ללא ספק יש קשר בין אמונה טפלה לפחד -
אך יש מי שיטען שכל אמונה מקורה בפחד וספק (שאף הוא מקורו בפחד) ואני נוכחתיבתהליכי הרוחני, שיש אמונות ויש אגדות שמקורן באמת ובאור, לדוגמא תמיד האמנתי שאודיסאוס זה מיתוס יפה..ומשחזור גלגולים נוכחתי שלאו דווקא , שהיה מלך כזה...ומלכה פנלופה.. לגבי אמונות טפלות כנ"ל..לא כולן טפלות , בחלקן יש ביסוס.. למשל עין הרע - אולי לרוק שלוש פעמים לא יבטל עין הרע, אך אולי ניתן להתחסן מפניה, ולשמור על מידת הצניעות לא יזיק..ברור שעין הרע
זו אמונה עממית..אך רשום עליה בקבלה ובגמרא, ואולי חלק מזה הוא אמונות עממיות ואולי עשייתן מחסנת.. משום שעוזרת לאדם לחזק את חוסנו... האמונה הטפלה שבאמת מעוררת בי כעס היא נגד חתול שחור
, מה המסכן עשה לכם..כולה נולד (הומלט) עם פרווה שחורה. היתה לי חברה שגידלה חתול שחור שמצאה כשהיה גור...לאחר שהתעללו בו..היא הצילה אותו, למיטב ידיעתי זה לא פגע בחיי משפחתה... ואומרים שמי שמחפש מוצא...למשל בקריאה בקפה יש מי שסופר קמעות ועיין הרע וכאלו..אני בקריאתי כלל לא מתייחסת לכך..אני יודעת..., מה שכן קמע מרונים אני נוהגת לצור כשצריך, והלו גם זו אמונה..האם טפלה!?..למי שבוחר לכפור בכוח הרוח ודאי שכן.