אמילי

Gilliana

New member
אמילי ../images/Emo58.gif

יש לי שאלה מאד עקרונית וכמה שהפכתי והפכתי בה - תשובה לא הצלחתי למצוא, אולי אתם תוכלו לעזור: הרי אמילי היתה ילדת כלאיים - אנושית וחייזרית. לאמיל י היה דם ירוק חומצתי for heavens sake אז איך יתכן שזה "עבר" מבלי להחשב כהוכחה? נכון שגופתה הועלמה אבל יחד עם זאת, טיפלו בה לא רופא אחד ולא שניים שראו ובדקות את הדם שלה, היא עברה בדיקות על גבי בדיקות שבודאי הראו כי היא איננה אנושית וכל זה פשוט נעלם לו? אני לא מצליחה להבין איך יתכן שהנושא הזה פשוט גווע לו סתם כך מבלי לקבל כל אזכור בהמשך הקרוב. עוד פחות אני מבינה איך אחרי פרשת אמילי, מאלדר "העיז" פתאום לאבד את את הכוון ולהחליט שכל עניין החייזירים לא היה ולא נברא. ודבר אחרון שהתחוור לי פתאום - סקאלי בעצם האמינה לא פחות ממאלדר בסופו של דבר. הרי כשהוא החליט פתאום ש-"אין חייזרים" היא היתה זו שלחצה עליו בכוון ההפוך. האם יתכן שכל עניין "חוסר האמונה" שלה היה מלאכותי ונבע רק מהצורך הבלתי נשלט להתווכח עם מאלדר? מה דעתכם?

טוב, אז ככה

כיוון שהרופאים היקרים אשר טיפלו בה לא ידעו דבר וחצי דבר על חייזרים או בני כלאיים הם בכלל לא חשבו בכיוון הזה או חשבו על לדווח על כך, הם פשוט חשבו שיש לה איזו מחלה בלתי מוכרת ומי יודע אולי גם אותם העלימו .... בנוגע למאלדר יקיר משכבר הימים, מלבד זה שהוא יפה , חכם ומקסים (אין קשר לזה ולמה שאני הולכת לומר) הוא אדם קצת מעורער, הוא איבד את אמונתו בחייזרים, לא בקנונינה הממשלתית . אמילי הייתה תוצר של ניסויים של הממשלה ולכן הסיפור אינו סותר את אי החייזרים. בנוגע לסקאלי, אני חושבת שהיא ניסתה להחזיר את מאלדר לאמונתו כי היא ידעה עד כמה האמונה הזאת גדולה בשבילו, עד כמה היא משפיעה וקריטית בחייו, היא ראתה אותו נוטש את מסע הצלב שלו ומעבר לזה כל נפשו התערערה והוא היה מבולבל ולא ידע לאן להמשיך, הוא האמין כי כל חייו היו שקר, היא ניסתה להחזיר אותו אל דרכו הישנה ולנסות לעזור לו לצאת מן החוסר אונים והכאב ששקע בו. בקשר לויכוחים שלהם, על זה היא ענתה בפרק הראשון של העונה השישית....

Gilliana

New member
תגידי לי משהו...

את שמעת פעם על מחלה שהופכת דם אנושי לירוק חומצתי ורעיל???

בטח

מה את לא שמעת?????? זוהי מחלה המיוחדת באזורי וונקובר/ לוס אנג'לס הפוגעת קשות בדמויות מתוך סדרת מופת דוקומנטרית...

Gilliana

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

Got to hand it to you... - אין עליך!

1Shir

New member
סקאלי אף פעם לא נותנת למאלדר

להעביר את הדברים בשקט או להנות מהספק.. כפי שהוא אמר, היא ה-touchstone שלו. סקאלי היא לא מאמינה ולא לא מאמינה. היא תמיד (כמו כל מדען שמכבד את עצמו) מערערת על הקיים, דורשת לבחון את הדברים שוב, לעשות בדיקה חוזרת, מנסה לאשר או להפריך אותם. זה מאוד נכון שבעונה החמישית סקאלי כביכול נראתה כ"מאמינה" בחייזרים, וזה אכן מכיוון שבאותו זמן מאלדר לא האמין. סקאלי אף פעם לא נותנת למאלדר לעשות את הקביעות המוחלטות שלו מבלי לערער עליהן ולאתגר אותו, וזה מה שיפה אצלה, ככה היא משפרת אותו וגורמת לו לא להפסיק לעבוד בשביל להצדיק את הדברים שהוא אומר. היא עושה את זה לטובתו (למרות שזה קשה לו לפעמים). זו דעתי בעניין.

