אמינות.... דיון....

E K O

New member
אמינות.... דיון....

Given the opportunity הרבה אנשים היו עושים דברים אם רק הייתה להם את ההזדמנות.... בשיעור אזרחות נאמר היום המשפט "מי שיכול לגנוב יגנוב" [וכן אלה, אני מקשיב בין לבין
], חשבתי לעצמי "מעניין", האם זה באמת כל כך נכון? לא הייתי צריך להיזכר כל כך אחורה בעבר שלי כדי לראות מקרה בו ניצלתי הזדמנות.... היה לי היום מבחן בספרות, חוזר כי את המועד הראשון פספסתי.... המורה הסבירה לי איפה לשבת ואילו שאלות לפתור תוך כדי שאני מחזיק את החומר ממנו למדתי [מסוכם ומודפס] וכל זה כשאנחנו עומדים במסדרון הומה ילדים והיא צריכה להגיע לשיעור הכפול שלה עם הכיתה שלי.... התחוור לי שהחומר -בידיים- שלי והיא שולחת אותי לעשות מבחן, אז אמרתי לעצמי "אם היא לא מוודאת שאני עושה את המבחן "נקי" אז זו הבעייה שלה, אז התיישבתי לי באיזה חדר, מפרק את החומר הלימודי [מוציא את הדפים שאני צריך] וישבתי ועשיתי את המבחן.... כמובן שהיה שם גם אנסין ובזה אי אפשר לרמות כל כך, אבל נעזוב את זה.... אני, שתמיד עושה מבחנים בהגינות, התפתיתי להעתיק רק כי הייתה לי את ההזדמנות, מבחן לא שמור, החומר בידיים שלי.... תחשבו לרגע, אתם בחנות ובידכם משהו שאתם רוצים לקנות, המוכר/ת עסוק/ה בלקוחות רבים שכרגע קונים, כל כך פשוט להעביר את המוצר שאתם רוצים מעל הגלאים, או לא יודע, כל דבר כזה.... אתם יודעים ש-100% לא יתפסו אתכם, תגנבו?

SpyKid

New member
אוקיי,

בקשר ללגנוב - אני בחיים לא אגנוב. כבר מזמן יש לי את העקרון הזה, שאפילו אם מדובר בדבר הכי הכי קטן (לא לגנוב מחנות, אלא אפילו סתם למצוא איזה חפץ בכיתה ולקחת למשל) אני לא אעשה את זה. ואגב ממש לא אכפת לי מהעניין של להיתפס. זה הדבר האחרון שמעניין אותי כשמדובר במעשה לא הוגן. עכשיו בקשר למבחנים וכאלה (אני יודעת שזו לא הייתה השאלה אבל אם כבר...
), פעם הייתי מעתיקה (במקצועות ה"לא חשובים" בכל אופן) אבל בשנה-שנתיים האחרונות הפסקתי לעשות את זה. כלומר במקצועות שדי אכפת לי מהם אני רוצה לקבל ציונים טובים ביושר, ובמקצועות שלא אכפת לי מהם - זה העניין. לא כזה אכפת לי כמה אני אקבל. אני מכירה כמה אנשים (ידידים שלי) שאף פעם לא מעתיקים ולא העתיקו (מתוך עקרון) ואני בהחלט מעריכה אותם, אבל אם מישהו כן מעתיק זה לא כזה מפריע לי, עניין שלו. מה שכן, לא אכפת לי לעזור לאחרים במבחנים, ואני עושה את זה לעיתים די קרובות.

אממ....

ת'תאמת לא נראה לי שאם כבר הייתי התור הייתי גונבת.. סתאם...לא הייתי גונבות כי אנשים אחרים משלמים על הטעוית שלי אחר"כ! כמו שאני לא ירצה לשלם על טעות של מישהו אחר ככה גם אני לא ירצה שישלמו על שלי! אה...ואף לא העתקתי במבחן הזכור לי!

