אמונה פשוטה

יעקבאבן

New member
אמונה פשוטה

אוקיי כמה התאוננו שמשועמם פה לאחרונה, אציג שאלה ואיפה לתשובת כולכם
"אבל רק תשובות רציניים" (אכן יצאתי בשאלה, אולם כנראה עדיין יש לי רצינות קצת.. מופלא?)
אז, בשבת העבר ישבתי בשולחן רבי (לשעבר -כלפי חוץ אני עדיין חסיד) האדמירל מוויזניץ מונסה, והוא חזר בהתלהבות יתירה הרבה פעמים, הענין של אמונה פשוטה בלי להבין ובלי רצון להבין רק להאמין ולא להקשות שאלות.
חשבתי לעצמי, וזה מהלך מחשבתי לאחרונה, שכל הענין של אמונה פשוטה הוא, פשוט שאם תקשה שאלות אזי אולי תווכח האמת שאין לענות על השאלות, וח"ו תצא בשאלה....
אזי אשמח לשמוע אם יש למישהוא פה ביאור אחר בזה, נשמח לשמוע.
והאמת הוא, שאצלי הפעם הראשון שחשבתי אולי אין הצדק עם המאמינים, היה כשהייתי בן י"ב, ושאלתי שאלה בעניני אמונה מהמלמד והוא ענה לי: אל תשאל, זה אפיקורסות, ואז חשבתי, אם הצדק עמנומה הבעיה לשאול? אולם עכשיו אני יודע ההואממפחדששתראהההאמת

יוגי379

Member
"אמונה היא בחינת ידיעה"

"ושאלתי שאלה בעניני אמונה מהמלמד והוא ענה לי: אל תשאל, זה אפיקורסות, ואז חשבתי, אם הצדק עמנומה הבעיה לשאול?:

האמת שפעם שדרגת ההתפתחות והאגו שלנו היו זכים. אז באמת יכולנו לקבל כאלה תשובות, היינו מקבלים הכול מה שנקרא למעלה מהדעת.
היית נולד למשפחה דתיה, היית עובד מצוות אנשים מלומדה, בקיצור היו מתכנתים אותך בצורה כלשהיא והיית פועל במסירות כמו רובוט.
אבל מאז האגו רק הלך וגדל, ואותה שאלה שלא היו שואלים , קפצה לפתע מכיוון שדרגת הרצון של האדם כבר לא מאפשרת לו לקבל דברים סתם ככה.

מי שהיה לו רצון קטן היה מסתפק באמונה פשוטה, או כמו שהמלמד אמר, אל תשאל...
אבל בעבר היו יחידי סגולה (היום זו כבר נקודה שנמצאת ברבים), שלא הסתפקו בשאלה ורצו לגלות , היה להם גן ייחודי, רצון לדעת את האמת, להבין מה מסתתר מאחורי תמונת הריקמה, אותו הכוח שמסובב את העולם ומה הוא רוצה ממני. לא רק מה שנתפס ב 5 חושים אלא איפה הכוח הנעלם שמחזיק את התמונה, כלומר שמסובב את העולם. לפי אולי איזה תוכנית שאנו לא יודעים ובאיזה כוחות שאנו לא מרגישים ע"י כוח נעלם שמפעיל אותנו מבפנים ומסביבינו. מה הטבע רוצה ממני, ע"י מה כל החלקים מתקשרים זה לזה שנראים לי לא קשורים , אני רואה דברים בעולם, זה עובר לידי, אני לא יודע למה זה קורה לי.
מה יגרום לעולם להפוך לשקוף, לראות לתוך התמונה, לזהות כוח הפועל ואז שאני יבין את הקשרים בין כל חלקי התמונה. מה הקשר בין החלקים,

איזה כוח קיים מאחורי התמונה, מה מחזיק אותה כקיימת? כוח החיבור, החיבור הנסתר. נסתר בפני מי? בפני מי שעדיין לא פיתח יכולת לגלות את החיבור...
בקיצור אני מדבר על אותו כוח שמחזיק את החומר, רוחינות מעל גשמיות

ואיך זה קשור לאמונה? אז אמונה הופכת להשגה, זו כבר לא אמונה מתחת לדעת, אז כבר יש עבודה אחרת...

שולי חי

New member
אני גדלתי בבית שכן שאלו שאלות, וענו לי תשובות

אבל היה לי קשה לקבל את זה כאמת מוחלטת. רק לאחרונה, גיליתי שאחד היסודות שמאד שיכנעו אותי, שזה הענין של מתן תורה, הבנתי שיש התגלויות כאלה גם בדתות אחרות ובמילא זה לא הוכחה שדווקא היהדות היא האמת המוחלטת.
נראה לי, בלי הוכחה מדעית כלשהי שיש איזה כוח עליון, בורא עולם. אבל אם הוא היה באמת רוצה ממני משהו הוא היה אומר את זה בצורה ברורה. לא בהתגלות חד פעמית לפני 3300 שנה, משהו שאין לי שום יכולת לחקור ולגלות שזאת האמת. הוא היה צריך לתת לנו משהו חזק יותר.
אז אולי יש בורא, אבל מי אמר שהוא דורש משהו?
האמונה הפשוטה, עזרה ליהודים, בתקופת הבעל שם טוב, אחרי כל הצרות, זה מאד עזר להם ועודד אותם.
אבל היום זה רק נותן הרגשה שאין תשובות אז תאמין בלי שכל. בפרט שאנשים נחשפים לעולם שבחוץ, דרך באינטרנט...
אגב, גם אצל המיזרחיסטים שואלים שאלות ומדברים על אמונה ובכל זאת יש אצלם הרבה מאד דתל״שים.

למעלה