אמיגוס מיוס

SARAH B

New member
אמיגוס מיוס

אוי הלסינקו דהספויס דה מדיודיה אין אוניבסת תא בנין 405 יש הרצאה האינטרנט בלאדינו ויידיש

Sarika

New member
SARAH B מונג'אס גראסייאס ../images/Emo140.gif

נושא ההרצאה:"האינטרנט כמצע לפריחתן של היידיש והלאדינו"

בוקר טוב אמיגוס ,עזרה קטנה

האם יש אפשרות לאחר שליחת ההודעה ,להכנס אלייה ולבצע תיקונים? (לפעמים לאחר השליחה אני מגלה משהו שראוי לתיקון) לא מצאתי אפשרות עריכה . תודה על העזרה

Sarika

New member
פרה אסטו איי אמיגוס...../images/Emo8.gif

ארמניקה, אין אפשרות לערוך לבצע תיקונים לאחר שליחת הודעה, אולם, יש אפשרות לראות את ההודעה לפני שליחתה ב"תצוגה מקדימה" - הלחץ נמצא בתחתית הדף.

tsiporganeden

New member
מוספירה אומרים הפזיזות מהשטן

אז כמו ששריקה אמרה לך לקרוא את ההודעה לפני שליחתה, אגב, גם בתיבת המסרים זה אותו הדבר.

רותי ב.

New member
נו סה פואדה אדוב'אר

אל מסג'ו קה אלגונו אסקריב'יו דספואס דה מאנדארלו. אמה אן ב'זיס, קואנדו דאינדה נו איי רפואסטאס אה לו קה אסקריב'יטס אי לו קרס סופרימיר (לבטל לגמרי / למחוק) איי בזס קי סה פואדה. אמה לה תצוגה מקדימה 'אזה אל אצ'ו'.. אנטס דה מנדאר אל מסג'ו.

רותי ב.

New member
שרה, מה קיז'י יר, אמה נו פואדו.

סי טה ב'אס קונטאמוס קואלו אב'לו אל סניור משה שאול....... אי אוטרוס. מה אינטרסו, אמה טו טנגו פ'וארסאס דה אירמי דספואס דה דייה אנטרו דה לאב'ורו אי איינדה טנגו קוזאס דה אזר ..

Sarika

New member
רותי ואסטרלו חסרתן מאד .....

בערב עיון בנושא:"האינטרנט כמצע לפריחתן של היידיש והלדינו, היה - חיים מנהל פורום יידיש בתפוז ו-SARA B ואנוכי עשינו נפשות לפורום לאדינו בתפוז. מרצים: ד"ר מנחם קרן, המרכז ללימודי יידיש באוניברסיטת בר אילן מר משה שאול, סגן יו"ר הרשות לתרבות הלאדינו בישראל. מסתבר שאין מה להשוות בין מספר האתרים והקישורים שיש ליידיש לזה של הלאדינו. ד"ר מנחם הביא על קצה המזלג דוגמאות לאתרים שעוסקים בספרות, שירה, מוסיקה,לימודים,מחקרים, לינקים בתוך אתרי אוניברסיטאות כמו - אוניברסיטת פרנקפורט שבה ניתן לצפות בספרים סרוקים בשפת היידיש. ניתן למצוא את התנ"ך ,הקוראן והברית החדשה מתורגמים ליידיש ועוד מגוון גדול ורחב של אתרים ולינקים בנושא שפת היידיש. לדאבוני לא כך בלאדינו, מר משה שאול ציין שרק בשנה 1996 היה הניסיון הראשון להכניס לאינטרנט את האתר של "אקי ירושלים" ומאז הדבר מקבל תאוצה וכבר יש מספר אתרים לא מבוטל, שלא לדבר על קישורים,אך עדיין רחוק מאד מהקיים בנושא היידיש. מר שאול הביא מספר האתרים בולטים שכולנו כאן בפורום מכירים כגון: לאדינוקומיוניטה, אתר הרשות לתרבות הלאדינו, המרכז לחקר הלאדינו בבר-אילן,מרכז דוד גאון, אתר לאדינו בניהולה של מאי שלנו וגם מקומו של הפורום שלנו לא ניפקד, הוא גם פתח את הפורום בדיון בנושא שהעלתה אסטרלו על השם "לאדינו". תודות ליוזמי ערב העיון הזה - למכון נטוויז'ן לחקר האינטרנט וכמובן למרצים.

רותי ב.

New member
שריקה ../images/Emo51.gif יקרה

על שהיית שם, ושסיפרת מה היה שם. וכך גם תודה גדולה לשרה - תיכננתי להגיע לערב העיון הזה, שידעתי עליו בערך לפני כשבועיים, מהנהלת תפוז, וגם דרך חיים, מנהל פורום יידיש. גם כתבתי לו שבכוונתי להגיע דווקא משום שאני כל כך מודעת לחשיבות של הנושא . רציתי לשמוע גם את הסקירה של משה שאול, אבל כמו שכתבתי למרות הכל לא יכולתי להגיע. אני רק שמחה בלי סוף על שאתן הייתן שם, ומבחינתי למרות כל רגשי האשמה שלי על חוסר יכולתי להגיע, מבחינתי זו הנציגות הכי שווה ונכונה לפורום בערב העיון הזה. ועל כך תבורכו

Sarika

New member
אחד הקישורים שמר משה שאול הביא

ואיננו מוכר לנו (עד כמה שידוע לי) הוא של עיתון אלקטרוני יהודי מארגנטינה שיוצא כל חודש, כתוב בספרדית ויש בו גם מדור עם מאמרים בלאדינו.ראוי לציין שהלאדינו בארגנטינה, כמו בכל תפוצות יוצאי ספרד, אימצה מילים משפת המקום ואפשר למצוא בתוך המאמרים בלאדינו מילים בספרדית או שילוב של לאדינו וספרדית (השערה שלי - שזה דיאלקט הלאדינו הדרום אמריקאי).

אסטרלו

New member
../images/Emo41.gif אבל "שלחנו" לשם את הכוכב של

הפורום, לא? אני בטוחה שהיה מאוד מעניין לכם, וכן, אנחנו לא יכולים להתחרות באידיש, פשוט משום שבמגזרים שלמים היא השפה השלטת גם כיום ולכן סיכוייה לגווע קטנים הרבה יותר. ספרי לנו מה עלה בדיון על השם "לאדינו" האם כולם נוטים להסבר שכתבת לנו, או שיש דעות נוספות. הלוואי שריקה, שיכולתי להשתתף בשלל האירועים הנפלאים הקשורים ללאדינו. כבר הבטחתי לעצמי שבעת הפרישה לפנסיה, אשתדל לא להחמיץ כל אירוע אפשרי. אבל עד שאצא לפנסיה...........עוד ארוכה הדרך.

Sarika

New member
../images/Emo9.gif קטונתי

אסטרלו, הכוונה שלי היתה שמר שאול הציג לנו אתרים שונים ובין היתר את האתר שלנו ובמקרה הוא נכנס לאתר ופתח בהודעה על ה"לאדינו", אולם לא נערך דיון על הנושא. דרך אגב, בגלריה שלנו ישנו צילום של סידור הנשים שעליו כתבתי ובו רשום הסבר על שימוש במונח לאדינו בתקופה קדומה.

למעלה