אמות

M e g a T r o n

New member
אמות

שלום לכולם! רציתי לדעת האם כאשר מבצעים תרגיל של biceps עם מוט או משקולות חופשיים ויש כאבים די רציניים באמות אז הבעיה היא בשרירים בגידים או בעצמות? תודה מראש

M e g a T r o n

New member
התרגיל

הרגיל של הדו ראשי כלומר כפות הידיים הפוכות מהמצב הרגיל ואז מרימים את המוט (אני מרגיש את הכאבים במוט W ועוד יותר על מוט ישר)...

liorsion

New member
הסבר קטן..

אם אתה מתכון כפות ידיים הפוכות = כפות ידיים פונות מטה, אז זו יכולה להיות הסיבה לכאב. במקרה כזה הלחץ על פושטי כף היד (צד חיצוני של האמה) שהם שרירים חלשים יחסית לדו ראשי הוא חזק, ואם אתה מרים משקלים שמתאימים לדו ראשי מאומן זהו משקל כבד מדי. לדוגמא במשקולות בכפיפת מרפק בסופינציה (ידיים פונות למעלה) אני מרים 10-12 ק"ג ובהיפר (ידיים פונות מטה) בערך 5-7.5

M e g a T r o n

New member
נו...

אז מה אני אעשה? משקל של פחות מ-10 קילו לא כ"כ מזיז לי... מה בכל זאת? האם כדי לעבוד על השרירים החלשים שציינת ואם כן איזה תרגילים יש? תודה על ההתייחסות

liorsion

New member
2 אופציות, נראה לי

אם אתה ממש מעונין לעבוד על הדו ראשי, ז"א אין לך כמעט עוד תרגילים עליו, תעבור לתרגיל אחר (הרי יש מספיק) או שממש תתיחס לזה כאימון לשריר אחד, ותאמן אותו כמו כל שריר, במשקלים המתאימים לו.

דו ראשי זרועי

ליאור צודק ! מדוע להחזיק את המוט בפרונציה ?! אם המטרה היא כופפי המרפק האחיזה צריכה להיות בסופינציה !!!

למעלה