אמהות לילדי יסודי

אמהות לילדי יסודי

על מי האחריות לזכור שיש מבחן? בכתה ב' התחילו אצלנו מבחנים, ועם הגדול עשיתי לעצמי תזכורות והזכרתי לו. השנה, ב-ג', החלטתי להעביר את האחריות אליו לרוב הוא לא זוכר. איך זה אצלכן?

שhira

New member
אצלי כיתה א כך שפחות רלוונטי

אבל חושבת שאם החלטת להעביר אחריות אפשר לעשות זאת חכם ולחפש דרכים שיעזרו לו לזכור לתלות מול השולחן לוח מבחנים / לכתוב על לוח מחיק כל פעם שיודעים מתי יש מבחן. לשים פתק בקלמר שאותו הוא פותח כל יום והאם המורה לא מתזכרת מתי יש מבחן?

אני מניחה שכן והוא גם ילד אחראי

אני מתלבטת אם כדאי שסתם ירדו לו הציונים כי לא חזר בבית, כי זה לא שהוא יסיק מזה לבד שהוא צריך את החזרה. מצד שני, אני לא מתכוונת לעשות את זה לנצח.

כן, תודה

פרמלה

New member
תלמידת ג' שלי זוכרת לבד, דווקא

את תלמידת כיתה ז' שלי צריך לנער מדי פעם.

איך באמת עוקבים בחטיבה?

אני זוכרת שאני הייתי עצמאית מגיל מוקדם, אז אני לא יודעת כ"כ איך לעשות את זה בצורה המתאימה.

פרמלה

New member
יש לוח מבחנים

באתר בית הספר. מחלקת ניעור זה אבא שלה, שבעיקר מזכיר לה ללמוד למתמטיקה. הניעור פה הוא בלהזכיר לה שצריך ללמוד למבחן. המושג הזה לא ממש מעוגן אצלה.

אחריות שלהם! תמיד היתה

לוח הבחינות של כל אחד מהם נמצא אצלהם והוא באחריותם אני כן מתעניינת ושואלת אם יש מבחנים השבוע ואם למדו למבחן או אם צריכים עזרה בללמוד למבחן אבל הם אלו שיודעים מתי המבחנים. אם יגידו שאין, אאמין להם ב-100% הוא בכיתה ו' היא בכיתה ח' אבל זה היה ככה מאז ומתמיד

nukibela

New member
גם אנחנו - כיתה ה' - עדיין שואלים ומזכירים

עד השנה הייתי יותר מעורבת. השנה זה ברמת השאלות מתי יש מבחנים, לפעמים אני רושמת לעצמי כדי שאדע מתי להתחיל לתזכר בקטנה. לרוב היא מבקשת שאעשה איתה חזרה ערב לפני. ולפעמים גם צריך לשבת ולתרגל איתם, בעקר באנגלית וחשבון. אבל אני בהחלט שואלת ולו בשביל לאפשר לה להיעזר בי אם יש צורך.

Ahsoka Tano

New member
תלוי בילד

הילד שלי זוכר אבל אנחנו מדברים על המבחן, אני תמיד אשאל אם הוא חושב שהוא מוכן וכו' ואם הוא זקוק לעזרה. אני לא מתחברת לאחריות שלי/שלו/שלהם ורואה בזה תהליך משותף, אני חלק מחייו, מתעדכנת ומזכירה לו. גם לי מזכירים המון המון דברים כי אני לא זוכרת את כולם (די שכחתנית דווקא) וחושבת שבאמת יש לילדים הרבה מקומות לשנן וללמוד אחריות אבל במקום בו שאני רוצה שהוא ירגיש טוב עם עצמו ויצליח, אעזור לו, אולי אפתח שיטה, נכתוב הכל לצד המערכת ובכל מקרה, ביחד ודברים חשובים, לא נורא בעיני להזכיר להם, גם ככה לדעתי, כילדים, יש להם עומס.

כיתה ג'

הוא יודע מתי יש (התחילו השנה), אם כי לפעמים אנחנו מקבלים גם הודעות מייל. הוא כן צריך עזרה בניהול זמן, ורוב המבחנים בינתיים כאלה שדרשו עזרת הורים בלימוד (נניח שינון של מילים באנגלית שהם אפילו לא יודעים לקרוא, או לימוד להכתבה). אני לא בודקת לו את היומן באופן סדיר, אבל כן שואלת אותו כל יום אם יש לו שיעורים או משהו ללמוד, כדי לתכנן אתו מתי זה יקרה.

למעלה