אמזונה וקפה

Raful

New member
אמזונה וקפה

התוכי שלי (אמזונה), פולי, שותה קפה. זה התחיל לפני שבועיים וקצת, כשהוא היה על הכתף שלי, בזמן שעבדתי מול המחשב. הוא התביית על ספל הקפה שלי, ירד לאורך זרועי, ולגם מהקפה. זה לא מקרי. הוא מתביית גם על כוסות קפה אחרות. האם זה בריא/לא בריא, וכו'?

רואי

New member
אם כן

אני אמנם לא יודע מדעית מה ההשלכות לכך לגימה או שניים לא יזיקו, אבל לא נראה לי שכדאי לעשות את זה באופן קבוע... נ.ב יש לך אמזונה Yellow-crowned חמודה איך היא? צועקת הרבה?

Raful

New member
זה הוא, בכלל.

קוראים לו, כאמור, פולי (poly). בנאלי, הא? הוא חמוד מאוד, צועק לפעמים (כשאחותי צועקת - הוא צועק עליה/איתה). הוא גם צוחק איתנו מכל מיני בדיחות (ואז צוחק איתנו כשאנחנו צוחקים עליו).

רואי

New member
כן, הם אוהבים לצחוק

בכלל, האמזונות הן עם בפני עצמו לא דומים לאף תוכי אחר...

../images/Emo123.gif../images/Emo123.gifפולי שם נפוץ

וזה ד"כא (איך שרושמים דרך אגב בקיצור)פולי(שם התוכי שלי גם)רושמים כךPOLLY

טופיקה

New member
גם הקוניור שלי פעם נכנס לתוך הכוס

ללגום מהקפה וזה מצא חן בעיניו, אבל אני לא נותנת לו יותר בגלל הקפאין. לא נראה לי שזה בריא בשביל תוכי. אבל הוא מת על מיץ ענבים של ויטמניצ'יק
דרך אגב, כמה עולה אמזונה? ויש סיכוי לשלב אותו ביחד עם קוניור (כמובן לא באותו כלוב)?

רואי

New member
אין סיבה למה לא

אין בעיה שיהיו לך גם אמזונה וגם קוניור בשני כלובים נפרדים. אבל האם תוכל לספק לשניהם זמן איכותי בו זמנית? אמזונה זה תוכי שדורש אין סוף תשומת לב, יותר מכל תוכי אחר! בקשר למחירים- יש הרבה מיני אמזונות כך שאי אפשר לומר מחיר מסויים אבל כן אפשר לומר שזה נע בין 1,500 ש"ח עד 10,000 ש"ח כאשר הזול ביותר הוא אמזוניקה, והיקר ביותר הוא הדאבל ילו הד. אני אישית אוהב הכי הרבה את האמזונה צהובת העורף...

טופיקה

New member
תודה, רואי, על התשובה!

שמחתי לדעת שזה אפשרי. לגבי תשומת לב, כרגע יש לי זמן בשפע להעניק תשומת לב, אבל במחשבה שנייה כשאעבור למשרה מלאה... זאת תהיה קצת בעיה
אז אני צריכה עוד לחשוב מה לעשות וכרגע להישאר עם חלומי לצרף עוד תוכי, למרות שהייתי כל כך רוצה עוד תוכי. הם כאלה יצורים חמודים וחברותיים שאני פשוט חולה עליהם!!! שוב, תודה על התשובה

alma26

New member
אז זהו שזה לא ממש נכון...

הקוניורים נחשבים לנשאים (יכולים להדביק ציפורים אחרות למרות שהם עצמם אינם מראים כל סימני מחלה) של מחלת הפצ'קו (PACHECO DISEASE) , מחלה מסוכנת מאד לציפורים אחרות. לכן, אם התחלתם את האוסף בקוניור - כדאי להמשיך ולדבוק בקוניורים ולא להוסיף מינים אחרים. קיים חיסון למחלה, כך שאם בכל זאת רציתם לצרף ציפור ממין אחר לאוסף - יש לחסנה קודם. חוץ מזה יש גם את הסיבות הברורות שהן קנאה,רכושנות לבעלים, דיכאונות שייגרמו למריטת נוצות וכ"ו

למעלה