אמונה

• פותח הנושא gulij
  • פורסם בתאריך

gulij

New member
אמונה ../images/Emo88.gif

צהרים טובים לכולן, רציתי לשתף אתכן בחויה שעברתי אתמול, לא ממש נעימה ובכל זאת רציתי לספר ולשמוע דעות. אנחנו לקראת טיפול שלישי ובעיותינו רבות ומרובות. למעשה, חוץ מזה שאנחנו מאוד צעירים אין לנו שום דבר משמח בתחום הפריון... בכל אופן, כדי להתחזק הלכתי לרב (אינני דתיה ובכל זאת שמעתי עליו דברים חיוביים והחלטתי ללכת). הבנתי שהרב שהלכתי הוא מאוד אמין וגם עלי ועל בעלי הוא ידע דברים מדהימים מבלי שסיפרתי לו דבר. הוא ידע למשל באיזה צד עברתי ניתוח ומה הבעיה אצלי וכד'. לדבריו הסיכויים שלנו להכנס להריון כרגע הם מאוד נמוכים משהו כמו 1-2 מתוך 10, אבל אם אעשה דברים מסוימים יתכן והסיכויים שלנו יעלו אפילו עד 7 מ- 10. אני כמובן כמעט בכיתי כשהייתי אצלו ועוד הוא טוען שאל לי להמשיך עם הטיפולים עכשיו כי זה רק יגרום לי לעוגמת נפש והוא 'יודע' מה עושים 'שם' לנשים בטיפולים. ההצעה שלו הייתה שאלך לקברו של שמואל הנביא ואתפלל שם ואח"כ אחזור עליו לקחת קמע ואז אולי הסיכויים יעלו. משהו נוסף: חמתי הייתה אצלו לפני שאני הלכתי אליו והיא לא יודעת כלום על הבעיות שלנו. היא הביאה לו את מזוזות הבית לבדיקה וכשבדק את מזוזת החדר שלנו הוא דיבר על כך שהוא רואה ילדים והריון 'מתוך בחירה'. אז מצד אחד ממש נכנסתי לדכאון ממה שהוא אמר לי כשהייתי אצלו ואין לי כוחות לטיפול הבא ומצד שני כיצד ייתכן שהוא רואה שהסיכויים שלנו נמוכים אבל כשחמתי הלכה אליו הוא ראה ילדים ומצד נוסף קצת קשה לי לזלזל בו, אף על פי שהייתי רוצה, היות שהוא באמת ידע להגיד לי דברים מדהימים עלי דעל בעלי מבלי שסיפרתי. מצטערת שיצא ארוך ומסורבל, אשמח לשמוע עצתכן.

זקיקית

New member
לא נעים לי להיות קצת בוטה, אבל

אם בחרת ללכת להתייעץ עם רב, אז תתמודדי עם העצות שלו. מאמינה ברפואה וביכולתה לעזור לי להביא ילד לעולם. וכמו שג' יפית אומרת: נ-ק-ו-ד-ה! ומה שלא יהיה אני מאחלת לך ולכולנו הצלחה מכל הלב במהרה בימינו...

היי גולי ../images/Emo63.gif

קודם כל, גם אני לא דתייה, אבל גדלתי בבית דתי, כך שאני די מאמינה. אבל אני הייתי ממשיכה בטיפול, והולכת לקבר והולכת לקבל קמע. כי זה רק מוסיף, אם לא לאמונה, לתקווה. אני חייבת לספר לך, שהייתי צעירה יותר, הכרתי מישהי שחזרה בתשובה בעקבות האהבה. היא לא הצליחה להכנס להריון והלכה לכל מיני רבנים, ואז שהיא סוף סוף הלכה לגניקולוג, הוא גילה שיש לה חסימה באחת החצוצרות, וכעבור כמה חודשים לאחר הניתוח, היא נכנסה להריון. אז מסקנה, רפואה עוזרת. מקווה שעזרתי.

