא. ואם כבר, אז רק לאחר מכן. לא לקורא את הספרים בסדר הכרונולוגי של הזמן בסיפור! אלא לפי סדר הכתיבה והפרסום. כמובן מומלץ לקרוא באנגלית. זה לא טולקין, והכוונה כאן היא לטובה. הדמויות הרבה יותר אנושיות, ניתנות להזדהות (ולא אלוהיות ומרוחקות כמו אלה של טולקין), והרבה יותר מפותחות. את מה שטולקין לא מצליח לעשות גם אחריי 900 עמודים, מרגרט עושה בצורה נפלאה אחריי 20 עמודים. הקיראה הרבה יותר קלה וזורמת, טרייסי בנה כאן יופי של עלילה, אבל העיקר הן הדמויות. נ.ב. אל תדלג על השירים הקשים-מעט בהתחלה. הם מספרים חלק מההיסטוריה של העולם. הספרים הללו ראויים לקריאות חוזרות ונישנות, והרבה מהבדיחות ומהרגעים היפים בהם יובנו רק בקריאה חוזרת. תהנה!

אלאנקה

New member
מחזור שער המוות..

זאת סידרה בת 7 ספרים גם כן של מרגרט וויס, אני חושבת שהיא סדרה ממש נהדרת! מאוד מומלץ, היא מספרת על עולם שהופרד לכמה עולמות ע"י סארטנים, (בני אדם עם כוחות קסם חזקים מאוד, הרואים עצמם כאלים) וכל העולמות המופרדים מקושרים אחד על ידי השני בעזרת מערכת כלשהיא שבה כל עולם מספק לעולם השני את מה שנחוץ לו. אבל המערכת נפגעה, ובאחד העולמות למשל יש מחסור חמור במים. בעולם אחר נכלאו הפיטרינים, (בני אדם, הרואים את עצמם כאלים, אך הם ההפף המוחלט מהסראטנים) בתוך 'המבוך' שזהו מקום שהסראטנים יצרו והם קיוו שבעזרתו, כשהפיטרינים יעברו את המבוך הם יצאו פחות אכזריים ורשעים. אך גם המבוך נפגע, שומרי המבוך נעלמו והמבוך התחיל ליצור בתוכו יצורים חזקים ולנסות כמה שיותר להכשיל את הפיטרינים, וכך קורה שכשהפיטרינים המועטים המצליחים לעבור את המבוך, יוצאים מלאי שינאה וזעם.וכשיש עם קטן מחוץ למבוך, המנהיג שלהם מחליט לשלוח את אחד מהפיטרינים החזקים אל מחוץ לעולם שלהם בעזרת שער המוות כדי לחקור את שאר העולמות, לגלות מה עלה בגורל הסראטנים-ולזרוע כמה שיותר הרס וחורבן כדי שכשהפיטרינים יגיעו, הם יהיו היחידים שיצליחו להושיע את העם בכל אחד מן העולמות וכך להשטלת עליו.

Landei

New member
שמתם לב שתקצירים של הספרים שלהם

נשמעים ממש נורא? גם אם מי שכותב אותם למעשה מאוד אוהב אותם? אז בואו לא נעשה את זה... מחזור שער המוות באמת נפלא, ולדעתי זהו הדיון הטוב ביותר שקראתי באשר לצורך של האדם לברוא לו אלוהים. הדמויות של האפלו ואלפרד הן נפלאות ובלתי-נשכחות. כך גם קסר. כאן כל ספר מהראשונים מציג עולם משלו, עם הרבה דמויות משנה נהדרות ועם עלילה נפרדת, כאשר כולם מקושרים ביניהם ע"י היסטוריה ענפה ועלילת על. מומלץ לקורא תחילה את הרומח, ורק לאחר מכן את המחזור. המחזור נכתב לאחר כתיבת 6 הספרים הראשונים של הרומח, ויש שם די הרבה בדיחות פרטיות של הסופרים עם הקוראים (פיזבן / זיפנב, תניס במקלחת....) ואפילו רומזים על כך שבעצם העולם (העתיק) של מחזור שער המוות הוא אותו העולם של הרומח, כעבור שנים רבות. בקיצור, אדון האופל, גש לספרייה הקרובה ותשאיל את הדרקונים של דמדומיי הסתיו.

אלאנקה

New member
../images/Emo6.gif

פעם ראשונה שקראתי שמחלקים לאדון אופל (כלשהו) פקודת. -טוב, זה לא בדיוק פקודות... אבל זה בכל את מצחיק
- ו...צודק, אני קראתי את מחזור שער המוות לפני הרומח והיו כל מיני בדיחות שלא הבנתי, ואז אחרי שקראתי את הרומח קראתי את זה עוד פעם והבנתי
(וצודק גם בקשר לתקצירים. התקציר של הרומח נשמע ממש נורא:S )

כדאי גם...../images/Emo54.gif

כדאי גם לקרוא את "דרקוני להבת קיץ" (כן, אני יודעת שכולם פה שונאים אותו. תקפצו לי) ואת סדרת "מלחמת הנשמות"
.

סתמרוח1

New member
תקרא גם את

טרילוגיית ורד הנביא שהם כתבו (וייס והיקמן) סדרה טובה לא פחות.

Landei

New member
בהחלט! אבל

לי יצא תחילה לקרוא החל מהספר השני, והיא נראתה לי סדרה מעולה... אחרי כמה שנים מצאתי את הראשון, וקראתי את כולה שוב... ו... זה די הרס. עדיף לוותר על הראשון ולהשאיר קצת מסתורין. ושוב פעם - התרגום: למה הם תרגמו את עזריאל בתור אסריאל? (פוקה יצא דווקא מתאים, חשבתי שזה היה תרגום רעיוני והתברר שזה היה תרגום צלילי לחלוטין...)

למעלה