אמונה והגדרות

yofiel

New member
אמונה והגדרות

עקב מספר ויכוחים שהיו כאן לאחרונה , אני רוצה לעשות ניסוי- כל אחד יתאר את עמדתו , אמונתו בכלליות , אבל בלי לקטול אחד את השני. בואו ננסה להבין אחד את השני. מה זה אלוהים בשבילי? אם להכניס את זה למשפט אחד - אלוהים הוא הנשמה של היקום. אלוהים בשבילי זה כח עליון שמכוון את כל מה שקורה ביקום בסינכרוניזציה מושלמת. שום דבר לא קורה במקרה , וכל אחד מאיתנו יוצר את המציאות שלו. ואלוהים הוא זה שמרכיב את כל המציאויות האישיות למציאות אחת גדולה. הוא דואג להתאים בין כולם ולהרכיב את הפאזל הענק הזה. אני חושב שאם מתייחסים לתנך כפשוטו (פשט = טפש) אי אפשר להבין כלום. רק אם מתייחסים לעומק הדברים אפשר באמת להבינם. אלוהים לא כועס עלינו ומעניש אותנו , את זה אנחנו עושים לעצמנו. כשאני אומר שאני מאמין באלוהים , אני מאמין בכח החיים , אני מאמין במה שנמצא בתוכי , ולא מתוך אמונה עיוורת , אלא מתוך הרגשה של משהו שאי אפשר להסביר במילים. להאמין זה כמו להיות מאוהב , אף אחד אחר לא יכול להגיד לך אם אתה באמת אוהב. זה משהו שאתה פשוט יודע. בשבילי אלוהים , וכל העולמות - מימדים שמעבר הם כבר לא רק עניין של אמונה. בשבילי זה כבר ידיעה. אך מי שנמצא בעולם החומר בלבד לא יכול לראות את זה ולהרגיש את זה. צריך להיות שם בשביל להבין , וצריך להאמין בשביל להיות שם. כשהייתי בן 16 מחקתי את כל מה שאמרו לי. הייתי אתאיסט מוחלט. ואז התחלתי לחקור. וגיליתי שאלוהים זה לא איזה דמות מיסתורית שמשחקת עם העם שלה , זה משהו הרבה יותר עמוק. הדבר הכי חשוב שלמדתי בכל מה שלמדתי זה לא לשלול שום דבר. בכל דבר שלמדתי , גם אם זה לא היה 100% נכון , עדיין מצאתי משהו שנתן לי , שהרחיב את דעותיי ואופקיי. גם במדע , היום כבר מגלים שיש כזה דבר שנקרא ``אנרגיה`` והיא קיימת בכל דבר. וכיום אנחנו גם יודעים שהצפייה על ניסוי מסויים יכולה לשנות את תוצאות הניסוי - מחשבה מעל החומר. גם החומר עצמו עשוי מאנרגיה ברטט מסויים ואנחנו יכולים לקלוט תחום מאוד מצומצם של תדרים (כמו רדיו) אז להגיד שאין שום דבר אחר רק בגלל שאני לא קולט אותו זה כמו לשמוע אותה תחנת רדיו כל החיים ולהגיד שאין יותר אף תחנה כי אני מתעצל לסובב את הטיונר... המדע בנוי על השערות , וההוכחות של המדע מבוססות על אותן השערות , כשכולם מקבלים את אותן הוכחות עד הרגע שבא מדען חדש ומגלה משהו חדש ששובר את ההוכחות הישנות. מה שמביא אותי שוב למסקנה , אנחנו עוד לא יודעים כלום ! :) אז זהו , זו דעתי בנושא , אשמח לשמוע דעות נוספות באור ואהבה , יופיאל המלאך

ST

New member
הזכרת לי

את מה שכתב הרב ישראל הס, בספרו - אמונות. הוא כתב שם מאמר שנקרא ``לחוש את אלוקים`` אני מצרפת את המאמר, כי אי אפשר להסביר אותו במשפט אחד. אבל הדוגמאות שלך הזכירו לי משהו שהוא כתב שם. אסתי.

בחיפוש אין סופי...

המחשבות על אלוהים גרמו לי להפליג אל עולמות אחרים, נישמתי פרחה לה אל על ומצאתי עצמי מרחף במהירות האור אל גלקסיות רחוקות ומשונות. אחרי שגמעתי נצח אחד או שנים טסתי חזרה, בין אורות וצבעים, אל חדרי הקט ומצאתי עצמי מול המחשב...:) היקום או האלוהים מצטייר בעיני כיצור אורגני רחב מימדים וניצחי שעובר תהליכי למידה והתפקחות בידיוק כמונו. כמונו גם הוא שואף להתפתח, לגדול ולהתגבר על בעיות מולדות או נרכשות... בכל זאת המפץ הגדול הוא טראומה לא קטנה ועד שהאישיות של היקום תתעצב יעברו עוד כמה מיליוני שנות אור... יכול מאוד להיות שיש עוד מיליוני יקומים או אלוהים המתפתחים ומתגבשים ברגעים אלו ממש ותוך כדי תוהים על מהות המימד בו הם חיים. אולי מטרתם לגלות את הכדור הקטן והכחול שנמצא אי שם עמוק עמוק בתוך ניבחי נישמתם, להתחבר אליו ברמה רגשית אינטואיטיבית אלוהית, ולמצוא את האור המשיחי, את התכלית. בעוד האלוהים שלנו מחפש את דרכו אל האמת, אנחנו, כיצורים סופר זעירים החיים על תת אטום שעוד לא גילו את קיומו בתוך הנצח האלוהי, מחפשים את הכלים לפרוץ גבולות בין גלקטים, חושבים שהיקום אין סופי, מפתחים מכונות שיפרצו את מהירות האור בשביל לצאת אל מעבר לגבולות האורגנים. אנחנו במסענו אל חמצן האלים והוא במסעו אל יסודות האלוהים. כמו שזה נראה מהצד ניצטרך לחכות מיליוני שנות אור עד תתאפשר פגישת פיסגה היסטורית שתקפיץ את האנושות והאלוהות לפרק הבא... אך תמיד יש סיכוי טוב שהמוח היהודי ימציא תוכנת פלא שתיצור קיצור דרך ונוכל כולנו לשדרג מוחנו למפגש המיוחל במאה הקרובה...:cool: באהבה, רואה בכוכבים.

