אמא

ל י M ו ר

New member
אמא

אמא מנסה אמא לא תמיד מבינה אמא לא תמיד יודעת איך. אמא כל כך רוצה לתת את הכי טוב שיש. ולפעמים זה נדמה שיש שם חומה, חומה ביני לבינה, חומה שהיא לא נותנת לי להיכנס דרכה. וזה הדבר שהכי מתסכל בעולם לא להבין את הילד שלך להרגיש שהוא נלחם בך בלי סוף כשאתה מצידך רק נותן ומשתדל. ואני אני כל כך רוצה לדעת מה עובר לגוזלה שלי בראש ולא תמיד זה מצליח. אז מי יילמד אותי להיות אמא? מי יימנע ממני לטעות? מי יעזור לי להבין את הדבר היקר לי בעולם?

אנחנו רק אימא ולא אלוהים-

ומותר לטעות ולהטעות- גם זה קורה , ורק דרך טעויות לומדים ומכירים טוב יותר, אל תחששי לטעות ליד ילדייך- את רק אימא. (ואיך אני אומרת כל הזמן..."מטעויות לומדים").

vered 37

New member
../images/Emo20.gif לימור

זה משהו שבא מתוכך ..משהו ששייך אך ורק לך. כל אמא היא עולם בפני עצמו כמו שכל ילד הוא עולם בפני עצמו. אין נוסחה ללמד אוצך כיצד להיות אמא. מאחר ובתך קטנה אני מניחה שקצת קשה לה להתבטא ולהביע את מה שהיא מרגישה כמו ילד בוגר יותר. הבן שלי בן 8 ויודע להתבטא ולומר מה מפריע לו , אבל גם לו חומות משלו וזה טבעי ..לפעמים הם שומרים לעצמם אבל בסוף זה יוצא. היא מציבה מחסום בינך לבינה כי זה חלק מתהליך הגדילה שלה ודרך לבחון ולבדוק גבולות. יש הדרכת הורים להורים ולאמהות חד הוריות שמעוניינים בהדרכה על מנת לא לטעות בדרך החינוך או בגישה ובקרבה לילדם. מצרפת לך קישור ....

הדבר היקר בעולם

כשאת היית קטנה, ההורים שלך ידעו כול מה שעובר לך בראש? את לא צריכה להכיר את כול המחשבות של הבת שלך בכדי להיות אמא טובה, את רק צריכה לזהות הלכי רוח שלה, שינויים בהם ודרכים להתמודד איתם.

לימור יקרה

אף אחד לא יכול ללמד אותנו איך להיות אמהות אנו מתנהגות עם ילדינו כמו שמרגיש לנו, כולנו רוצות להבין להגן לעטוף לחבק ולאהוב כי זה הדבר הכי יקר לנו בחיים, שום אהבה בעולם לא תשווה לאהבתנו לילדינו אבל אנו רק בני אדם ומותר לנו לטעות, לא להבין האם זה אומר שאנו אמהות לא טובות? הכי חשוב שתיהי שם לצידה שביתך תדע שאת שם בשבילה תמיד גם כשכואב וגם כששמח, אני מתארת לעצמי שהיא בגיל ההתבגרות אם כן פשוט תיהי קשובה לה תזרמי איתה ויבוא יום והיא תתפקח ותפתח את ליבה. שיהיה בהצלחה

לימורוש

לפעמים הילד רוצה להרגיש כביכול הורה" בזה שהוא מסתיר רגשותיו וזוהי זוהי חלק מהאהבה שאת ואני צריכים להתמודד. אך אל דאגה אחרי שהילד מקבל את ה"מתנה" הוא הורס ומקלקל אותה!!! בהצלחה מאמי

galia1962

New member
את נותנת לה את הדבר הכי חשוב לימור

את הידיעה והביטחון שאת כאן בשבילה. רק ילד שיש לו בטחון באהבה ובקבלה שלו יכול לפעמים לבעוט, מתוך ידיעה שיש מישהו שמקשיב, שיקלוט ויחבק...

magic40

New member
היא תעזור לך להבין

בדרך שלה ואת הדרך שלה תביני עם הזמן וכשהיא תחליט,אם תלחצי היא תסתגר ותלחם יותר,גם לקטנטנים האלו לפעמים מגיע פרטיות! מצרפת לך משהו נחמד

ל י M ו ר

New member
סדר יום

לא רוצה להתלבש בבוקר לא רוצה להסתרק מתפשטת ואם לא מקבלת מה שרוצה צורחת צרחות נוראיות אם אנחנו במקום ציבורי צורחת או נשכבת על הריצפה. על הדברים האלה אני מדברת. אני מרגישה שיש לי בת 16 בבית שמורדת ובמקום להנות אחת מהשניה אני איתה במאבק מתמיד.

