אמזונות - מחירים ומי מוכר?

giliav

New member
אמזונות - מחירים ומי מוכר?

היי, אני מתעניין ברכישת אמזונה. האם ידוע לכם טווחי מחירים לזנים השונים? כמו כן מישהוא מוכר או מכיר מקום שבו מוכרים? תודה מראש, גילעד.

רן בראל

New member
אמזונות

טווח המחירים הוא די גדול. יש עשרות סוגים של אמזונות והטווח הוא בין כ-3000 ש"ח לעשרות אלפים לזנים הנדירים יותר. איזה סוג ספציפית מעניין אותך?

giliav

New member
הבנתי שיש טווח רחב אבל...

אני מתעניין ספציפית באמזוניקה (כתומת כנף) - נאמר לי שטחחו המחירים שלה ינוע סביב 1000-1500 ש"ח. כמו כן הבנתי כי ישנם זנים נוספים בטווח של 1000-2000 ש"ח, האם זה נכון? אולי ידוע לך מי מגדל ומוכר אמזוניקות?

רן בראל

New member
אני לא בטוח

כי אני לא מכיר מגדלים שלהם אבל לדעתי המחיר שאמרו לך לא נכון. הייתי מעריך יותר באזור ה- 3000

רואי

New member
שוב, זה תלוי

אם אתה מתעניין באמזוניקה (ORANGE-WING) אז טווח המחירים הוא בין 1200 לפראית ועד 2500 למאולפת. אך לפני זה הרשה לי לומר כמה מילים על האמזונה הזו ועל האמזונות בכלל: קודם כל, למה אתה הולך דווקא על אמזונה? ולמה אני שואל? מפני שאם אתה מחפש חבר לכל יום-כל היום אז זו בחירה טובה. אמזונה היא תוכי שתובע המון המון המון המון המון תשומת לב, והאמזונה הטיפוסית תרצה אותך כל הזמן לידה, ומספיק שתתחיל להתרחק ממנה, היא תתחיל לצעוק (אם אתה גר בבית משותף, אתה צריך לקחת בחשבון שכנים מעצבנים..) כל מה שאמרתי לעיל מדבר על האמזונה הטיפוסית, אך לא כך לגבי האמזוניקה כתומת הכתף. האמזוניקות הן תוכי קצת יותר ישנוניות, הם פחות צועקות ולרוב, הסיכויים שהם ידברו הם נמוכים. לסיכום- תגיד מה הסיבות שאתה מחפש אמזונה וננסה להתאים לך את סוג האמזונה שמתאימה לך.

giliav

New member
הנה הסיבות

אני מתלבט בין ג'אקו לאמזוניקה. הסיבות שנוטות לכיוון האמזוניקה הן: 1. מחיר - ג'אקו יעלה סביב 3000 ומבחינה תקציבית זה בעייתי כרגע, אמזוניקה תעלה כ1500 ש"ח מה שיותר אפשרי לי כרגע. 2. נאמר לי שלאמזוניקות כושר דיבור התחרה בג'אקו. 3. נאמר לי כי הן אינטליגנטיות וחברותיות כמו ג'אקו. 4. אני מחוץ לבית כ9 שעות ביום - הבנתי שלאמזוניקות יכולת טובה יותר לעמוד בכך (כמובן שאשאיר לה רדיו טלוויזיה ומשחקים!). מה דעתך? האם שיקוליי נכונים? האם חסר לי מידע נוסף על אמזוניקות?

רואי

New member
ראה

הג'אקויים הם הדברנים הטובים ביותר בלי מתחרים. ואם כבר אתה רוצה להשוות אותם לאמזונות- אז בטח שלא לאמזוניקה, שיכולת הדיבור שלה לא טוב בכלל. להבדיל מהבלו פרונט אמזון ועוד... בכל מקרה, התוכי הולך להיות 9 שעות לבד? אתה בטוח שמתאים לך תוכי? כי זה בכל זאת, בשעות הערב התוכי אמור ללכת לישון...ובשבילך רק מתחיל היום. תחשוב על זה...

giliav

New member
ובכן...

הבנתי את הנקודה (לג'אקו כנראה אין מתחרים
) לגבי הזמן: כולנו עובדים לפרנסתנו ונראה לי כי רובנו נעדרים לפחות 9 שעות ביום מן הבית. כמובן שכבר לאחר 7 שעות יש אנשים בבית (ילדים וכו') וישנם ימי שישי, שבתות וכו'... האם אתה בעצם אומר כי תוכי יתאים רק למי שכל היום נמצא בבית?? בגדול, אני גר במושב ויש לי תוכונים בכלוב גדול בחצר ועוד המון בע"ח, אני יודע כי התוכי, כבע"ח נבון, יזדקק לגירוי ותעסוקה בשעות שאיעדר אך נראה לי שזה פתיר וכי הסביבה גם כן תעניק לו גירוי זה. מה דעתך?

