אמונה

ofir_y

New member
אמונה

שלום אני לא יודע אם זה קשור לפורום אבל רציתי לשאול מה הפסיכולוגיה אומרת על דת, אמונה, פולחן ? ז"א, איזה תכונה באדם מאפיינת את הצורך לאמונה וכו´? תודה, אופיר

גרא.

New member
שאל את פרויד,הוא אמר שהדת,היא

האופיום של ההמונים..בכל מקרה,זה נושא מורכב,מסובך,ואינו בגדר של ייעוץ פסיכולוגי.לכן איני מתכוון כלל להכנס לזה.אם מישהוא מהמשתתפים,רוצה בכך הפורוםלרשותו.אגב אופיר,מה דעתך שלך???

ofir_y

New member
1. תודה על התגובה

2. דעתי? דעתי שהבן אדם צריך להאמין במשהו. משיחות שלי עם אנשים, הם מאמינים מכמה סיבות: 1. חינוך מהבית - במקרה הפחות מתון ההורים מאמינים ולא כופים את דעתם על הילד, אבל עדיין הילד מגיל 0 רואה את ההורים שלו מאמינים באלוהים. 2. בית ספר - מלמדים תנך, יהדות, לא ראיתי שמלמדים על המפץ הגדול והאבולוציה [בגדר תאוריות כמובן] וגם לא מטילים ספק בקיומו של אלוהים, אלא נותנים אותו כעובדה. 3. "דברים שקרו לי בחיים..." - אנשים נוטים לקשר בין כל "נס" ל"יד אלוהים" . 4.. בורות - "לא מסתדר לי כל הקטע שאנחנו כאן בגלל איזה נקודה קטנה שהתפוצצה" , "איך באנו מהקופים?! מה הקשר?" הבורות כאן היא כמובן בחוסר ידע של הנושאים האלו... 5. הצורך לאמונה - "אני יכולה לפנות למישהו,גם באמצע הלילה גם באמצע המדבר" [כמובן הכל ציטוטים משיחות שלי עם אנשים] אלה בערך הדעות שלי.. מה דעתך?

Almost me

New member
בכולנו יש איזשהו צורך

לסמוך על מישהו אחר/ להאמין למישהו אחר והכי חשוב להאשים מישהו אחר. תראה כמה קל לדתיים למשל אבד מישהו יקר קודם כל בגלל האמונה בשכר ועונש, אח"כ בגלל האמונה שזה בלתי נמנע ולבסוף בלל ש"האל נתן ולקח".

למעלה