אמון במחשבה:

אופיפה

New member
אמון במחשבה:

אצל הרבה אנשים חסר אמון במחשבה. יש אמון באלוהים, יש אמון בכסף, אך אין אמון במחשבה. לעומת זאת, אצל ילדים קטנים קל לראות כיצד הם מאמינים במחשבות שלהם לפי האופן שבו הם מבטאים את מה שהם רוצים. ברור להם שדבר מסוים צריך לקרות כך ולא אחרת. העניין הוא שאנחנו המבוגרים כמעט ולא מתייחסים למחשבות שלהם ברצינות, ולעיתים קרובות אפילו מתייחסים אליהן בביטול מוחלט. אצל רוב האנשים הראש עובד כמו אוטוסטרדה: מחשבה באה והולכת, ואחריה מגיעה עוד מחשבה אטרקטיבית יותר מהמחשבה הקודמת וכן הלאה. לרב לאנשים אין אמון במחשבה שלהם. הם נוטים להאמין בהצעות שמגיעות מבחוץ, ודווקא למחשבה שלהם הם לא מייחסים חשיבות. ( קטע שאהבתי מתוך 'בחירה'/ אירנה אוסוסקין).

שיתוף מכיוון אחר.....

אני נותנת אמון בחשיבה שלי מודעת למגבלות החשיבה שקיימות גם אצלי וגם אצל אחרים מודעת לכך שהרבה פעמים מחשבות הן לא אמיתיות וכדאי לא להתייחס אליהן דווקא אנשים מייחסים הרבה חשיבות למחשבות שלהם

אופיפה

New member
אנשים חושבים...

אנשים חושבים שהם יכולים לחשוב מה שבא להם וזה לא משפיע על שום דבר ועל אף אחד. אני לא חושבת כך.

אופיפה

New member
ועוד...

מי קובע האם המחשבות לא אמיתיות? זה בדיוק העניין,עניין של בחירה. אנחנו בוחרים אם להאמין בהן או לא. אם לא נאמין במחשבות הן לא יהיו אמיתיות. ואם נבחר לתת אמון במחשבותינו הן יהיו אמיתיות.

orli997

New member
המוח שלנו כמו רדאר

vאנחנו קולטים אנרגיה ומשדרים חזרה האנרגיה היא מחשבה כך שברור שאם אנחנו לא מתיחסים למחשבות ברצינות אנו לא ממש מודעים לקבלה וחזרה של מחשבות ואז אנו נתקעים עם מחשבה שלא ברור לנו אם היא שלנו ואנחנו פחות סומחים על נמחשבות שלנו לדעתי זה ענין של מודעות (פסיכו אנרגיה) אינטרקציה עם אנשים עוזרת לנו מצד אחד אבל מצד שני מורידה את הריכוז שלנו לעצמינו ואז המח באמת אוטוסטרדה כי את פעולתו אי אפשר להפחית אלה בצורה מודעת .....דעתי בלבד

אופיפה

New member
לכן צריך לדעת ..

מה לעשות כשנפגשים עם אנשים כדי לא לאבד ריכוז.

orli997

New member
ועוד דבר....

אני חושבת שאנשים לא אוהבים להתעמת עם המחשבות השליליות שלהם, אני קוראת הרבה פעמים עצות (לא מבקרת חלילה) שלא להתעסק בשלילי אבל הוא קיים בנו ואני חושבת שיותר צריך ללמוד להתעמת עם השליליות ולפרק אותם נכון התעלמות לא פותרת, יש לנו נטיה להרגיש טוב כל הזמן ועימות עם אנרגיה שלילית לא נעימה כלל, אבל צריכם להיות אמיצים ולדעת שאנו נוכל להתמודד כאן יש ערך לבטחון העצמי או למודעות לעצמך, אבל זה תהליך מחזק ופותח לנו את האנרגיה להתקדמות, אז מה שאני רוצה לומר שאולי זאת הסיבה לכך שאנחנו לא מודעים למחשבות שלנו ומבריזים בעצם

orli997

New member
רעיון מציק....

אנחנו מדברים על אנרגיות חיוביות או שליליות, עלה במוחי בעיה מבעיטה שאים האנשים המודעים בהם אני אכלול גם את הדתיים מכל מני דתות , כולם רוצים להיתחבר לאנרגיות החיוביות אבל האנרגיות השליליות קיימות אנו לא רוצים אותם בקירבינו אז אנו משחררים אותן בכל מיני שיטות ודרכים ואז חשבתי לאן נעלמות האנרגיות השליליות ומשם הרחקתי... כל האנשים ה"לא מודעים" שאינם עוסקים במודעות אולי הם היחידים שסופגים או מתעמתים איתן בחייהם ומשם הרחקתי ל.. אולי זוהי החלוקה הנושנה של טוב ורע אולי החולי והמצוקה של אוכלוסיות מסוימות יותר מאחרים נובעת מהמודעות שלנו והשחרור שלנו של אותן אנרגיות שליליות. זה מחריד ולכן אני חושבת שכדאי ללמוד איך לפרק את אותן אנרגיות ולא לשחרר הרי כולנו מיצרים אנרגיות שליליות במצבים אמוציונליים כעסים והחלטות לא שקולות מה דעתכם?

polgara7

New member
קצת מדאיג...

