אמון ובקשת עזרה

אמון ובקשת עזרה

הרבה פעמים, אנחנו מבקשים עזרה אנרגטית, בטיפול או אפילו בתקשור, ואז אנחנו מוצאים את עצמינו שואלים את אותה שאלה במספר דרכים, מספר כלים או אפילו את אותו הכלי, כמה פעמים. לי תמיד יש הרגשה שזה משדר חוסר אמון. מה אתם אומרים על זה? כלומר, אם אני שואלת את הרונים, או קלפים, או אפילו בתקשור, את אותה שאלה פעמיים - אני עשוייה לקבל שתי תשובות שונות. אולי אני יכולה להמשיך ולשאול עד שאני מקבלת תשובה שנראית לי? אולי אני יכולה לפנות לכמה אנשי מקצוע, לשאול אותם את אותה שאלה ולשמוע תשובות שונות? מה דעתכם בקשר לזה?

חלק מהדרך../images/Emo154.gif

לפעמים אנו מוצאים את עצמנו במקום שבו רק לנו יש את התשובות מבפנים. חלק מהדרך זה לעבור דרך החוויות ולגלות את התשובות בעצמנו בסופו של דבר. לא תמיד אנו שולטים במה שקורה, צריך גם להרפות לפעמים ולהמתין בסבלנות. לגבי אנשי מקצוע - בעיני איש מקצוע טוב יכוון אותך לגלות את הדברים בעצמך ולא ייתן לך תשובה סופית. יוסי.

למשל "פריסת חיות הטוטם"...

סתם, בתור דוגמה, היא משהו שאחד החוקים שלו היא שעושים אותו רק פעם אחת בחיים. אסור פעמיים.

אם את מתכוונת למפת הטוטם../images/Emo55.gif

אז את המפה עושים פעם בחיים לצורך אבחון אישיות והכוונה מורחבת לגבי החיים, מערכות יחסים, קריירה וכו'. אנו מאמינים שאם מישהו עושה את המפה פעם שניה, יצאו חיות דומות או בעלות משמעות דומה. מפת הטוטם אינה מיועדת לשאלה ספציפית כיוון שיש בה המון אינפורמציה, עם זאת אפשר להעזר כדי להבין את התהליכים שעוברים עלינו וקשורים לשאלה. יוסי.

rנוית

New member
לקבל את התשובה הראשונה

שלום לכולם. מניסיוני התשובה הראשונה היא הנכונה.ככל ששואלים את אותה השאלה, באותו הכלי או בכלים שונים, זה הולך ומיסתבך ובסוף לא מקבלים שום דבר חוץ מבילבול... אני תמיד בוחרת כלי(בדרך כלל תיקשור) וקופצת למים, מה שיהייה יהייה. לא תמיד אנחנו או המטופלים שלנו אהבים את התשובה, אבל היא מושלמת בדיוק כפי שהיא...

asafrabi

New member
אמון ודיוק

הי עומר בחוויה שלי 2 נושאי מפתח שקשורים לזה הם אמון ודיוק. כדי לדייק - גם עבור עצמנו וגם עבור מטופלים - חשוב הנקיון. ככל שאני נקי יותר (רגשית, מחשבות,תפיסות וכיו"ב) התשובות שאני מקבל מדוייקות יותר. אמון - לתת אמון בתשובות שמגיעות בעיני זו גדולה. בעיקר כי התשובות שמגיעות מהממדים הגבוהים, מהרוח אינן תמיד עולות בקנה אחד עם התפיסות,ההגיון ונסיון החיים שצברנו . ואז כשמגיעה התשובה לעיתים יש דיסוננס מסויים ואז עולה הספק ..ואז רוצים לבדוק שוב ושוב..זה קשור גם למוכנות שלנו לפגוש ב-אמת כשאני מחובר התשובה הראשונה בד"כ היא המדוייקת, כשאני לא התשובה הראשונה שמגיעה היא מהשכל הקווי,מהנסיון,מהזכרון ובקיצור מהעבר. שם אין ידע אותנטי נכון לרגע זה,למקרה הספציפי . אסף

Balancedflow

New member
הי לכולם, פורים שמח! ../images/Emo151.gif

אני בד"כ קוראת סמויה כאן, אך היום רציתי להביע את דעתי בנושא... אני מסכימה עם רוב התשובות שכבר ניתנו, בעיני זה אכן עניין של חיבור והתוצאה הראשונה היא אכן הנכונה. אני חושבת שנושא האמון הוא קצת בעייתי, כי למעשה בשאלת אותה שאלה פעמיים או יותר, בעצם אנחנו מביעים אי אמון באינטואיציה שלנו. חלק מהמסע וההתפתחות שלנו בעיני, הוא גם לדעת לקבל את התשובות שלא רצינו בהן, חששנו מהן. הרי מה שצריך לקרות קורה, ובמוקדם או במאוחר נגלה גם את הטוב בדברים שנראו לנו רעים לכאורה. אבל ככל שנסמוך על האינטואיציה שלנו יותר, ונהיה מחוברים יותר, יהיה לנו יותר קל להתמודד עם התשובות. קשות ככל שתהיינה.

למעלה