Janem

New member
שאלה מצויינת, זו סוגיה

שמטרידה אותי כבר הרבה זמן. בעקרון חינכו אותי להיות הגון וישר בכל מצב, אבל לצערי גיליתי שמאוד הדרדרתי מוסרית, בגלל הסיבות הכי לא מוצדקות. שאלת אם אני אגנוב מחנות בידיעה שאני לא אתפס ב100%, אז בוודאי שאני אגנוב. כי האמת שגנבתי מהשוק, וממקום שבו עבדתי בסיכון הרבה יותר גבוה שאני אתפס, גם בגלל בעיות כלכליות (ההורים לא הביאו לי כסף בזמן ההוא, כשרק התחלתי לעבוד), וגם בגלל העצלנות שלי שהייתי צריך לעבוד. מהמקום עבודה גנבתי כי שנאתי ת'בוס. שלא נדבר על העתקות במבחנים, במיוחד בזמן האחרון אני מקמבן מבחנים על ימין ועל שמאל בגלל עייפות וחוסר רצון ללמוד, קימבנתי אפילו ת'פרוייקט סיום שלי (קניתי אותו מאחד שעשה אותו שנה שעברה ושפצרתי אותו). אבל אלו דברים קטנים. מה עם סחר בסמים קלים תמורת כסף?. תכלס אם אני חושב על זה, חלק מהמחלקה שלי, כולל אותי היינו דילרים של גראס לפני שבוע, ותוך 10 דק' עשינו 250 שקל מלחלק קופסאות גפרורים עם זרעי גראס. אתה לא יודע איזה נקיפות מצפון זה עושה אם חושבים על זה! קח דוגמאות יותר מרחיקות לכת: האם הייתם מוכרים נשק למדינה אוייבת תמורת מיליארד דולר בזמן מלחמה? האם הייתם רוצחים תמורת אותו סכום? אלו דברים שחשבתי עליהם הרבה, והגעתי למסקנה שאו שהאדם מפחד מעונש, או שהוא צמא לכסף. או שהוא נגעל מעצם המעשה. אבל נדיר כיום שיש אנשים שחושבים על החברה יותר מאשר הם חושבים על עצמם.

AeroSlash

New member
זה היה שיעורי אזרחות ההזוי בחיי...

חשבתי אני אתחרפן שם היום. ותתפלא לדעת שמכל מה שהוא אמר גם אני זכרתי את זה. בכל אופן, בקשר לשאלה - אני, אני לא כזו ולא חסר הזדמנויות שיראו לי. ורק כי אתה השתמשת בדוגמא של מבחן אני אגיד שפעם המורה הכניסה אותי לעשות מבחן לבד, בחדרון קטן [בחדרונים הקטנים עם הדלתות האדומות בחדר המורים] והלכה ללמד. הייתי שם -לגמרי- לבד, כל מה שהייתי צריכה היה בתיק ומתוך עקרון לא נגעתי בזה. ויש עוד מליון דוגמאות, ממש הרבה.

AeroSlash

New member
עוד משהו שהייתי רוצה להתייחס אליו

"אם היא לא מוודאת שאני עושה את המבחן "נקי" אז זו הבעייה שלה" - המורה או כל גורם אחר המעורב [תלוי במקרה] לא זה שאמור להיות אחראי על נקיפות המצפון והערכים שלי. אם אני לא מודאגת מזה שבכל הזדמנות שיש לי לרמות, אני מרמה, בעיה שלי.

הקיובה

New member
אין מצב../images/Emo70.gif ../images/Emo13.gif

בחיים לא הייתי גונבת לא משנה מה אני חושבת שזה לא בסדר זה ממש לא מוסרי ואני חושבת שתמיד יש סיכוי שתיתפס כי זה לא כזה פשוט לצאת מגניבה ללא עונש במיוחד במדינה שלנו עם כול המצלמות ששמים וכול הגלאים

היום העתקתי ...../images/Emo2.gif

מרוב חוסר ידע.....וידעה שתי תרגלים מתוך......(הרבה) העתקתי היום את כל המבחן במתמטיקה כתבו לי את כל התשבות יותר נכון! למזלי לא תפסו אותי! ות'אמת אין לי נקיפות מצפון! מה לעשות ככה זה טבע האדם!

למעלה