galia1962

New member
היא בוחנת את הגבולות שלך

כשהיא צורחת. את חייבת לעשות מה שהכי קשה. להיות את שקטה. ולהגיד לה שאת לא מבינה מה שהיא אומרת כשהיא צורחת.. ולעניין הבגדים בבוקר. נסי אולי לקבוע ולתכנן יחד איתה בערב מה היא תלבש ואיזה תסרוקת היא רוצה לגן. תני לה לבחור בין כמה אפשרויות כששתיכן רגועות. מנסיון- בחירה עצמאית מצמצמת חיכוכים. וכשהיא צורחת ברחוב. פשוט חבקי אותה. עד שתרגע. לא צעקות ולא פיתויים. בהצלחה חמודה ושוב חוזרת על מה שאמרתי- היא יכולה להרשות לעצמה לצרוח כי היא יודעת שאת שם עבורה... אני לא צרחתי בתור ילדה, כי ידעתי שאין מי שישמע...

galia1962

New member
וגם לגבי יציאה למקום ציבורי

נסי לקבוע איתה מראש מה הולכים לעשות, מה את מוכנה לקנות לה, מה היא יכולה להחליט. הפכי אותה לשותפה, לאחראית (לפי היכולת שלה כמובן). חושבת שזה יכול להפחית מתחים ורצון לעשות דווקא

daliach

New member
יום אחד אולי בקרוב

אז היא או הוא תתחילו לדבר ואולי הוא היא ממש יספרו לך מה הם מרגישיפ כרגע נשאר לנו רק לנסות

R a c h e li

New member
../images/Emo23.gif

כסוף סוף תביני...את מה שעובר לה בראש..... תהליך של התבגרות יצוץ לך.... ואז יש צורך להכשרה משלימה.... וכשגמרת בהצלחה את ההכשרה והופ הופ..... הם עפים להם כמו ציפורים..... שמרי עליה...
.... רחלי עם קורסים משלמים בכל יום מחדש.....לאמא....

תקופות של שינויים

שתיכן עוברות כרגע תקופה של שינוי לא קטן. אמא פתאום לא נמצאת כל היום בבית, ומגיעה מאוחר, ולפעמים היא בקושי מספיקה לראות אותך בימים של האקס. ועכשיו בית חדש, ואטוטו מעבר, והכל שונה ואחרת, והכל לאט לאט נארז, וסבתא כבר לא תהיה איתה... להמשיך? תני לה ולך קצת זמן, לעכל, להתרגל, לפתוח מחדש את העתיד שלכן ביחד. אני בטוחה שגם לה לא קל עם כל השינויים, אבל זה לא אומר שהיא יכולה לבכות וכולם יבואו להגיש לה מה שהיא רוצה בלי טיפת הגיון. גבולות וסבלנות, תנו לעצמכן נקודת פתיחה טובה.

לימורי ../images/Emo25.gif

כל מה שאני קוראת בהודעה שלך: את הרצון להיות אמא טובה. את הרצון לעשות מה שטוב לה ולמערכת היחסים שלכן. את הנכונות שלך ללמוד ולהשתפר. את זה שהילדה הכי יקרה לך בעולם. בובה - רק מהרשימה הזו כבר אומרת לך שאת אמא נפלאה.

ל י M ו ר

New member
ובכל זאת

לפעמים זה נדמה שהמציאות יוצרת תהום ביננו ואני כל כך רוצה לגעת בה ... להקל.

Den3

New member
מקסימה אחת

להבין את הדבר היקר לך בעולם את רוצה? אף אחד לא יוכל ללמד אותך את זה, כמה פעמים יוצא לך ללמד אחרים על הקטנה שלך? ואם את רוצה להבין אותה יותר, פשוט תקשיבי לה יותר, תסתכלי עליה יותר, ילדים הם הדבר הכי אמיתי שיש, לכן לפעמים להסתכל ולשתוק, אפילו מבלי לדובב, פשוט לעמוד בצד וללמוד את הקטנים האלה... יכול לתת המון.

יערית

New member
למדתי

שרק דרך הטעויות שלי אלמד.לא דרך טעויות של הוריי, לא דרך טעויות של אמאות סביבי,הלימוד הטוב ביותר הן הטעויות שלי מול ילדיי,ללמוד אותם ולהשתדל מאד לא לחזור להם. ואני רחוקה מלהיות מושלמת,או אלוהים שיודע הכל,אבל למדתי לקרוא אותם,למדתי להקשיב להם,למדתי לשמוע מתי התלונות חוזרות על עצמם ואיפה אני שוגה פעם אחר פעם. אני אמא ואישה וילדה וחברה ומפרנסת ולביאה כצריך, הכל הכל באישות אחת-תגידי לי את..זה לא מספיק? את גדלה לצידה וכך גם הניסיון והלימוד.

shovalit35

New member
../images/Emo39.gif אני בטוחה שאת אמא מקסימה...

הדאגה שלך והיחס לילדה, אין לטעות את אכן אמא מקסימה

למעלה