אמונות מגבילות...

Optimistic Girl

New member
אמונות מגבילות...

במאמר הנ'ל
http://www.dianabenzvi.com/development-and-self-enhancement/אמונות-מגבילות-והשפעתן-על-ההצלחה

כתוב על 3 סוגי אמונות שמוטמעות אצל האדם
מעתיקה בשביל הנוחות

1 תכנות פנימי – אלו הם דברים שאנחנו אומרים לעצמנו שוב שוב, דעות שאנחנו מעצבים לעצמנו בנוגע לכל מני היבטים של החיים.

2. תכנות חיצוני או מודלינג (חיקוי) – אלו הם דברים שאנחנו שומעים שוב ושוב מהסביבה החיצונית שלנו – הורים, קרובים, מערכת החינוך, טלוויזיה וכו'. בהרבה מאוד מקרים אמונות מגבילות הקיימות אצלנו הן תוצאה ישירה של מה שספגנו מכל הגורמים החיצוניים הללו.

3. חוויה מוחשית מהעבר – אלו הם דברים שחווינו בעבר וקיבלנו תוצאות שליליות. למשל, הקמת עסק שלא היה כל כך מוצלח, ופשט רגל. כתוצאה מהכישלון, נשארת בתת מודע שלנו חוויה של כישלון, של תוצאה שלילית שאנחנו לא רוצים לחזור עליה שוב. חוויות אלו מעצבות לנו את האמונות בהרבה מאוד מקרים ונשארות עמוק בזיכרון שלנו ובלב שלנו, גם אם אנחנו רוצים בכך או לא וגם אם אנחנו מודעים לאותה אמונה מגבילה או לא.

האם לאימון אישי יש כלים לתת מענה ל3 הסוגים של האמונות המגבילות הנ'ל?
אם כן איזה בכלים אתם הייתם משתמשים לכל סוג ספציפי?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
בעיני החלוקה מלאכותית

בסופו של דבר - כל החוויות שלנו - אם אילו דברים שאנו שומעים או דברים שאנו חווים, נהיים למפת האמונות שלנו.
גם החוויות שעברנו - זה מאוד תלוי איזו פרשנות נתנו להן - האם כשלון היה עבורנו הוכחה שאנחנו לא מוצלחים ולא נצליח, או איתגור לנסות שוב. הפרשנות קשורה לאופן בו אנו רואים את הדברים (למפת האמונות הנוכחית) לחוויות עבר ולמסרים שקיבלנו מבחוץ.
לכן בעיני אין משמעות לחלוקה הזו עם כוונה למצוא כלי שמתאים לכל דבר, כי הכול קשור.
אז מה בכל זאת?
העבודה היא לזהות אמונות לא מועילות - כמו: "אם אכשל אהיה הרוס, אין לי תקווה", "התחלתי מנקודת התחלה נמוכה בחיים, לאנשים כמוני אין אפשרות להצליח", "נכשלתי בזוגיות הקודמת, זה אומר שאין טעם לנסות שוב".
ולראות כיצד אפשר לשנות אותן - אם על ידי תקיפת הבסיס העובדתי - האם כשלון אחד באמת אומר שלא אוכל להצליח שוב? מה יאפשר לי להצליח? אם על ידי בירור האמונה שבבסיס - לעיתים יש אמונה בסיסית עמוקה יותר מתחת לאמונה שניראית לעין - כמו - כולם יכולים להצליח, אבל אני לא, אין לי מספיק בטחון ולכן אף בחורה לא תרצה אותי.
תקצר היריעה כאן מלהכנס לכל תחום, נדמה לי התשובה שאת מבקשת היא בעצם ספר - איך לאמן במצבים שונים, אולי פעם אכתוב אותו

AlexCoaching

New member
שימי לב להבדל החשוב

כתבת "כתוב על 3 סוגי אמונות שמוטמעות אצל האדם"
היא רשמה: "אמונות אלו מתעצבות אצלנו בשלוש דרכים"
יש הבדל בין הדברים.

