אמירילוס

גולו2

New member
אמירילוס

היי אנשים. אמא שלי נתנה לי את האמירילוס שלה לאחר הפריחה שיהיה אצלי בבית. יש לו עלים מאוד גדולים ויפים אבל לאחרונה הם מתייבשים. לפי מה שאני הבנתי האמירילוס צומח כל השנה ולא נכנס לתרדמת. שאלתי היא האם טעות בידי? או שפשוט האימירילוס שלי פשוט גוסס. בנוסף - באם הבצל אכן נכנס לתרדמת האם ניתן להשאיר אותו בעציץ? דבר שני , כבר שאלתי את השאלה הזאת וקיבלתי רק תשובה אחת , אולי זה מפני שאף אחד לא זיהה ואולי כי השאלה שלי נדחקה , בכל מקרה אני ממש סקרן אז אשאל פעם שניה ואחרונה - מישהו מזהה את הצמח הנ"ל? יש לו עלים ארוכים שנשפכים לצדדים וגם עלים דקיקים. זהו. תודה......

שקדי

New member
יש לי הרגשה............/images/Emo132.gif

שהצמח שאת מנסה לזהות זה בן חצב יקינתוני יש לי כמה כאלה בגינה והעלים מאד דומים בשנים הראשונות עד שהוא מתבסס הוא לא פורח

מוטי בר

New member
הצמח בתמונה הוא בן חצב או עירית בר

ולגבי האמריליס הוא אומנם רב שנתי ותדיר ירק בדרך כלל אך הפריחה שלו היא באביב ובתחילת הקיץ ורק לאחריה מופיעים העלים החדשים ולהבדיל מבצלים אחרים הוא צמח קיצי ונכנס למנוחה דווקא בחורף. קורה שהעלים מתיבשים ומופיעים שוב לאחר הפריחה. בידידות והצלחה, מוטי.

מוטי בר

New member
אבל,,, היות והוא גדל בצל אצלך נץ הח

לב אפשרי גם כן מהצבע הלבן, יש גם כתום,ולפי מה שאני מבין מדובר באזור ההרי לפי סוגי הצמחים שאני רואה ברקע כמו טיון מזרחי ונבט של ע ץ האילנטוס,(תקן אותי אם אני טועה). יתכנו הרבה צמחים אפשריים וגם המרוקאליס אפשרי כי הצל מאוד משבש את הצורה הטבעית של הצמיחה. בידידות והצלחה, מוטי.

למעלה