אמהות/חברות?

mitsi miaoo

New member
אמהות/חברות?

כבר הרבה זמן שאמא שלי לא התקשרה אליי בוכה. וזה טוב, שלא תבינו אותי לא נכון,זה מעולה! אבל מעלה אצלי כמה שאלות: אמהות ובנות לעד יהיו במערכת יחסים של אם-בת או שזה יהפוך לחברות בשלב מסויים? אמהות שהאמינו שהן אמורות להיות חברות של הבנות שלהן לעד יהיו רק חברות אושתפקיד האמא יזדחל ויחלחל ויהרוס את החברות? ובכלל מה אתן חושבות על אמהות שרוצות להיות חברות במקום או יחד עם האמהות?

צימעס

New member
דוקא מפרספקטיבה של ילדה גדולה,

יש שלב בחיים ש - כן. אמא היא חברה. ואפילו לוקחים אחריות על דברים שקשורים באמא. (או, ראית, הזכרת לי לטלפנליה.)

אני ואמא שלי חברות הכי טובות

אפילו בפיסבוק יש לי תמונה איתה ולמעשה כול מה שעובר עלי היא יודעת ובזכותה הכרתי את אהבת חיי למרות שהיא מכחישה

אני לא יודעת לענות, אני מניחה שעם השנים יש

מצב שאמא ובת יהפכו לחברות. יש יותר דברים לחלוק וחוויות לשתף בהן, מאשר בין ילדה ואמא שלה או נערה ואמא שלה.

hbn

New member
חברות עם אמא

אמא שלי ואני חברות ממש טובות, לפעמים אני ממש מגדירה אותה בתור "החברה הכי טובה שלי", זה ממש כיף ומשמח, אנחנו נהנות יחד מאוד מכל דבר שאנחנו עושות, אבל זכורות לי כמה פעמים שזה פגע בקשר- בתחילת ההריון היא ראתה אותנו כחברות, ולכן חיכתה שאני אספר ואדבר על בדיקות וכו', ואני ציפיתי שהיא כאמא תשאל מה שלומי ומה איתי.. גם ביחסים עם בני הזוג זה שלילי לפעמים- כשאבא שלי עושה משהו דבילי (בכל אופן הוא עדיין בן) היא מספרת לי כדי לפרוק, אז מצד אחד זה עדיף שתספר לי מאשר לשכנה הרכלנית פחד שיש לה, מצד שני- זה אבא שלי! גם לי יש בעיה כזאת לפעמים שאני מספרת לה על בעלי, וידוע שאם תספרי משהו טוב על בעלך אמא תשמח ותעריך אותו, אבל אם הוא גרם לך להוריד דמעה אחת- אמא תשנא אותו לעולם ויהי מה..

אנילה1

New member
חברות עם אמא זאת ברכה אמיתית. ואם האמא

גם אוהבת את החתן אז בכלל הכל נפלא. נכון שפה ושם צריך קצת להזהר. אבל בגדול זה ממש נחמד. הבעיה היחידה היא שהאמא, מכיוון שהיא יותר מבוגרת, תלך לעולמה לפני הבת, וזה יהיה נורא קשה לבת כי היא לא פיתחה נפרדות מהאם.

hbn

New member
יש בזה משהו נכון

אמא שלי לא הייתה בקשר של חברות עם אמא שלה וממש קשה לה לראות אותה מזדקנת, אני לא מסוגלת לחשוב על חיים בלי אמא שלי, או שיהיה קשה לדבר איתה כי היא כבר מבוגרת, נו מילא, יש עוד בערך 70 שנה עד אז..

סמד13

New member
לא חושבת שאני חברה של אמא שלי

אני דואגת לה כן -בטוחה שגם היא דואגת לי אני לא מספרת לה הכול בעצם א ף פעם לא סיפרתי לה הכול כן זה אפשרי להפוך אמא ובת לחברות אבל אני לא חברה של אמא שלי אני גם לא בטוחה שאני רוצה להיות רק חברה לבנות שלי אני רוצה להיות אמא כן אנחנו מדברות על הכול אני רואה איתן את התוכניות שהן אוהבות משחקת איתן אבל בכל זאת אני קודם כל אמא אח"כ חברה שלהן סמדי

אנילה1

New member
סמדר, בגיל של הבנות שלך אין הרבה מה להסתיר

מהאם. בגיל ההתבגרות מתחילים להסתיר. לא כולן כמובן.