Gilliana

New member
הגישה המדעית של סקאלי

יפה אמרת! לנוכח ההבנה/ראיה הזו אני בוחנת את דמותה של סקאלי מחדש ואומרת: זו תהיה שגיאה להגדיר אותה בתור סקפטית. נכון שעל פניו היא נתפסת ככזו אבל היא ממש לא. היא פשוט מאד לוגית, עניינית ואובייקטיבית ככל שניתן להיות.

1Shir

New member
אבל

זה לא הופך אותה לקצת מעצבנת? איך אפשר להישאר כל הזמן קר, אובייקטיבי ונטול כל נגיעה אישית? במיוחד על רקע מאלדר הנסחף, איך סקאלי הצליחה להישאר כ"כ מנותקת?!

Gilliana

New member
מעצבנת כן

אבל אני חושבת שזו היתה הדרך שלה לשמור על שפיות, ושהניתוק היה רק חיצוני - או במילים אחרות, רק מה שהיא הפגינה כלפי חוץ. בתוכה היא ממש לא היתה מנותקת. לפעמים הריחוק מנגיעה אישית הוא ההגנה הכי טובה, ואולי בעצם היחידה, שיש לנו.

1Shir

New member
הגנה טובה אבל בלתי אפשרית!!

איך היא הצליחה לעשות את ההפרדה הזאת?! אני לא יודעת, הניתוק והמופנמות הזאת של סקאלי לא אהובים עלי. זה יוצר אצלי אמביוולנציה באהבה אליה.

1Shir

New member
הבעיה היתה

שהוא היה עוד יותר אדיש, אז מה היא כבר יכלה לעשות?.. (כן, אני יודעת, להתנפל עליו כבר אז במלון באורגון; אבל זה כנראה פשוט לא האופי שלה - היא ממוקדת מדי בעבודה בשביל לעשות צעד כזה..)

Gilliana

New member
שוב, אני לא חושבת שהיא אדישה

בכלל בכלל לא. אני לא זוכרת באיזה פרק זה היה אבל היא בעצמה העידה על כך שהיא תמיד שמרה על ריחוק מפני אנשים מהחשש להפגע ושזאת היתה הדרך שלה להתמודד. להיפך - סקאלי מאד סערה מבפנים אבל עשתה כל מאמץ שלא להראות זאת כלפי חוץ. אם תראי אותה בעונה ה-8, תביני שהיא מאד אמוציונלית ומאד שונה ממה שאת רגילה לראות אותה - ושוב, הכל בגלל הנסיבות החדשות שהיא נאלצה להמודד עמן.

muldercrushed

New member
אז אני מבינה שאני צריכה לראות..

כדי להבין.... אולינשלח כבר את העצומה לAXN!!! מה את אומרת עינת??

Gilliana

New member
אין צורך לשלוח

העצומה הופיעה באתר AXN והם ראו אותה, אני מבטיחה לך, יותר מפעם ויותר מפעמיים. ואת בודאי שצריכה לראות כדי להבין - תיקים עברה אבולוציה רצינית ולכן גם כ"כ קשה להסביר את כל התהליכים/ארועים/מצבים.

muldercrushed

New member
אז אם הם ראו...

אז למה הם לא מזיזים ת'תחת שלהם ועושים משו בעניין?!?!?!

Gilliana

New member
זה בגלל שהם...

%$%^$%$%^# - זה למה. האמת היא שיש שם רק 97 חתימות - את באמת חושבת ש-100 איש מזיזים להם? אני בספק גם לגבי הכח של 1000 למרות שזה בודאי היה הרבה יותר טוב.

למעלה