אמהות בשלט רחוק..

סיוון2010

New member
אמהות בשלט רחוק..

לפני שילדתי את בני הרגשתי שאני אישה חופשיה ובמידה מסויימת פמיניסטית! חשבתי שפמיניזם מקדם נשים ונשים צריכות לממש את עצמן. מצאתי לי בעל שנתן לי מרחב פעולה ,חופש ,יכולתי לעבוד עד השעות המאוחרות בלילה. אבל היום אחרי שילדתי את בני פתאום כל העולם התהפך!!! כל מה שאני רוצה בעצם זה להיות כמה שיותר עם הילד והקרירה כבר לא באמת מעניינת אותי! ומצאתי את עצמי כמפרנסת העיקרית בבית עם התינוק על הידיים שאין לי פשוט אפשרות להיות איתו! לא יודעת איך לצאת מזה? הלוואי ובעלי היה לוקח על עצמו את רוב הפרנסה והייתי יכולה לעבוד 4 שעות ביום! מה לעשות?

אימם

New member
את קיצונית מידי לא הכל שחור/לבן

ואת לא כותבת מהן שעות העבודה שלך....אין אפשרות להוריד קצת שעות בכלל?! נסי לדבר עם בעלך על זה ותראי מה הוא מציע. אולי הוא יכול לקחת על עצמו עוד עבודה ואת תוכלי להוריד ממך קצת את הלחץ ואולי אז תוכלי להוריד שעות ולהיות יותר עם התינוק...

בן כמה התינוק? בלי חלילה להעליב, את נשמעת כמו אמא לתינוק צעיר מאוד. כשהם גדלים ההסתגלות שלנו גבוהה יותר וגם הדרישות שלהם אחרות. זה לא שחלק מאוד משמעותי מהיום לא מוקדש עדיין להם (מתוך רצון ומתוך שמחה), אבל בכל זאת רוב האמהות שאני מכירה הן בעלות משרה מלאה ואפילו (רחמנא ליצלן) קריירה מצליחה, לא פחות משל הבעל.

mykal

New member
נכון שלידת תינוק הופכת את העולם

המציאות היא כזו שתינוק עד לרכישת ההרגלים שאת מקנה, ובמהלך חייו את כאם, מלוה אותו בהתפתחותו, אחראית עליו, תומכת, מתמודדת איתו ומכונת אותו זו המטלה האימהית. אבל אינך לבד בנשיאת העול הזה, שתפי את בעלך, אתם יחד במטלה, את רוצה להיות יותר איתו--זה בסדר, אח"כ תצטרכי להיות פחות. עכשיו התלות שלו פיזית בך גדול יותר ככל שיגדל זה יפחת. הפמיניזם לא התנדף, אם את כזו, אבל הוא אינו תלוי הקשר העבודה בלבד. ואם תעבדי פחות את עדין לא פחות פמיניסטית. יש דברים שתוכלי להעזר ב'שירות חיצוני' ועדין לקדם קרירה. כמו--עזרה בנקיון, בכביסה בגהוץ. קניות ברשת ושיביאו במשלוח. ומעל לכל חשוב לשבת עם בעלך, ולחלק ביניכם את המטלות בבית.

דינהלה1

New member
יש מה לעשות

קודם כל כפי שאמרו קודמותי אין קשר לפמיניזם. היום את אמא והצרכים שלך השתנו. את צריכה ליזום שיחה עם בעלך ולפתור ביחד את הבעיה, אם לא תהיה ברירה שניכם אולי תצתרכו לשנות את שעות העבודה הנוכחית או אפילו להחליף מקומות עבודה. אולי בעלך עד היום פינה לך את הבמה ודווקא הוא ישמח להתפתח בתורו... גם את תוכלי בבוא היום אם תחליטי לחזור שוב לקריירה...זה בסדר לעשות הפסקה לכמה שנים ולהשקיע בבית ובילדים זה לא אומר שאת פחות פמיניסטית ואת לא צריכה להרגיש שום אשמה. להפך זו בחירה שלך ואני חושבת שצריך לאפשר לנשים ולאמהות לבחור מרצונן את אורח החיים שלהם בלי הכתבות משום גורם או אדם וזה פמיניזם בעיני. שיהיה לך בהצלחה

porcellina

New member
מאד מזדהה איתך

גם אני הייתי קרייריסטית, בתפקיד ניהולי נחמד, הרבה שעות עבודה, בקיצור- בדרך למעלה ועכשיו אני אמא לתינוקת בת 3 חודשים... ופשוט לא בא לי! לא בא לי לחזור לעבוד לא בא לי לעשות תואר שני לא בא לי להתעמק בשום דבר חוץ מלהיות עם הבת שלי אם תמצאי פתרון אני אשמח לדעת :)

למעלה