ולהוסיף לזה, לפעמים יש שילוב בין כמה גורמים כאשר אמונות מגבילות נוצרות.
אני הייתי מטפל באמונות מגבילות על ידי שיטות של טוני רובינס (NAC למשל).
או על ידי טכניקות NLP.
יש עוד הרבה טכניקות וגישות. הרעיון הוא למצוא את מה שיעבוד עבור המתאמן.

הדרך לדעתי הנכונה היא..

לשבת ולעמת את אותו אדם מול אותן אמונות שמגבילות אותו.

כמו שענבל ציטטה למשל:
"אם אכשל אהיה הרוס"

-כשאתה אומר 'הרוס' למה בדיוק אתה מתכוון?
אחרי שאנחנו מגדירים במדויק דימויים לרגשות או תחושות התמונה מתבהרת יותר ולעיתים מתבררת כלא מדויקת כלל לדימוי שהוצמד לה.

אז נשאלת השאלה- אחרי שהגדרת לפרטי פרטים את המושג שלך ל'הרוס', אתה עדיין חושב שככה תרגיש?

אם התשובה שלילית, נוצרת איזשהי פריצת דרך להמשך וניתן להגדיר את התובנה מחדש
אם היא חיובית, מנסים להבין יותר לעומק מאיפה באה ההבחנה הזו ואיך בכל זאת ניתן להתגבר עליה.

תביני, בני האדם נוטים לספר לעצמם סיפורים שלא בהכרח עומדים בגובה העיניים מול המציאות. אם זה מתוך נוחות, פחד משינויים, עצלנות או מאלף ואחת סיבות..

מאמן אישי צריך לדעת לנווט את אותו מתאמן 'מוגבל אמונתית' להבנה ברורה שהשד לא כזה נורא, חיים פעם אחת וחבל לבזבז את הפעם הזאת בלספר לעצמנו אגדות אורבניות

אמונות מגבילות

שלושת הקטגוריות הנ"ל קשורות ומועורבות אחת בשנייה.
שכן אמונות מגבילות מתחילות מאמירות ששמענו מהסביבה בגיל מאוד צעיר כאשר היינו נתונים יותר להשפעה חיצונית וגם מניסיון (לאו דווקא שלילי).
כאשר אנו מגבשים לעצמנו אמונה, אנחנו חוזרים ואומרים את אותו הדבר ששמענו או חווינו, לעצמנו, שוב ושוב.
יתר על כן אנחנו יוצאים למציאות "ומחפשים" את ההתרחשויות שיצדיקו את האמונות שגיבשנו.

הכלים שה-NLP מציע לשינוי אמונות מגוונים, חלקם קוגניטיביים וחלקם קשורים לתת המודע: לתבנית או לזיכרון של האמונה.

קודם כל כדאי להראות שכל אמונה (מעכבת או מקדמת) איננה אמת ולכן יש להעדיף ולבחור "אמונות מקדמות" על פני חיפוש "אמונות אמיתיות".
אפשר לעמת את האמונה עם המציאות ולהראות מקרים שבהם היא לא נכונה למשתמש ולתת לו "לבחור" אמונה חדשה.
אפשר לקיים דיאלוג עם החלק האחראי לאמונה במטרה לבדוק את הכוונה החיובית של האמונה, ולתת מענה חדש לאותה כוונה.
אפשר לשנות את התבנית בה האמונה "מאוחסנת" בתת המודע כדי לייצר שינוי.
אפשר ללכת על "הטיים ליין" למקום בו נוצרה האמונה, כדי לשנות את האסטרטגיה או הצורך שהאמונה סיפקה.
אפשר גם בגישה של ביירון קייטי, למוטט את האמונה על ידי חשיפת הכשל בחשיבה שמייצרת את האמונה.

למעלה