סמד13

New member
הבנות שלי בגיל ההתבגרות

13+ ו15 אני רוצה להאמין שהן לא מסתירות ממני כלום ואני משתדלת להיות שותפה פעילה בכל מה שעובר עליהן והן עלי תבורכי אנילה בכל הטוב שבעולם כולו סמדי

מֵירַב

New member
אני יכולה רק להעיד מניסיוני האישי../images/Emo3.gif ש...

אמא שלי ואני קרובות מאוד, אבל לא חברות במובן הפשוט והמורכב של המילה - כי, בכל זאת יש "דיסטנס" מסויים שלדעתי אין לשבור, לא משנה כמה הקירבה גדולה. יכוליות שממרומי גילי אני כבר רואה את הדברים אחרת, ואולי לא... בשנים עברו בהן אמא שלי היתה הרבה יותר סוכנת חיברות (סוציאליזציה) עבורי ופחות חברה. אז מכאן, אני מניחה שיש צורך לאזן את העסק, קצת חברה-קצת אמא.. יש מבינה?

pf26

New member
מה זה חברוֹת?

אני רוצה להאמין שהבנות שלי מספרות לי על הדברים המשמעותיים בחייהן. הן משתפות אותי בהתלבטויות לגבי חברים, חברות, לימודים, עבודה ובקיצור - מה שמציק להן. אני מצידי מקשיבה, מחבקת, תומכת, עונה מה שעונה ובד"כ מקבלת תגובה שאומרת שטוב לספר לאמא ושעזרתי בקבלת החלטות או סתם ב"להתפרק". אין מצב שאני אשתף את הבנות שלי בכל מה שקורה בחיים שלי. אני יכולה לספר על התלבטויות בעבודה, אני יכולה לספר אם רבתי עם חברה, אבל אני אף פעם לא אשתף אותן בקשיים עם חמותי/גיסתי/בעלי (אבא שלהן), בקיצור - לא אשתף אותן בדברים קשים רגשית הקשורים לקרובים אליהם. לכן לדעתי זו לא יכולה להיות חברות שוות ערך, והאמא צריכה תמיד להיות עם יד על הדופק ולשקול טוב טוב עד כמה להחשף.

Taltul74

New member
אמא שלי מעולם לא הייתה חברה שלי

היא הייתה החברה של כל החברות שלי. היום כשאני כבר "גדולה" ואמא בעצמי, אני יודעת שהקשר שלי עם הבנות שלי יהיה שונה מהקשר עם אמא שלי. התפללתי בשני ההריונות שיהיו לי בנות. הרגשתי שאני צריכה "חוויה מתקנת" מהקשר שהיה-לא היה עם אמא שלי. היום יש לי את אמא של בעלי, שהיא האמא השניה שלי וחברה מאוד טובה
אני דואגת לאמא שלי אך לא מספרת לה הרבה מעבר לחיי היומיום ושלום הילדות. גם אמא שלי מספרת לי דברים שגרתיים ואת כל השאר אני שומעת מהאחים שלי.

nutmeg

New member
תלוי איך את מגדירה חברות

יש משהו לא סימטרי ביחס אמא בת שלא בהכרח קיים בין חברות.

