אמהות ומעגל עבודה

אמהות ומעגל עבודה

בעיקבות דיון בפורום אחר, בו העלתה גולשת חויות מראיונות עבודה כשהיא אם עכשיו וניתקלת בתגובות צוננות כששומעים שהיא אמא - האם גם לכן זה קרה שבמקום עבודה נתנו לכן יחס שונה מאז הפכתן לאימהות?האם הייתן בראיון עבודה וכשסיפרתן שאתן אימהות שאלו - ומי יהיה עם הילד/ה/ים כשהם חולים? אני יכולה לספר לכם שלפני שילדתי את ביתי הבכורה הייתי מנהלת מחלקה,לפני החזרה מחופשת לידה הייתי בשיחה עם המנהלת שלי (כן, אישה)וביקשתי לרדת למשרה חלקית - ולסיים לעבוד בשלוש במקום בחמש (אף אחד לא הלך בחמש,גם לא בשש, שבע זה יותר נכון אבל זו הגדרת השעות במקור)והיא הסתכלה עלי וצחקה ואמרה - כן? את רוצה לעבוד גם רק יומיים בשבוע?בתור מנהלת מחלקה אני לא יכולה לאשר לך משרה חלקית אלא להעביר אותך תפקיד. טוב, לאחר מחשבה של יומיים העדפתי להתפטר. גם אתן נתקלתן בכזה יחס ?

לא. אבל שאלו אות כמה שעות אני מוכנה להשקיע

ואחרי שאמרתי 8 שעות ביום אבל אשמח ל-7 קבלתי משרה של 5 שעות (משרה חלקית). אבל זה היה מזל גדול שלי עם השופטת. נכון להיום בראיון שהיה לי לפני שנה לא שאלו אותי שום שאלות אלא אם נשאר לי זמן בשבילם ואם אני יכולה ורוצה לעבוד מהבית כי זה מה שעושות כולן - כל מי שיש לה מחשב בבית. עניתי בחיוב ומאז אני עובדת חלק זעיר במשרד והרוב בבית. זה טוב ללילות של נדודי שינה בעיקר.

יש לי חברה שחיפשה עבודה

חלקית במשרה חלקית המון זמן , היא היתה מוכנה להתפשר על הרבה דברים - תפקיד, שכר, רק לא על השעות. לקח לה כמעט חצי שנה למצוא מקום (ממקום העבודה הקודם היא פוטרה )שיסכים לקבל אמא לשלושה ילדים.

nutmeg

New member
באמת תלוי באיזו עבודה

ומהי סביבת העבודה שם. יש הרבה דברים שיכולים להיחשב כשווי ערך לשהות פיזית מול השולחן שלך באיזה בניין השאלה היא אם יש מנהל/ת שמוכנים להתגמש, מהם הנהלים במקום וכד'

הילהל

New member
במקום העבודה האחרון שאלו בראיון

טהמפגרת שהייתי אז אפלו ענתה בחיוך וסבלנות במקום לשאול אותם אם הם שואלים את זה גם אבות או לציין שזו לא שאלה חוקית טוב, אני דיין "מתה" עליהם ועל עצמי כפי שהייתי שם הבוס הנוכחי שלי לא שאל, בהיותו אבא של הילדים שלי אפשר לומר שהמידע היה בידיו
מה שמשגע אותי זה שלפעמים הוא אומר משהו כמו "אבל איך את הולכת כשאנחנו לחוצים" ואז אני אומרת לו שאין בעיה, אני אשאר ורק אודיע לאבא של הילדים לקחת אותם.. והוא מייד נזכר שבאבא זה הוא ונרגע והשבוע ממש כעסתי כשגיליתי שהוא עושה תכנית יומית שפשוט לא מאפשרת הגעה בזמן בחזרה לעיר שלנו ומותיר אותי אי שם בפרוזדור ירושלים, מתקשרת בהיסטריה כדי למצוא סידור לילדים אבא שלהם או לא, כנראה שהוא גם מאוד בוס

little baker

New member
עבודה

כרגע אני מובטלת, בקו"ח אני לא מציינת מצב משפחתי (נ+4) כדי למנוע מצב שיפסלו אותי על הסף, כרגע אני לא מחפשת עבודה, אבל היו ראיונות שממש לא התייחסו לזה (בד"כ נשים) . כששואלים אותי איך אני מסתדרת, אני אומרת שאני גרה לידי ההורים והם מטפלים לי בילדים - מה שממש לא נכון אבל זה מנטרל את השאלה. כשאני מחפשת עבודה, אני מראש הולכת למשרות שקרובות לבית ועם שעות שמתאימות לי.

shanyly

New member
כל הכבוד לך!

קראתי את הסיפור שלך - ואני מאחלת לעצמי וכל אישה שמרגישה ככה לא לפחד

קראתי וחייכתי

אני שמחה בשבילך שמעתי את הסיפור הזה בכל כך הרבה ואריאציות... אני בדרך לשינוי למרות שיש לי מקום עבודה טוב, גמיש ומתחשב פשוט כי זה בסדר לרצות לעשות משהו אחר גם אם טוב ונוח כל כך משחרר להפסיק לפחד

קראתי ../images/Emo13.gif

אין שום בוס שישלם לי משכורת שיוכל להעריך אותי פחות בגלל שאני אמא ל2. אין שום בוס שהכסף שלו שווה לי יותר מאושרם של ילדי. ובוס או בוסית שיפסלו אותי כי אני אם - מפסידים אותי.

thats my baby

New member
רשומה נהדרת.

מדהים איך החזקת מעמד כל אותו זמן מבלי להתמוטט לגמרי.

obaMom

New member
התמוטטתי בלי סוף!

התמוטטתי בערך כל יום. זו בהחלט היתה תקופה חשוכה ולא ממש החזקתי מעמד. אבל יצאתי מזה מחוזקת! תודה

למעלה