אמונות טפלות

TIGER SCORPION

New member
אמונות טפלות

כמה סוגי אמונות טפלות יש ומה מקורן! לירוק לצד הדרך ברגע חתול שחור? לא לשבת בקצה השולחן כדי לא לבד בחיים? לא לקום על רגל שמאל? לשפוך מים אחרי הרכב? מאיפה כל האמונות האלה ואילו אמונות עוד יש???

מספר האמונות הטפלות שיש לנו

הוא לפחות כמספר החרדות שיש לנו... אלא שככל שהחרדה יותר מציקה כך אנו מלבישים עליה יותר אמונות טפלות – יוצא מכאן שמספר האמונות הטפלות עולה לאין שיעור יותר מאשר מספר החרדות. האמונות הטפלות מגינות עלינו מפני החרדה. הן עוזרות לנו להשתלט על מצב של חוסר וודאות ועל מציאות כאוטית (= בלגניסטית). לדוגמא: חישבו כמה אמונות טפלות וטקסים טפלים יש לנו כהגנה מפני החרדה שחס ושלום נובס במשחק כדור רגל נורא חשוב בשבילנו האוהדים... או כמה אמונות טפלות יש לנו כהגנה מפני החרדה שלא נמצא בן/בת זוג... וכן הלאה... אולם השאלה שחייבת להישאל היא: אם אמונות טפלות הן כל כך טובות (מגינות מפני חרדות, עוזרות לנו להשתלט על המציאות...) אז למה הן כל כך רעות ? ולמה שכרו של המאמין בהם יוצא בהפסדו?

אתמול אמר מנחם גולן בטלויזיה

שלצורך מזל החזיק שום בכיס כשהיה מועמד לאוסקר (זה לא עזר לו
) האמונות הללו קשורת לדתות קדומות הנה דוגמא החתול השחור- http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3382333,00.html יותר מכל בעל חיים אחר, קושרת המסורת העממית את צבעו של החתול עם מזל טוב או רע. בעוד שבתרבויות רבות נחשב החתול השחור למביא מזל טוב (אנגליה, יפן, מצרים ובקרב ספנים) רווחת האמונה העממית ההפוכה הגורסת כי חתול שחור החוצה את דרכך, סימן ברור הוא למזל רע. כדי ל"בטל" את המזל על החתול לחצות שנית, הפעם לכוון הנגדי. דרך נוספת "לבטל" מזל רע היא לירוק הצידה שלוש פעמים. ברוסיה עדיין מקובלת האמונה העממית, כי אם חתול שחור חוצה את דרכך, עליך לשנות את מסלול ההליכה בו הלכת, או לחילופין לחצות "דרך" מסלול הליכתו החתול בעודך מחזיק בידך כפתור בין אצבעותיך (יכול להיות כפתור בבגד). האמונה התפלה כי חתול שחור מביא מזל רע מקורה באירופה הנוצרית של שלהי ימי הביניים. ראשי הכנסייה ראו בו התגלמות של השטן וייחסו לו תכונות שטניות, כישוף ורוע. בספרי ה-Bestiaries (ספרי המדע הפסבדו-זואולוגיים שנתפרסמו באירופה בימי-הביניים) מתואר החתול כמי שנושא תכונות דומות לאלו של הזאב. הוא חיה טורפת, אכזרית, לילית ומתבודדת, עיני החתול הבורקות בחשכה מטילות אימה, חתולים ניזונים מעכברים (שסימלו את מחלת הדבר), מזדווגים בפומבי, אורבים לטרפם וקול צעדיהם לא נשמע. בתקופות בהן רווח ציד מכשפות, קישרו בין החתול השחור לבין נשיות סטריאוטיפית-מיסוגנית (ערמומיות, תוקפנות וחוסר נאמנות) ובאופן מיוחד היה מזוהה עם נשים העוסקות בכישוף. האמונה הייתה כי המכשפות רוכבות בין השאר, על גבי חתולים שחורים לטקס "שבת המכשפות" (Sabbat).

ללא ספק יש קשר בין אמונה טפלה לפחד -

אך יש מי שיטען שכל אמונה מקורה בפחד וספק (שאף הוא מקורו בפחד) ואני נוכחתיבתהליכי הרוחני, שיש אמונות ויש אגדות שמקורן באמת ובאור, לדוגמא תמיד האמנתי שאודיסאוס זה מיתוס יפה..ומשחזור גלגולים נוכחתי שלאו דווקא , שהיה מלך כזה...ומלכה פנלופה.. לגבי אמונות טפלות כנ"ל..לא כולן טפלות , בחלקן יש ביסוס.. למשל עין הרע - אולי לרוק שלוש פעמים לא יבטל עין הרע, אך אולי ניתן להתחסן מפניה, ולשמור על מידת הצניעות לא יזיק..ברור שעין הרע
זו אמונה עממית..אך רשום עליה בקבלה ובגמרא, ואולי חלק מזה הוא אמונות עממיות ואולי עשייתן מחסנת.. משום שעוזרת לאדם לחזק את חוסנו... האמונה הטפלה שבאמת מעוררת בי כעס היא נגד חתול שחור
, מה המסכן עשה לכם..כולה נולד (הומלט) עם פרווה שחורה. היתה לי חברה שגידלה חתול שחור שמצאה כשהיה גור...לאחר שהתעללו בו..היא הצילה אותו, למיטב ידיעתי זה לא פגע בחיי משפחתה... ואומרים שמי שמחפש מוצא...למשל בקריאה בקפה יש מי שסופר קמעות ועיין הרע וכאלו..אני בקריאתי כלל לא מתייחסת לכך..אני יודעת..., מה שכן קמע מרונים אני נוהגת לצור כשצריך, והלו גם זו אמונה..האם טפלה!?..למי שבוחר לכפור בכוח הרוח ודאי שכן.

פיה 61

New member
כל האמונות הם טפלות

האמונות נוצרו עוד בילדות שלנו מה שספגנו .. שמענו והפנמנו .. האמונה הופכת אחר כך להרגל וההרגל הופך לאוטומט דברים נעשים מבלי לחשוב כלל מבלי מחשבה .. הרבה פעמים האמונות בכלל לא משרתות אותנו אלא גורמות לדבר מעכב לא לתועלת כלל ..

למעלה