אמבלם קומיקס

moshikgulst

New member
אמבלם קומיקס

אני נמנה על חברי קבוצה שעובדת בימים אלה על קומיקס מקורי וחלק מחבריה הוציאו עצמאית קומיקסים שונים בשנה החולפת, ושמה - "אמבלם קומיקס" "Emblem Comics". לאחרונה פתחנו אתר והייתי רוצה שתיכנסו ותחוו דיעה. בנוסף כמובן זה יהיה נהדר לשמוע מה דעתכם על העבודות שבינתיים נמצאות שם וכל הערות שבא לכם להעיר.

moshikgulst

New member
אז ככה

שכרגע אנחנו עובדים על מגאזין קומיקס שיכיל סיפורים שונים וביניהם סיפור מרכזי פרי עטי בשם "ישראל 2" שיגולל את קורותיה העתידיים והדמיוניים של ישראל. כפי שניתן לראות בתמונה הסיפור יהיה מז'אנר המדע-בדיוני. אשמח לשמוע את תגובותיכם על האיור הנ"ל. בנוסף, העלתי ציור שלי לאתר אמבלם (קישור מצורף) ובקרוב אעלה עוד ועוד ועוד...

danielevy

New member
ביקורת

ההצללה לא נראית לי מושלמת. אני אוהב את הסגנון הזה, אבל חלק מהאזורים מוצללים בצורה לא נכונה: מעל הגבות, ההצללה גורמת לאיזור הזה להראות כמו שקע ולא כמו בליטה. היא הייתה צריכה להיות הפוכה באיזור של המצח : האזור הבהיר היה אמור להיות הכהה. הגרון שלו מתחיל קצת מאוחר, ונראה דק מדי. הוא צריך להיות קצת אחרי הזקן. בסה"כ די טוב (במיוחד הפנים עצמן!), אבל ראיתי פה עבודות יותר טובות שלך.

moshikgulst

New member
האור

בא מלמטה ולא מלמעלה כמו ברוב התמונות והציורים. אולי בגלל זה ההצללה נראית לך מוזרה?

יכול להיות אבל...

יש לך יותר מידיי תאורות שונות באותה התמונה. יש את התאורה החשוכה מלמטה של הדמות הגדולה, תאורה צדדית של הדמות הקטנה יותר ותאורת שמש ברקע. זה יוצר בלבול גדול ואין הרבה קשר בין האלמנטים. באותו הקשר, הדמויות השונות והסגנון צביעה השונה בינהן לרקע נראה בעייתי. הרבה קווים ודיוק אנטומי בדמויות ואילו הרקע נראה מופשט מאוד ובטח שלא ראיליסטי. ממליץ לך לנסות ולנצל יותר טוב את יכולות התוכנה (פוטושופ?) כדי ליצור מרקמים וחומרים שונים (שיער, עננים, בגד, עור...), הצללות יותר דרמטיות ופחות שטוחות כשצריך ואולי תשקול גם ליצור את הטקסט במחשב במקום ידנית. מסכים עם דניאל לגבי המרחק בין הסנטר לצוואר.

danielevy

New member
אולי

אבל מצד שני גם הצביעה השטוחה הממוחשבת שלך לא ממש תומכת בהצללות של הדיו, ככה שקשה מאוד לדעת מה בא מאיפה. לא ראיתי את הסקיצה של הציור הנ"ל, אבל אני מאמין שהעבודה עם העפרון הרבה יותר טובה- אולי המעבר מפנסלינג לאינקינג לא יצא טוב? ראיתי את הסקיצות שלך של המגן באתר של אמבלם - והן מעולות.

כנ"ל

סה"כ הדמויות טובות, במיוחד התחתונה שיש עליה פחות פרטים מאשר העליונה ודווקא שם איפה שההצללות גסות יש לזה יותר כוח. החיבור בין הדמויות לרקע נראה מאולץ (עבודת פוטושופ חפיפה) והצבעוניות הכללית שטוחה כפי שנאמר ולא מעניינת במיזוג הצבעים. אני מניחה שהמעבר לצביעה ממחושבת גבה את המחיר בתוצאה של הציור כי ראיתי דברים מדהימים שעשית בדיו ושם הם עשויים הרבה יותר טוב.

moshikgulst

New member
צודקת!

קיימת אצלי בעיה שאני לא יודע עד כמה היא קיימת אצל אחרים: עקב היותי אינקר (משתמש בדיו וציפורן) מלידה, אני חושב על ההצללות כ"מאבק" בין שחור ולבן ולפעמים המחשבה על השימוש העתידי בצבע הולכת לאיבוד. ככה יוצא שאת ההצללות עשיתי כבר עם הדיו והטוש השחור ואז בעצם אני "נתקע" בשלב הצבע עם ציור שלא זקוק להגדרת אור וצל, ובסופו של דבר התוצאה מבלבלת. צירפתי את הציור בשלב האינק לפני שהוספתי בצבע... מה דעתכם עליו ככה? יותר מוצלח, לא? איך אתם הייתם מתמודדים עם הבעיה שהצגתי כאשר הצל כבר מוגדר על-ידי קוקווים וכתמים שחורים?

068

New member
יש פתרון משה!

אתה מודה לעובדה ישנשנן 2 סוגי צביעה נכון? האחת: במברשת השנייה: gradient עכשיו ככה, צביעה במברשת לא הולכת הכי טוב עם אינק "כבד" (מפני שהיא נותנת מראה ריאליסטי ואינק כבד זה דיי ניגוד) לעומת זאת צביעה ב- gradient הולכת טוב מאוד עם אינק כבד (ומשתמשים בה בעיקר בקומיקס מיינסטרימי) אז הפיתרון הפשוט (שככה תוכל להמשיך עם הכישרון שלך באינק ועדיין העבודות יראו מהממות עם צביעה) הוא פשוט להתחיל לצבוע בשיטת ה gradient דעה שלי: התוצאות יהיו מאוד מאוד טובות...

למעלה