אולי בגלל זה אנחנו רואים בזמן האחרון הצפה של סרטי פנטאזיה עם מוטיבים חוזרים של טוב מוחלט, ורע מוחלט. בהחלט נקודה מדאיגה העלת פה. תמיד היתה לי בעייה עם כל ההתעסקות הזו בלשחרר את הרוע מתוכנו. אני מאמינה שלשאוף להיות יותר טובים זה מצויין, אך מי שמציע לי פתרון קל, כגון התעלמות מהשלילי בחיי, מעורר בי חשד, טבעי, אני חושבת.

polgara7

New member
חשבתי על זה עוד קצת

ואני פתאום מזועזעת ממה שכתבת. הדברים שכתבת הם מרחיקי לכת, אנחנו מתיימרים להיות פתוחים לקבלת הרעיון של כח המחשבה, אולם מה שכתבת, שעליו הגבתי לפני מספר דקות,דיי בקלות דעת, הכה בי רק אחרי כמה דקות וחדר לתודעתי. אז חזרתי לכתוב, כעת במלוא הרצינות. העולם בו אנו חיים הוא מקום לא פשוט, בלשון המעטה, מבחינה אנרגטית כמו גם פיזית ורוחנית. לכן חשוב שנמשיך לפתח את תודעתינו ונכיר את דרך הפעולה של אנרגיות שמשודרות עם המחשבות שלנו ושל זולתינו. מעבר לכך, מה שכתבת מעלה את רמת האחריות של כל אחד מאיתנו כלפי מצפונו וכלפי העולם- אנחנו חייבים להבין יותר טוב את הצד האנרגטי של הטבע ומקומנו בו כדי שלא נמשיך לפגוע בעצמנו ואחד בשני. אני מקווה שלא הגזמתי בתגובה שלי, אבל בהחלט הייתי רוצה לשמוע התיחסות של עוד אנשים. אגב, אני חדשה כאן, אז שלום לכולם מקווה שלא הבהלתי אף אחד בהתלהבות יתירה.

polgara7

New member
לא נראה לי

שצריך להבהל רק אולי להתכוון יותר טוב לעצור מדי פעם ולהסתכל אחורה לראות מה קורה לבדוק את עצמינו

בכל אדם יש חלקים מכל הסוגים.

(אני כותב כאן את דעתי, והיא שווה לא הרבה יותר מקליפת השום, אבל שיהיה. היא שלי ואני אוהב אותה על כך) אני לא בטוח למה אתן מתכוונות ב"אנרגיות שליליות", אבל יש בנו גם חלקים "חיוביים" וחלקים "שליליים". אני לא חושב שאפשר באמת להרחיק מעלינו את אותם חלקים שנחשבים "שליליים". בעיניי אנשים שמגיעים לאיזון או הארה פנימית אינם חסרי אנרגיות שליליות או "שזרקו" את אותן אנרגיות החוצה על אנשים אחרים, אלא פשוט אנשים שלמדו לעבוד בצורה נכונה עם כל החלקים שלהם. אנשים שהגיעו לאיזון פנימי. זה לא אומר שהם לא חשים עצב, כעס, שנאה, קנאה או כל רגש "שלילי" אחר. הם פשוט עובדים עם הרגשות והמחשבות והאנרגיות שלהם בצורה נכונה יותר. הכל עדיין בתוכם. כל אדם והחלקים שבתוכו. אנשים שנמצאים במצבי מצוקה ומחלה לא נמצאים שם בגלל שאחרים הגיעו לאיזון או הרמוניה. המחשבה עצמה קצת מזלזלת בכוחם של אותם אנשים (שבעיניי, אין לו גבולות באמת).

orli997

New member
כן אני מקוה שאתה צודק

פשוט החויה הראשונית שלי בתחום הרוח היתה במיסטיקה, ומה שראיתי וחויתי לא היה מלבב קצת גרם לי לסקפטיות לתקופה מסוימת, אבל האמונה בטוב האדם חייבת להיות הבסיס להכל אחרת מה שווה הכל בעצם אם אני חושבת על זה אז זה הבסיס לרגשי אשמה ועונשים שאנו כופים על עצמינו לפעמים ועובדים קשה כדי להשתחרר מהם תודה דיפ .

למעלה