אמון

שקט123

New member
אמון

יש לי בעית אמון מאוד קשה בגלל כל מיני דברים שהיו (התעללויות במשפחה כל מיני) ואני מטופלת אצל פסיכולוגית דתית לאחרונה יצא שאותו גורם שהתעלל בי וממנו מגיע החוסר אמון איים על הפסיכולוגית דבר שגרם לי לחוסר שקט ולאבד אמון בפסיכולוגית תחושת רדיפה כזאת בעקבות זה אני שוקלת להחליף את הפסיכולוגית לדעת הפסיכולוגית עדיף לי להמשיך כי ככה אני יכולה לטפל בבעיה באמת (הזדמנות מציאותית) ולא רק לספר עליה מצד שני זה קשה לי כי ניהיה לי חוסר אמון ויש לי סיוטים ואני תמיד חושבת שזה משפיע על הפסיכולוגית (לא כל כך יודעת במה) צריכה עצה

גרא.

New member
שקט123,את מוכנה לפרט,למה הכוונה "איים על

הפסיכולוגית",מה הוא עשה בדיוק?

שקט123

New member
בגלל

ההשתיכות הדתית שלה זה איום קהילתי יותר ... בעיקר הוראות לה איך היא אמורה לטפל בי אני זאת שמרגישה מאוימת מזה היא מצידה אומרת שלא התיחסה רק דוחה לי

גרא.

New member
שקט123,אחד היסודות בהצלחת טיפול,הוא האמון

שיש למטופל,במטפל.ברגע שהאמון הזה הופר,וכפי שאת מתארת,מאד מטריד אותך,אין טעם להמשיך בטיפול. אבל,אם המציאות הסביבתית בה את חיה,סוגרת ומאיימת על הפסיכולוגית,כנראה משום שיש חשש שהטיפולי יחשוף שלדים בארון.מאי נפקא מינא,זה גם יקרה לכל פסיכולוגית אחרת מהמגזר החרדי בעיקר אליה תפני לטיפול.האם את יכולה ללכת לטיפול לפסיכולוגית שאינה דתית חרדית?

yonadavg

New member
אמון

שלום. את מעידה על עצמך כי יש לך בעיית אמון. מן הסתם את קוראת לכך בעיה כי את אינך נותנת אמון גם במקומות בהם את לכאורה יכולה להרשות לעצמך לתת אמון. את מציינת כי בעיית האמון באנשים אינה קשורה באמת אל אותם אנשים - אלא הינה השפעה של דברים שקרו לך. כעת אותו גורם התערב בצורה גסה בטיפול שלך. הפסיכולוגית, אשר למיטב הבנתי לא הפרה את אמונך עד היום ואשר מחוייבת לתת לך את הטיפול הנאות - מצהירה בפנייך כי את יכולה לסמוך עליה והדבר הנכון בעיניה כאשת מקצוע הוא להמשיך בטיפול (והרי אם היא הייתה חשה מאויימת הפתרון הטוב ביותר מבחינתה היה להפסיק את הטיפול וכך לא הייתה מסכנת את עצמה). עם זאת, יש לך תחושה, אותה תחושה שיש לך כלפי אנשים אחרים, כי אולי בכל זאת היא עשויה לפגוע בך. כלומר את מתייחסת אליה באותו אופן שבו את מתייחסת לאנשים אחרים, ואשר מהווה מבחינתך בעיה. אכן זו נראית כהזדמנות פז לעבוד על הנושא. שתפי אותה בתחושות חוסר האמון, בסיוטים ויחד תוכלו לצלוח את המשבר. בהצלחה

למעלה