אמירוש

hala1

New member
אמירוש

היי לכולם מה שלומכם???. זוכרים שסיפרתי לכם על הנזלת של אמיר? עכשיו הוא ברוך השם הרבה יותר טוב יש לי כמה שאלות את האמת 1. האם אני יכולה לשמור אוכל (מטרנה פגים) שעה?? גם אחרי שהוא אכל קצת מהבקבוק? 2. האם אפשר להכין בקבוק לפנ היציאה מהבית ולשים אותו בשומר חום? 3. האם פג מוציא שינים בגיל 4 חודשים? (לא מתוקן) וגם כן בקשר לזחילה ולהליכה ודיבור האם זה קורה בגיל המתוקן כאילו אם הוא בן שנה ילד אמור לדבר אבל גילו המתוקן זה 9 חודשים..למשל זחילה הוא יזחל בגיל 6 או 7 חודשים לא מתוקן?? 4. האם הוא מתפתח שכלית כמו שאר הילדים בגילו או שלא? 5. הגיל המתוקן שלי אמיר זה חודשיים אבל הוא צוחק ממש יפה כאשר משחקים איתו אבל הוא לא מחזיק חפצים עדיין האם זה בסדר??

כמה תשובות (איזה חמוד!!)

1. כן, אבל בחום הזה עדיף במקרר. 2. כן, אבל לא יותר מדי זמן. 3. אצלנו הוצאות השיניים היתה לפי גיל מתוקן (7 חודשים). 4 חודשים לא מתוקן נשמע לי קצת מוקדם, אבל אולי. התפתחות בכלל צפויה לפי הגיל המתוקן פחות או יותר. זה תלוי כמובן באיזה שבוע אמיר נולד, ככל שהפג נולד מוקדם יותר כך העיכוב שלו צפוי להיות גדול יותר, וכן הוא צפוי לצמצם פערים לאורך תקופת זמן ארוכה יותר, אבל כל מקרה לגופו. את בטח יודעת שגם אצל תינוקות שנולדו במועד יש טווח נורמה, למשל זה נורמלי להתחיל ללכת בגיל 10 חודשים וגם בגיל שנה וחצי. אז אצל פגים גם יש טווח כזה - והוא אפילו יותר גדול. 4. לא הבנתי למה הכוונה "התפתחות שכלית". "התפתחות" זה מושג רחב המקיף את הכל - מוטוריקה, תקשורת, קוגניציה (הבנה - אולי לזה את מתכוונת?), תפיסה תחושתית, רגשית וכו'. התפתחות הפגים, כאמור, צפויה להתעכב קצת בכל התחומים ולהיות בהתאם לגלם המתוקן, אבל כמו שאמרתי - כל פג מתפתח בצורה שונה. 5. בסדר גמור. בגדול, אני ממליצה לך להיות אופטימית ולהנות מגידולו של אמיר מבלי להשוות אותו לתינוקות אחרים בכל עת (זה קשה...), אבל במקביל להקפיד גם על מעקבי ההתפתחות שנקבעו לכם, מכיוון שפגים אכן נמצאים בקבוצת סיכון לעיכובים התפתחותיים שניתן ומומלץ לטפל בהם אם וכאשר יש צורך.

hala1

New member
בגיל 10 חודשים???

מה ז"א בגיל 10 חודשים הוציא שיניים??.

אכן

10 וחצי חודשים כרונולוגי, ליתר דיוק - 7 חודשים מתוקן. מכיוון שבתנו הבכורה שנולדה בזמן הוציאה את שיניה הראשונות בגיל 7 חודשים, נראה לנו הגיוני שאחיה שנולדו בשבוע 25 יוציאו שיניים באותו הגיל - רק מתוקן. למה זה נראה לך מוזר? ובכל מקרה, כאמור - יש טווח נורמה די רחב לכל הדברים הללו.

miti29

New member
פתרון לסעיף 2

יוצאים מהבית עם : - בקבוק עם מים רתוחים מצוננים בכמות הרצויה. - אבקה בכמות רצויה במחלק מנות אן עם הקופסא עצמה ואז כשמגיע זמן האוכל פשוט לבצע את הערבוב ההמלצה כעקרון היא שאוכל מוכן ניתן לשמור עד שעה מרגע הכנתו.

מתוקי../images/Emo66.gif

בימים החמים עדיף להכין כמות מים רתוחים בבקבוק או טרמוס ורק להוסיף את האבקה בסוף. אוכל רצוי לשמור בקירור. עדיף לא לתת בקבוק שכבר שתה ממנו אבל לפעמים חטאתי בזה..

ירדני35

New member
היי, אמיר מקסים

לגבי האוכל ענו לך וגם אני מצטרפת להמלצה לצאת עם מים חמים/חמימים (תלוי בטווח הזמן עד הארוחה) ואת האבקה לשים במחלק מנות. בעת הצורך פשוט מוזגים את האבקה לבקבוק ומערבבים. אני מכירה ילדים שהוציאו שן ראשונה בגין ארבעה חודשים (לא פגים) ובמקרה האישי שלנו, בני, הלא פג, הוציא בתוך שבוע 4 שיניים ראשונות, כמעט בגיל שנה. הקטנה (פגה) הוציאה שן ראשונה בגיל 11 חודשים בערך. לגבי ההתפתחות, ילדינו "נהנים" מתיקון לגילם הכרונולוגי. כך שאם תווך הגילים לביצוע דבר מסויים הינו שישה חודשים עד 8 חודשים אצל ילדינו זה יבחן עפ"י גילם המתוקן ולא יחשב לעיכוב התפתחותי. ישנם ילדים ש"ינצלו" את מלוא תווך הגיל המתוקן ומעבר לזה בעוד שאחרים יקדימו צעדים אחדים ויעכבו אחרים.

איזה מתוק ../images/Emo99.gif

לגבי שאלות ההתפתחות שאני רואה שמטרידות אותך - קשה מאוד לומר לך שחור ולבן , כי יש כאלה שמתפתחים לפי המתוקן ויש כאלו לפי הכרונולוגי , יש דברים שהם עושים לפי הכרונולוגי ויש דברים לפי המתוקן (אותו ילד הכוונה). כלומר הכל כל כך אישי , צריך להאמין בילד , לתת לו את הגירויים והכלים ולסמוך עליו שהוא יעשה הכל בזמן שנכון לו. אתן לך דוגמא - הבת שלי בת שנתיים ללכת היא התחילה רק לפני 3 חודשים בערך , אבל לפני שהלכה כבר דיברה מאוד יפה והיה לה אוצר מילים ענק. בהליכה היא מאוד התעכבה אבל בדיבור היא מדבר היום משפטים של 5-6 מילים ומדברת יותר יפה מהגדולים ממנה בגן. כך שממש קשה לענות לך חד משמעית ולצפות את העתיד.... עד גיל שנה אצלנו היה מאוד משמעות לגיל המתוקן בקשר להתפתחות , אחרי גיל שנה רק ההליכה היוותה את הפער.. לעיתים בשנה הראשונה היא התפתחה לפי המתוקן ובדברים מסוימים היתה גם פחות מהמתוקן... מקווה שהסברתי את עצמי והבנת את כוונתי... אם יש לך עוד שאלות את יכולה לפנות אליי גם במסר ואשמח לעזור.... המון בריאות ואושר מאמיר המתוק רעות

למעלה