אמולטורים

dor_ian

New member
אמולטורים ../images/Emo36.gif

שלום! אני מפנה את השאלה דווקא אליכם בתקווה רבה. אני מעוניין להריץ אמולציה של 8086/8088/80186/80286 לפחות אחד מאלו שרשמתי במהירות של לפחות 15MHZ אני כותב כאן לאחר ניסויים רבים. ברשת ישנם כמה פרוייקטים לעניין שאותם ניסיתי וע"י אחד מהם שנקרא BOCHES הצלחתי להריץ עלWIN2000 אמולציה של 386 עם לינוקס (עובד יפה ונקי) ומספר גירסאות של דוס. דווקא הדוס עושה בעיות ורץ רק ב2MHZ שזה גרוע מאוד. לאחר בדיקות הבנתי שכרגע לא אפשרי יותר מזה. השני היא PLEX86 אך אינו יציב וניסיוני לכן לא רציתי להסתבך מדי. השלישי היא חברה בשם VMWARE שיש לה ליין של מוצרים מוגמרים המשמשים בחברות גדולות וכנראה שלה הפתרון בכל מה שקשור בהפעת מע´ וירטואלית באופן פרקטי. הבעיה שמוצריה אינם חופשיים ואני שרק רוצה למטרות לימוד וניסויים שונים לא יכול להרשות לעצמי את העניין. בקיצור לאחר שוידאתי שבASTALVISTA יש קראק ורגע לפני שאני מוריד מהם את התוכנה החלטתי להכנס ולשאול כי אני לא מבין גדול בעניין ואולי למישהו כאן יש רעיונות ודרכים שאני לא מכיר *נא לא להמליץ לי על תוכנות שמאיטות את הCPU *המחשב שלי הוא INTEL P3 800MHZ 256MB WIN2000PRO בתודה מראש DORIAN להלן לינקים למי שמתעניין

philips

New member
תגובה

VMWARE היא תוכנה מעולה ויקרה אך זה מה שאתה צריך...

dor_ian

New member
צודק עם הסתייגות (קלה)

דבר ראשון תודה על התגובה. האם אתה משתמש בה, אשמח לשמוע פרטים. הVMWARE מדהימה ביותר (ניסיתי שששש) בתוך המשחב אתה יכול להריץ במקביל 3 מחשבים וירטואלים עם מע´ הפעלה אמיתיות להגדיר לכל אחד מהם כרטיס רשת ולשחק "DOOM" רב משתתפים!!! מדהים שהיא מהירה מאוד ביחס למה שהיא עושה תוכנת חובה לדעתי למפתחים מקצועיים שרוצים לעבוד על כמה פלטפורמות בלי להשיג עוד מחשבים וכל הבאלגן המתלווה לכך. אבל תמיד יש אבל!! בכל זאת התאכזבתי קודם כל תמוהה בעיני שאי אפשר לשלוט על פונקציות מורכבות הקשורות למחשב הוירטואלי כמו מהירות מעבד, היא תמיד מנסה את המקסימום ומגיעה לביצועים של פנטיום1. (באופן יחסי למחשב האמיתי) כך שעדיין זה מהיר לי מדי ובוודאי שלא מדמה ארכיטקטורה של 8088 או קרוביו. ולמבחן הסופי, הרצתי מספר לא מבוטל של משחקים ישנים ומסתבר שחלקם נתקעים! למרות שחלקם דווקא עובדים יופי דרך הדוס של NT2000 הנה דוגמה-ALLEY CAT פשוט נתקע באמצע גררררר האמת שאת גירסה 3 החדשה עדיין לא בדקתי אולי משם תבוא הישועה DORIAN

philips

New member
תשמע...תראה...

שום דבר לא מושלם...
קשה קשה לכתוב אמולטורים שיוכלו להתמודד עם הכל - בעיקר עם תוכנות שלא נכתבו בצורה אידאלית... אני עוד לא התקנתי VBWARE אבל אחרי שראיתי אצל חבר שהתקין ומרוצה ושיחקתי עמה קצת וגם שמעתי עליה בכללל... ואחרי שהשתעשעתי קצת עם LINUX וכו´ החלטתי שברגע שיהיה לי זמן (כאן הבעייה)... אתקין אותה ואנסה.. כמובן שאת הגרסה החדשה ביותר בתוכנות מסוג זה יש הבדלים מסיביים בין גרסאות.. אגב...למתכנתים שצריכים מספר פלטפורמות , אני עדיין חושב שעדיף פשוט להתקין על מחשב אחד UNIX על אחר LINUX ועל אחר WIN...זה לטעמי הדרך הטובה ביותר , הייתה ונשארה...וגם היא לא מושלמת...

mj12

New member
unix

there is no such think as unix linux is a flavor of unix and also freeBSD and openBSD and many more but there is no such thing as unix it is similer to the fact that there is no such thing as windows there is windows98 and there is windowsNT but there is no windows btw, windows is crap !

למעלה