באאבו

New member
כדתיה - הרשי לי לומר לך

שצריך מאד להזהר מעסקנים. עם כל הכבוד לרב הזה (ואני לא צינית) כדאי שתחזרי למציאות ותביני מהו תפקידו של כל אחד. הרפואה - פותרת בעיות רפואיות. הרבנים - פותרים בעיות הלכתיות, מעודדים רוחנית ומברכים. אני מאמינה גדולה בברכות אך יחד עם זה, אני חושבת שפתרונות רפואיים לא אמורים להינתן על ידי רבנים - אלא אם כן מדובר ברמב"ם
(שהיה, כידוע רופא דגול) הוא הציע לך להתפלל? זו היתה עצתו הטובה ביותר. תתפללי ותבקשי וכולי תפילה שתפילותיך יתקבלו בחן אצל בורא עולם. את ענייני הרפואה - תשאירי לרופאים. ואת עניני הנבואה - לשוטים....

Galit29

New member
והתור מישהי שעצת רבנים לא ממש

עוברת לידה...אני יכולה להגיד לך שטיפולים בתוספת אמונה חזקה והמון המון אופטימיות זה מה שעושה את העבודה. אני מציעה לך להתפלל, להתפלל חזק ולעשות כל מה שמחזק אותך אבל בפירוש לא לקחת את הדברים שנאמרו לך ולחיות לפיהם. אני רק יכולה להגיד לך למעלה מאוד מאוד רוצים שנביא ילדים, ואם נצטרך לעשות זאת בדרך הקשה , אז ככה זה יהיה. בשורות טובות בקרוב - אמן.

בבוצי

New member
לדעתי,לרבנים הולכים לקבל ברכות

בלבד. ,לרב אין את היכולת לקבוע אם לעבור טיפול או לא, מה הוא מבין ברפואה? אני חושבת שתעשי מה שהוא אמר לך להתפלל ולקבל את הקמיע, אבל לעניין הטיפול- תעשי מה שליבך אומר לך, אם מתחשק לך לקחת הפסקה -תקחי ואם מתחשק לך להמשיך-תמשיכי. פעם הלכתי לרב שאמר לי שיקח לי זמן עד שאני אתחתן- ויעבורו עוד הרבה בחורים עד שאני אתחתן, הבחור השלישי שיצאתי מיד אחרי הבגישה איתו הוא בעלי . הפגישה עם בעלי היתה בערך 3 חודשים אחרי שהייתי אצל הרב...

נתנאלה2

New member
דווקא חרדים

ודתיים אדוקים, לא מאמינים "בכוחם" הנבואי של הרבנים, כך אומר אחיו החרדי של האיש, בנושא הזה אגב אנחנו מסכימים, להיפך הם מזלזלים וכועסים על אנשים אלו שלוקחים לעצמם כח מאגי ו"משחקים" ברגשות של אנשים בצרה. אני מאמינה באמונה לא מאמינה באנשים שמנכסים לעצמם סגולות אלוהיות ונבואות אבל, איש באמונתו יחיה

gulij

New member
אין לי ספק...

שללא הטיפולים אנחנו ממש יכולים לחכות למשיח... ואני מאמינה מאוד ברפואה, את הקמע אני אקח וכן אסע לירושלים לקברו של שמואל הנביא אבל ברור לי שאני הולכת להמשיך בטיפולים. העניין הוא שעד שהלכתי אליו הייתי די שמחה ואופטימית והוא הוריד לי קצת את הבטחון כשאמר שהסיכויים נמוכים. אני לא יודעת אם הוא התכוון שהסיכויים נמוכים להרות באופן טבעי או גם בטיפולים, שהרי אם הוא דיבר על הריון טבעי זה ברור לי שהסיכויים נמוכים. כשהוא פסל את הטיפולים חשבתי שזה בגלל שהוא 'רואה את העתיד' ולא רואה שנצליח ולכן רק לנו באופן ספציפי הוא אומר שהטיפולים כרגע לא מתאימים. אבל אם נניח שלרבנים אין יכולת לחזות עתיד ולראות את הסוף של הסיפור אז מן הסתם אעזר רק בברכה שלו. בכל אופן, הדברים שאמרתן כאן מאוד הגיוניים וכנראה שאסור לי לייחס לו כל כך הרבה חשיבות רק בגלל שהוא ידע עלי כמה פרטים...

