אמא....

sagilboa

New member
אמא....

היי אני בן 18 ובשבוע האחרון נשלחה אליי ההודעה שאני מתגייס לגולני. זה היה ברור לי ולמשפחתי שאני אהיה קרבי לאחר שיש לי נתונים גבוהים והייתי בגיבוש טייס סיימתי ולא עברתי. ואף על פי כן לאחר ההודעה אמי לא מפסיקה לדאוג וקשה לה לעכל את זה שאני הולך להיות ממש קרבי. היא מאוד מפחדת וזה גורם גם לי לפחד ולראות תסריטים מפחידים. יש לציין שאני הבןם הבכור דבר כלומר הראשון שמתגייס וזה גם משפיע עליה. מאוד מפריע לי שהיא לא רגועה בעקבות זה ואני מאוד רוצה לעודד אותה, כי בכל זאת זה לא שאני יותא למשימה ש- 100 אחוז אני לא יוצא ממנה... אלא אני מתגייס לקרבי כמו הרבה אחרים שיוצאים בריאים ושלמים. בכל זאת אני מבין את הפחדים והחששות שלה ואני מאוד רוצה לעזור לה ושתתן לי להתגייס עם מצפון נקי ולדעת שהיא דואגת אבל לא בהיסטריה... אם לכן אמהות היה מקרה דומה (ואני בטוח שהיה) אשמח לשמוע איך נרגעתן (או פשוט לא..) תנו לי בבקשה דרכים לעזור לה.... בתודה מראש... בן דואג...

גילור

New member
יווו כמה שאתה חמוד ומקסים! אין לי

הרבה מה לתרום לך כי אני בהחלט צעירה מדי, אבל פשוט הרשמת אותי בשאלתך.

oshiko

New member
הדאגה טבעית

בן ראשון שמתגייס לקרבי, זו התרגשות גדולה, תמיד מלווה בתסריטים, אצל חלק יותר גלוי, אצל חלק פחות. אתה יכול קצת לאזן את הדאגות של האמא. בצורה זו או אחרת כולנו נמצאים כל הזמן בסכנה. סטטיסטית יש דברים יותר מסוכנים מלשרת לגולני. לא שאתה הולך למשחק ילדים, אבל צריך להשתמש בסטטיסטיקה כדי לשים דברים בפרופורציות. מהניסיון שלנו בפורום אי הליכה לקרבי לא בהכרח פוטרת את ההורים מדאגות. חשוב לתמוך בבן/בת שמתגייסים למסלול שבו הם יכולים לתת את מיטבם. זה משפיע על מצב הרוח בכל מהלך השירות, ונותן מסר של מצויינות בהמשך החיים. תביא את אמא/אבא לכאן, זה יכול לעזור להם.

סמדר בנ

New member
שגיא (גלבוע?) ../images/Emo24.gif

ראשית, אני חייבת לברך אותך על הרגישות שאתה מפגין כלפי אימך. הדבר שנאמר כאן בפורום פעמים רבות הוא לחשוב חיובי. אין טעם בתסריטי אימה - סטטיסטית כנראה יותר מסוכן לנהוג מאשר להיות בח"יר. בתקופת שיא הפיגועים - היה מסוכן יותר לשבת בבית קפה בירושלים או ת"א או לעמוד בכניסה לקניון. כמו שכתבת, ואתה צודק, רוב המתגייסים, תודה לאל, חוזרים בריאים ושלמים.
כדאי שאמך תסתכל על הצדדים החיוביים (חצי הכוס המלאה) - אתה מעוניין לתרום, אתה אמנם הולך למסלול קשה אבל יש סיכוי שתצא ממנו מחוזק, בוגר ומוכן לחיים. כנראה שגם תכיר שם את החברים הטובים שילוו אותך בהמשך חייך. העצה הכי שימושית - תשלח את אמא אלינו...

sagilboa

New member
תודה רבה

תודה רבה לעצות.... נראה לי שאני באמת אשלח את אמא שלי אליכם... בכל מקרה דיברתי איתה כבר על הסטטיסטיקות... תודה!

mars4

New member
../images/Emo45.gif בשלב ראשון אכן תגיד לאמא

שתיכנס לכאן. שתראה את התמונות שפנה העלתה מטכס הענקת הכומתות של גולני . לא שזה יגרום לה לא לדאוג. המכנה במשותף לכולם כאן זה הדאגה והתמיכה ההדדית, גם של אבות אגב.. וברגע שאמא תפסיד לדאוג תתחיל אתה לדאוג. לשרות הקרבי סכנות וחסרונות רבים אבל , כפי שכתבו לך, יתרונות העולים באלפי מונים. שיהיה לך המון בהצלה! יישר כח!

עידן64

New member
איזה מ ת ו ק אתה../images/Emo214.gif

התרגשתי מאוד לקרוא את דבריך.אני מבינה מאוד מאוד את אמא שלך.אני גייסתי בת בכורה בנובמבר ולא לגולני,וזהו שלב לא קל בחיים.אחד הדברים שעזר לי מאוד הוא אכן הפורום הזה,אז באמת תציע לה להכנס לפה.ו...משפט לא מקורי אך נכון במצב שלה,לא מפסיקים לחשוב לחשוש ולדאוג,אך "מתרגלים"... שיהיה לך בהצלחה וגיוס הכי קל ונעים שרק אפשר...

קנוק

New member
לאמא של sagilboa

תהיי גאה בבן שלך ותחשיבי רק דברים חיוביים. אתם חינכתם אותו בדרך של מסירת נפש ומגיע לו שהוא יתגיים עם כל האהבה, הבנה ותמיכה שלכם. בהצלחה.

י רדן

New member
לגולנציק שבדרך הצלחה רבה../images/Emo24.gif

שולחת לך הרבה חיבוקים שתצליח ותהנה בשרות, ולאמא שלך תקרא לה ותספר לה על הפורום שלנו.. היא מוזמנת להיכנס לקרוא ולכתוב לקבל תמיכה, להתעודד, ולספר את אשר על ליבה.. כולנו כאן כדי לתמוך אחד בשני.. (יש לי פינה חמה בלב לגולני).. לקטר, להוציא, לשתף, להתעדכן ובכלל.. לקבל מתכונים לעוגות וריבות,, ועוד ועוד דברים נפלאים נוספים. שתהיה לכם שבת נעימה.

למעלה