mevav1

New member
זה הקשר הכי נפלא שיכול להיות

ואני מדברת בתור בת לאם שהיא החברה הכי אמיתית שלי ובתור אם שבתי היא חברתי אם ניתן לומר ככה מבחינתה, הכי טובה שלה. ואתחיל באמי..אני ואמי תמיד היינו בקשר טוב, בעיקר כשנעשתי נערה ואז הקשר נהפך יותר לקשר בוגר....ותמיד סיפרנו אחת לשניה הכל ושתינו שפכנו את הלב האחת פני השניה ואולי לכן בין היתר, לא מרדתי בה עת הייתינערה..הרגשתי שאין מה למרוד כנראה. כיום כשאני כבר כמעט ונכנסת לגיל 40
הקשר הוא הכי טוב שיכול להיות ופרט למקרים שכעסתי עליה בעיקר כשבתי הקטנה נולדה ואמי כמעט ולא באה לבקר כמו בעבר ונעלבתי מאוד אבל אחרי שדיברנו, הבנתי אותה וכאמור, קשר טוב ועוד עם אמא, לא שווה אפילו לקלקל ולכן כופפתי מעט ראש פה ושם, אבל לאמי ולבתי(לאמי יותר מפאת הגיל), אני מספרת הכל ולאמי הראשונה שאספר דברים. לגבי בתי בכורתי, תמיד אהבתי אותה מעומק הלב גם אם לא הייתה לי סבלנות יתרה פה ושם והיא ידעה ויודעת שאני תמיד פה בשבילה. מעבר לכך, כבר בגיל 12 לערך התחלנו להיות בקשר יותר בוגר ומעבר ליחסי אם ובת וכיום(כבר שנים רבות בעצם) ממרומי גיל 20 וחצי, היא סומכת עליי ואני מאמינה ומקווה שאני הראשונה שהיא תספר לה הכל כי היא יודעת והסברתי לה שאני פה בשבילה בכל מצב ומקרה ותמיד אהיה אמה שאוהבת אותה מעומק הלב. וכדוגמה, שלשום הלכתי עמה לקנות לה בגדים ונעליים והיא והחבר שלה מוזמנים בשבוע הבא לחתונה ולכן הלכנו לקנות גם שמלה יפה ומה שבתי אמרה לי, גרם לי להתרגשות רבה ולהבין שאני נושאת פרי בדבריי ובהיותי אמא חברה שלה..היא אמרה לי שישנה שמלה שחברות ראו עליה ואמרו שהיא מתאימה לה, אבל היא רוצה שאני אומר את האו קיי האחרון משום שהיא יודעת שאני אומר את האמת והיא סומכת על דבריי
וזה גרם לי לחוש בעננים ואמרתי לה זאת אפילו
הקיצר, אמא שלי היא ראשית אמא ואז חברתי ואני ראשית אמא ואז חברה של בתי ואף בני ובתי הקטנה וכמו שאני יודעת גבולות, כך הם יודעים גבולות והקשר הזה כאמור, הוא הקשר הכי בריא שיכול להיות במידה והוא בריא ועל גבול הטעם הטוב לשני הצדדים.

לעד?

איך אפשר לדעת ? האם בחברות אחרת כן אפשר לדעת אם זה לעד? אני ואמא שלי חברות הכי טובות בכל דבר שאני מהססת ובכל סוד אני משתפת אותה ומתייעצת איתה - ברור לי שהיא בטוח תרצה בטובתי כך גם הפוך ! יש לה חברות ש"נעלבות" שהיא אומרת להם שאני החברה הטובה ביותר שלה ולמרות זאת ברור שיש בחיים עליות ומורדות ויש תקופות שמרגישים מרוחקים אם בגלל מחוייבויות מצב רוח בריאות וכו

mevav1

New member
לדעתי בלבד, כן, לעד!אין סיבה אם אמא ובת

שמסתדרות, שיריבו על מה שלא יהיה ולא ידברו. ואני מדברת על קשר בריא ולא קשר לא בריא...בקטע של קשר שנבנה מהשנים הראשונות ולא לפתע פתאום ואז, היות וזאת אם ובת, אין דבר שבעולם, שיגרום להריסת הקשר. לעתים אחי שחי לו בארה"ב אומר לי שהקשר ביני לבין אמי לא בריא ושאקח ממנה פסק זמן ואני אומרת לו שאני לא מאחלת לו שאף ילד שלך לא ייקח ממך פסק זמן, או שמא כוונתו שהקשר שבינינו כה עמוק שהוא (הפרופסור עלק) חושב שזה לא בריא לי ושכדאי לי להשתחרר מעט מכבליה...ואני בכלל מגיל 18 וחצי נשואה ולא צריכה את עזרתה כעיקרון כך שאני לא תלויה בה,אבל רגשית זה קשר חשוב לי ובכלל, אני בטוחה שלא בת ואם. הוא אומר את זה כי לדעתו אמי חסרת סבלנות...אז נכון, היא כזאת אבל מה, שלא אהיה בקשר עמה??בחיים לא! אמא זו אמא זו אמא זו אמא! אלא אם היא חרא של אמא.

למעלה