אמונות תפלות

hary_i

New member
אמונות תפלות

יש הרבה אמונות תפלות הקשורות בשייט כמו למשל שאסור לשרוק בסירה וכד´ אשמח לשמוע סיפורים נוספים על אמונות ואולי גם השערות לגבי מקורן.

בת ים

New member
מאמר על אמונות תפלות

במאמרי הפורום. מי שלא קורא את המאמרים של הפורום שירים יד
ושיבחר עונש

hary_i

New member
נשים בחדר מכונות

לא נעים לי להזכיר אמונות נגד נשים בפורום בו יש גם נשים אבל... מה לעשות, האמונה קיימת. סיפר לי מישהו שהיה מפקד דבור בחיל הים (עדיין עושה זאת במילואים) שכאשר הדבור היה במעגן, מדי פעם נכנסו מכשירניות לחדר מכונות לתקן שם מספר מכשירים כל הפלגה אחרי זה הייתה מסתיימת בתקלה כלשהי. אשמח לשמוע עוד "הוכחות לכאורה" לקיום האמונות.

עקרבנון

New member
טוב זה עובדה ולא אמונה טפלה.

ואגב גם לגבי האמונות האחרות, כל אילו שנמצאו הוכחות לקיומן סימו בו ברגע את תפקידן כאמונות טפלות והפכו להיות עובדות מדעיות.

hary_i

New member
הוכחות לכאורה

דבר שקרה הוא בעצם הוכחה לכאורה זה לא ממש מחקר... אבל אספר עוד סיפור בצופי ים, שני מדריכים שאחד שמר על האמונה שלא לשרוק בסירה ואחד לא. שניהם יצאו יחד על 420 וזה שלא עניין אותו אמונה תפלה אמר לשני בוא תראה שלא יקרה כלום, אני אשרוק ונחזור בלי פגע. הוא שרק, ותוך זמן קצר, עלו גלים שהפכו את הסירה, הם הגיעו לחוף עם תורן שבור. התורן נשלח למסגריה לתיקון (תורן אלומיניום), לאחר שחזר התורן מתיקון, שוב אותו זוג מכין את הסירה ויוצאים לים, ושוב, בא הלא מאמין ואומר תראה שזה היה מקרה, אני אשרוק ולא יקרה כלום, הוא שרק ואכן היה נראה שלא קרה כלום אבל בחזרה לחוף, נתקע ההגע בסלע ונשבר... אז גם מההפלגה הזו הם חזרו עם נזק. האם זה בגלל השריקה או לא? את זה לעולם לא נדע. האם הניסוי הזה הוא ניסוי מדעי שהפך את האמונה לעובדה? לא נראה לי.

עקרבנון

New member
לקחת את מה שכתבתי ברצינות??../images/Emo8.gif

הגזמת! אבל מה, (ושוב זה לא ברצינות) אז גם עניין השריקה נהיה מדעי, שתי נסיונות עם קבוצת מבחן (כאלו שלא שרקו וכן חזרו בשלום) זו כבר הוכחה! ונפטון, שהינו כידוע טיפוס ים תיכוני חם מזג, איך ציפית שהוא יגיב כשמשהו שורק, ויש חשש סביר שהשריקה לאשתו או ביתו?

soso_sami

New member
אכן עובדה - אבל יש תרופה

לא פעם ולא פעמיים יצא לי לראות את קציני המכונה עוברים בחדר המכונות ומפזרים מלח בנדיבות לכל עבר תוך שהם מסננים קללות ורטינות מתחת לשפמם על אותן נשים עקשניות שהתעקשו לרדת לראות את המכונה. זה עוזר!! המלח, לא הקללות.

olahav

New member
הסודות הקטנים שלי!!!

אני אגב בא מאותה חבורה של מפקדי דבורים וגם לי יש את האמונות שאני מקיים. כמו למשל: לא לדבר על הים כשהוא שקט - למה להזכיר לו את זה. להצדיע או לנופף לשלום לשחפים - כל שחף זו נשמה של ימאי שהוא קולגה או אפילו חבר. לא לשרוק ולא לשיר שירים של שלמה ארצי - זה מרגיז את נפטון. אם מישהו שרק אז שלוש דפיקות בעץ מסירות את הקללה (לא פיבר ולא אלומיניום). בטח יש עוד שאני לא זוכר עכשיו

אדם99

New member
Friday the 13th

מן המפורסמות הוא שיום שישי ה-13 לחודש הוא יום ארור אצל אנשי הים. הצי הבריטי רצה אחת ולתמיד להזים את האמונה הזו והתחיל בניה של אוניה ביום שישי השיק אותה ביום שישי קרא לה בשם FRIDAY והיא יצאה להפלגת הבתולין שלה ביום שישי, וטבעה בהפלגה הזו. לא יודע אם הסיפור הוא נכון אבל באחת ההפלגות שלי יצאתי מלימסול לארץ ביום חמישי ה-12 לחודש בשעה 23:55 כדי שלא לצאת ביום שישי ה-13 לחודש. בים לא צריך לחפש צרות הן תמצאנה אותך לבד. אדם

ה ש ח ף

New member
שריקה

מקור האמונה לגבי שריקות בים הוא מימי הקליפרים. באניות המפרש האלה היה רב המלחים מחלק פקודות בעזרת משרוקית מיוחדת, זאת אותה משרוקית מוכרת מהנפת הדגלים במסדר הבוקר (לכל יוצאי חיל הים) תארו לכם מה היה קורה כאשר מישהו היה שורק והמלחים היו מפרשים זאת כפקודה להורדת מפרשים או כל פקודה אחרת... ולכן יצאה פקודה מהאדמירליות האוסרת לשרוק בים. כל סיפורי נפטון, פוסדון ודומיהם הם מיתוסים שהתלבשו על הפקודה הישנה. אני אגב, מאד אוהב לשרוק לעצמי גם בזמן הפלגה, הבעיה היחידה שהיתה לי מזה עד היום היא שאנשי ים מאמינים איימו להשליכני לים. אז... הפלגה נעימה לכולם וגם מי שלא מאמין, כדאי לו להיזהר מהאמונות !

למעלה