שני.ר

New member
מחשבות על אלוהים

תסלח לי רואה בכוכבים אבל אני מרגישה יותר מחוברת להגדרה של יופיאל על אלוהים. לא מוצא חן בעיני חלק מהדברים שלך ואני לא ממש מסוגלת להסביר למה (חס וחלילה לא מנסה לקטול) להאמין זה כמו להיות מאוהב, כמה שזה נכון יופיאל, איך יכולתי לשכוח? פעם הייתי מחוברת לאלוהים בתמימות (לא בעיוורון ולא בהפחדה) כמעט שכחתי איך זה, להרגיש את אלוהים. הייתם פעם בירושלים? בכותל? אי אפשר שלא להרגיש אותו במקומות האלה, יש לו כזאת נוכחות חזקה בירושלים שאי אפשר להסביר במילים. (ואני לא ניכנסת לקטע דתי, אלו רגשות אישיים שהרגשתי במהלך החיים שלי) בשבילי אלוהים נמצא איפשהו בין ידיעה לאמונה. אם אתה יודע אתה לא מאמין ואם אתה מאמין אתה לא בהכרח יודע ככה שנראה לי שתפסתי כאן את נקודת המבט הטובה ביותר בשבילי, כי אני לא יכולה שלא להאמין וכשאתה מאמין במשהוא שהוא נכון, אתה יודע. כשאתה מאמין במשהוא לא נכון אתה תדע עם הזמן שזה לא נכון (בתנאי שתרצה באמת לדעת) ככה נראה לי. אני זוכרת את עצמי בתור ילדה בבי``ס (דתי) תמיד היו לי את הדעות משלי רק שיש בחברה הדתית מין לחץ חברתי כזה שאסור לחשוב באופן חופשי ועצמאי ויש הרבה הפחדה, חוקים, הייתי תמיד מחוברת לאהבה שבדת לא להפחדה שבדת. אני עוד באתי ממקום טוב (לטעמי האישי) יש אנשים שגדלים בהפחדה דתית מאוד גדולה וחבל. כואב לי שיש אנשים שמנסים לקרב אנשים לאלוהים בדרך של הפחדה מיותרת, אומרים,עושים דברים רעים בשם אלוהים מקדישים אמצעים למטרה ולא משנה אילו אמצעים...(נראה לי שהדברים שלי יצאו מבולבלים משהו, סליחה) סטיתי מעט לנושא אחר. לא תמיד קניתי מה שניסו להאכיל אותי. פעם, כנראה, הקשבתי ל``פילטר`` שלי, ללב שלי (כדברי יופיאל) באופן טבעי, היו דברים שאמרו לי שלא יכולתי לקבל, אז לא קיבלתי. תמיד היה לי התנגשות מסוימת, בין הדת למחשבות הפרטיות שלי בקשר לאלוהים. ובקבלה (היתה לי נגיעה בקבלה, ממש לא הרבה) מצאתי דברים שתואמים למחשבות שלי כמעט במדויק. עדיין אני מוצאת קושי להגדיר מה זה אלוהים בשבילי, דברים שאני לא יכולה עדיין לבטא. דברים שמחוברים אי אפשר לנתק לי מהלב. כשמנתקים מהלב מנתקים חיים (כנראה שזה מה שקרה לי בשבועות האחרונים, כשהייתי מנותקת, אין לי הוכחה יותר טובה מזאת...) מקווה שהדברים שלי לא יצאו סתומים מדי ומבולבלים מדי ושתוכלו להבין את מה שאני מנסה להגיד כאן. באהבה שני

אהבתי...

אלוהים בשבילי... מה זה אלוהים בשבילי? ובכן - זה משהו פנימי שיש בי בפנים. הנשמה שלי - אם תרצו. בדומה למה שאמרת: ``אני מאמין בכח החיים , אני מאמין במה שנמצא בתוכי``. אין לי מושג אם זה ``כח עליון שמכוון את כל מה שקורה ביקום בסינכרוניזציה מושלמת``. כי גם אני למדתי לא לשלול שום דבר. אהבתי במיוחד כשאמרת ``אלוהים לא כועס עלינו ומעניש אותנו , את זה אנחנו עושים לעצמנו`` וזה מתיישב עם התחושה שלי שאלוהים זה משהו פנימי בתוכי... ואני לא אומרת שאין שום דבר אחר רק בגלל שאני לא קולטת אותו... אבל מצד שני - אינני פוסלת את האפשרות שאני לא לגמרי קולטת... וכמו באנלוגיה המקסימה שלך, אני בקושי שומעת תחנת רדיו אחת או שתיים, אבל לא אומרת שאין תחנות נוספות. אינני יודעת גם בדיוק, כיצד עובד, בעניין הזה, הטיונר אבל בהחלט בוחנת... כיצד מסובבים אותו...

למעלה