אני רוצה להגיד לך משהו

אני יכולה להעיד על עצמי (עד כמה שהנחתום יכול להעיד על עיסתו) שאני אדם מאוד סובלני. אני מוכנה לשמוע דעתו, אמנותו, דבריו של כל אדם, גם אם יהיו אלה דברים קשים לעיכול. מתי אני מתרגזת ואינני סובלנית? כשאדם מדבר על דברים שאינו מבין בהם. כשם שרופא לא ישיא עצות הלכתיות, אני מצפה מהרב הדגול שלא ישיא עצות רפואיות. על סמך מה הוא קבע שהסיכוי שלכם להרות הוא לא יותר מ-2%, על סמך בדיקות מעבדה מקיפות שהוא ביצע? ומה בדיוק היתה כוונתו שהוא יודע מה עושים 'שם' לנשים בטיפולים? תראי, אם יש בך אמונה זה אף פעם לא מזיק. אבל מכאן ועד להסיק מסקנות רפואיות על סמך שום דבר הדרך רחוקה.

עמית@

New member
גם לי לא נעים להגיד אבל....

אולי ה"אבל" הזה מספיק. עצתי כנראה לא תועיל לך, אבל כאמור- מה שאת מאמינה בו הוא כנראה הנכון עבורך. הלוואי ותצליחו, אני אישית לא הייתי עושה מה שהוא אמר (ובטח לא חוזרת לקבל קמע) בקיצור, אני שותקת.

עמית@

New member
ועכשיו אני רואה שחברותי אמרו מה

שרציתי להגיד, אז בסדר, אני הייתי קיצונית יורת אבל טוב שנאמר מה שנאמר.

מימי 1

New member
הרשי לי בתור דתיה לאמר לך משהו

גם אנחנו הלכנו לרבנים לקבל ברכות . אך מעולם לא במקום טיפול. תמיד ביקשתי ברכה שהטיפול יצליח. או שהאבחנה תהיה טובה וכו' . אני מאמינה ברבנים, אך לא תמיד במקום טיפולים. קחי את הקמיע , שמרי עליו . אך כדאי ללכת גם לרופאים. מאחלת לך הרבה הצלחה!!!

ro1ro1

New member
ואחרי כל מה שנאמר פה....

אני רוצה לקוות שאולי..בעוד חודשיים,שלושה..תחזרי לפה ותדווחי על שני פסים מקסימים,..וכולנו נזכור איך פעם אמר לך איזה שרלטן משהו.....על שני אחוזים.... חביבתי.....הרבה אנרגיות,ואמונה בעצמך,ביכולות שלך...וכן..גם ברפואה.וזה יגיע...

bapi

New member
רק רוצה לתקן תיקון קטן ../images/Emo9.gif

כולכן מתייחסות למה שאמר הרב כ- 2% הצלחה.
אם לא שמתן לב הוא דיבר על 2 מתוך 10 שזה אומר במתמטיקה שלי 20%
ובעצם זה מה שפחות או יותר אומרת לנו הרפואה (פלוס מינוס) על כל מחזור טיפול.
אז בעצם הוא לא חידש שום דבר לא לטוב ולא לרע
אני לא רואה אותנו מתעצבנות
כשהרופאים אומרים לנו שהסיכוי הוא 17% למשל
בלי קשר גם אני שונאת את היומרה של אנשים
שמעיזים לחזות את העתיד וגם אני חושבת שזה נוגד את היהדות (היהדות יוצאת נגד כל מגלי העתידות והחוזים למיניהם
) אני בהחלט מאמינה בתפילות
ובמקרה הכי גרוע - הן לא מזיקות מה שלא יהיה הלוואי ותגיע אליך ה- 100% של ההצלחה

עמית@

New member
כן, אבל הרופא מסתמך על מחקרים ועל

ביולוגיה, הרב מסתמך על??

bapi

New member
זו לא היתה הנקודה ../images/Emo12.gif

אני דיברתי נטו על נתונים יבשים.
זו היתה הטעיה לומר שהוא דיבר על 2% כשבעצם העובדות שונות ולא משנה על סמך מה הוא אמר את זה
. אולי גם הרב קורא מחקרים
גם אני היום יודעת להגיד הרבה דברים כמו הרופאים אפילו שלא למדתי (
ובסוד אני אומר שיש דברים שאני מבינה בהם יותר מכמה רופאים שאני מכירה)

למעלה