רואי

New member
עכשיו זה נשמע יותר טוב..../images/Emo13.gif

אתה גר במושב ויש אנשים בבית.. את זה לא סיפרת.. אם כך אז אין בעיה. אבל אם יש לך תנאים כאלו, ואתה רוצה אמזונה, אז למה שלא תלך על אמזונה יותר משודרגת? יש אמזונה כחולת מצח, או צהובת מצח או צהובת עורף. הבעיה שנראה שהם לא בתקציב שאתה מחפש..הן עולות 3000 שקל ומעלה. תראה, אני לא רוצה להוציא לך את החשק מאמזוניקה, אבל מניסיון, אני אומר לך שהן קצת משעממות, ורוב הסיכויים לא ידברו..(כמובן שתמיד יש יוצאים מן הכלל) אגב, חשבת אולי בכיוון של סנגל? המחירים בטווח שלך,הוא בעל יכולת דיבור, וחבר אמיתי- גם לילדים! מאוד אינטלגנטי וחכם! (גם מניסיון). אם אני לא טועה מישהו פירסם שיש לו גוזלים בלוח המודעות של הפורום הזה. כדאי שתברר בעניין...(אם תרצה יותר פרטים, אתה מוזמן לשאול)

המחיר של אמזוניקות נע בין...

1500 ש"ח עד ל2500 ש"ח. נדמה לי שביגור מוכרים (אני לא בטוח)- כדאי לבדוק.

giliav

New member
ועוד שאלה (דווקא על ג'אקו)

מהו טווח המחירים לתימנע האכלת יד? היכן יש כרגע למכירה?

רואי

New member
עכשיו זה נשמע יותר טוב..../images/Emo13.gif

אתה גר במושב ויש אנשים בבית.. את זה לא סיפרת.. אם כך אז אין בעיה. אבל אם יש לך תנאים כאלו, ואתה רוצה אמזונה, אז למה שלא תלך על אמזונה יותר משודרגת? יש אמזונה כחולת מצח, או צהובת מצח או צהובת עורף. הבעיה שנראה שהם לא בתקציב שאתה מחפש..הן עולות 3000 שקל ומעלה. תראה, אני לא רוצה להוציא לך את החשק מאמזוניקה, אבל מניסיון, אני אומר לך שהן קצת משעממות, ורוב הסיכויים לא ידברו..(כמובן שתמיד יש יוצאים מן הכלל) אגב, חשבת אולי בכיוון של סנגל? המחירים בטווח שלך,הוא בעל יכולת דיבור, וחבר אמיתי- גם לילדים! מאוד אינטלגנטי וחכם! (גם מניסיון). אם אני לא טועה מישהו פירסם שיש לו גוזלים בלוח המודעות של הפורום הזה. כדאי שתברר בעניין...(אם תרצה יותר פרטים, אתה מוזמן לשאול)

giliav

New member
כן - היה לי סנגל אבל

סנגל אינו ממש ב"רמה" של ג'אקו מבחינת חביבות ודיבור. הוא נמצא אי שם בסביבות הקוניורים ברמתו. חסרה בו החיבה והחביבות המוקצנת של הג'אקו. אני יודע שג'אקו תימנע הוא תוכי נפלא ובמחיר סביר - האם תוכל לעזור לי בטווח מחירים או בשמות של מגדלים/מקומות שמוכרים תימנע?

רואי

New member
היום קצת קשה למצוא תימנה

ואני ממש לא מסכים איתך בקשר למה שאמרת על הסנגל אבל לא משנה בכל מקרה, המחירים של תימנה ובג'אקו היום פחות או יותר זהים עם יתרון קל לג'אקו...

giliav

New member
בקשר לסנגל - סיקרנת אותי...

למה אינך מסכים? מהם יתרונותיו ואיך הייתה משווה אותו לג'אקו? תודה מראש, גילעד.

רואי

New member
אה..

מבחינת דיבור- ברור שאין מה להשוות בין הג'אקו והסנגל, למרות שגם סנגל מדבר- אני ראיתי סנגל שדיבר 7 מילים! בנוסף, הסנגל לומד איך לפתוח את הכלוב לבד וזה מצביע על החוכמה שלו.. מה עוד שהוא יותר חברותי מאשר הג'אקו וכלל הזמן מחפש אותך ורוצה לשחק. יכול להיות שהיה לך סנגל בוגר או לא האכלת יד אז לא הפקת ממנו את המקסימום..

giliav

New member
הסנגל שהיה לי

היה צעיר (3 חודשים) והאכלת יד. הוא רוב הזמן נשך והיה לא כל כך צפוי וחברותי. הוא עלה על היד ונתן ללטף ולשחק איתו אך לא ממש "חיפש" את זה. כמו כן היה נותן איזה נשיכונת מפעם לפעם ללא כל התראה מוקדמת. יכול להיות שהאכילו אותו מגיל בוגר מדי??

bilbolim

New member
סנגלים וגם ג'אקואים

ידועים בבעיית הנשכנות שלהם אבל יש טיפול התנהגותי לזה. תוכי יכול לפתח בעיית נשיכות בגלל טיפול לא נכון או דיכאון זה לא חייב להיות בגלל החתמה לא טובה. ואני חייבת להגיד לך שגם קוואקר זה תוכי שכל הזמן מחפש משחקים ורוצה להיות כל היום עם הבעלים שלו.

giliav

New member
אשמח אם תוכל ללמד אותי את הפתרון

אם יש פתרון התנהגותי אשמח ללומדו - מה יש לעשות במצב כזה כדי להפסיק את ההתנהגות הזו? תודה! גילעד.

למעלה