אמא

supernova

New member
אמא

היי !

אני משתפת כאן משהו שמאוד התלבטתי אם לשתף בו. חששתי שאולי לא תבינו אותי כהלכה, שאולי זה יפגע במישהי איכשהו.
אני מאוד מקווה שזה לא יקרה.

בשלב כלשהו הייתי מאוד נסערת כי אמא שלי ששמעה שקשה לי מחוץ לבית , "התעוררה" והחליטה לעזור לי ופתאום נתנה לי סכומי כסף לא קטנים. היא קנתה לי מכונת כביסה , תנור ועוד כמה דברים הביתה.
זה מצד אחד היה מאוד מרגש. פתאום להרגיש איזה פירור אימא כזה, שאני בטוחה שכל הבנות כאן היו עושות הרבה כדי לקבל. מהצד השני אני רק מחכה לרגע שבו היא תחזור לטרוק לי טלפונים בפרצוף, לקלל אותי ולהחליט שאם אני משתמשת בכסף שלה אז עושים מה שהיא רוצה וכד'
זה היה כמו איזה רגע קטנטן של תקווה שהנה כל מה שקיוויתי לו קורה ואז עוד פעם היא נעלמת ויש נפילה וצלילה. וזה מעגל שחוזר על עצמו עוד ועוד פעמים. זה החיים שלי.
אני יודעת כמה זה הולך להישמע נוראי- אבל הרבה פעמים ייחלתי בלב שהיא תמות.
זו אולי תקוות שווא כי ברור לי שזה יהיה הרבה יותר מורכב ממה שאני מסוגלת לדמיין- אבל חלק בי עדיין מקווה.
אם היא הייתה מתה, אז כל הסביבה הייתה מבינה או לפחות מנסה להבין אותי ואת הקושי שלי. כי זה נורא לאבד אמא, ולא מטיפה לי מוסר כשאני אומרת "אני לא אוהבת את אימא שלי".
ואז היו מתנהגים אליי כמו שאני באמת מרגישה. כי אני מבחינתי איבדתי את "אמא" (סבתא) שלי בגיל שבע- שמונה. ונשארתי עם זה , מאז כ"כ לבד. הפירורים האלה שלה, הם יותר קשים לעיכול מאשר שלא יהיה וזהו.

mykal

New member
נקרא קשה באמת.

אינני יודעת להתמודד הגיונית עם רגשותיך העמוקים והכואבים.

מבינה היטב את הא רצון שלך ואת המבוכה והקושי שלך,
בנתינה חומרית--כשהנתינה הרגשית האימהית כ"כ נעדרת.

מצד שני כן מבקשת להאיר(הא' בכונה) שתי נקודות, שאולי יקלו עליך.

1)אמא שלך אשה 'חולה' וכל מה שהיא יודעת בתור אמא זו נתינה חומרית,
אולי, היית יכולה להפוך את הקבלה הזו--לרגש ולומר היא נתנה ת צמה כאמא דרך הכסף, המכונת כביסה,
ואז יכולת ללמוד לבקש 'חפצים' אימאיהיים. נכון שזה לא מה שמקובל אבל תודי זה הרבה יותר מכלום.

2)מה אכפת לך מה הסביבה שלך חושבת על אהבתך' או קשייך ביחס לאמא.
זה מה שאת מרגישה, עם זה את מתמודדת. במקומך הייתי משתפת פחות את הסביבה,
ומבקשת פחות את אישורה. זה בינך לבין עצמך, בהתיחסות לחויותיך.
טפלי בעצמך, תדאגי לעצמך. ואת לא צריכה אשורי סביבה לכאבך.

מאחלת לך טוב.

supernova

New member
לא נראה לי שאפשר להתמודד הגיונית

עם הרגשות האלה, זה העניין כאן.
האמת שכל השנים התמודדתי הגיונית עם כל הרגשות האלה בצורה זו או אחרת.
כל כך הרבה היגיון ו"הסתגלות" שלא נשאר מקום באמת להסתכל גם על העומק, על הכאב. והוא באמת עצום וקשה.
אני פשוט מרגישה שלפני שאני חותמת את החלטות החיים החשובות שלי, בין אם זה בן זוג או קריירה, אני צריכה להביט לשם עמוק, להרגיש ותוך כדי זה גם להבין.
להבין מי אני טוב יותר ולהבין טוב יותר מה אני מחפשת.

ואני יודעת להעריך את הנתינת החפצים שלה. העננין שלי לא היה הקושי בלקבל נתינה מהסוג הזה, אלא העובדה שגם הנתינה הזו היא לפרקים, היא לא יציבה.
אני לא יכולה לבאמת יכולה לבקש 'חפצים' אימהיים. אני יכולה לבקש ולקבל טריקה של טלפון /דלת בפנים ואני יכולה גפ לבקש ולקבל. תלוי במצב שלה, בצורת הבקשה, במצב רוח שלה ובעוד דברים שאני לא יודעת לחזות אותם.

ויהיה טוב..

נועָה

New member
רוצה להבין אותך יותר טוב

ואולי את תוכלי להבין את עצמך יותר.
אני רוצה לציין שהתרשמתי ממך בפתיחה שלך בהודעה הראשית שלך, בה הבעת רגישות כלפי הבנות האחרות. זה היה מרגש מאוד.
אני מסכימה עם ענבר לגבי ליווי יותר מקצועי בנושא העיבוד הרגשי. בכל זאת, כאן זה פורום של תמיכה, זה לא פורום טיפולי.
יחד עם זה, ואולי בינתיים, לגבי ההתלבטות שלך בנוגע לקשר שלך עם אימך (ולא הבנתי למה בסוף כתבת סבתא).
חשבת מה את היית רוצה?
לא מה את היית מייחלת שיהייה ביניכן, אלא האם את רוצה שיהיה ביניכן קשר, או שהיית מעדיפה לוותר עליו?
האם את חושבת שאת מסוגלת לקבל ממנה דברים חומריים מבלי לפחד להיות קורבן? לקבל ממנה דברים חומריים ושתוכלי לשלוט בחייך? מבלי לצפות ממנה ליחסים בריאים, אבל יחסים כאלה שתוכלי להגן על עצמך. או שזה בלתי אפשרי?

supernova

New member
אמממ...

הקטע עם סבתא נוגע לזה שהיא הייתה בעבורי אמא , והקשר איתה היה הקשר הבריא היחיד שהיה לי. היא נפטרה כשהייתי בת שבע.
מבחינתי איבדתי את אמא שלי, כי היא זו שבאמת תפקדה כלפיי באופן הזה.
אני לא מעדיפה לוותר על הקשר. מורכב ככל שיהיה. ויש דברים מעטים ( אבל משמעותיים) שאני אקבל ממנו ואני יכולה לסמוך עליהם.
אני גם מרגישה כלפיה איזשהו סוג של אחריות הורית בעצמי שלא ממש מאפשרת לי לוותר עליו.

supernova יקרה

התרגשתי ממה שכתבת, אני מרגישה שלעיתים זה באמת מאד סבוך להתמודד עם הנעדר החי.
כל הזמן קיימת התקווה והאכזבה, במעגלים שקשה מאד לפרוץ. הדפוס שבו אתה מצפה- מקבל מעט ושוב מתאכזב זהו מעגל כואב מאד, אולי גורם לתקיעות במקומות אחרים.
כל כך קשה לוותר על התקווה, זה כל כך אנושי לקוות לקבל את פירורי החסד האלו ולכן כל פעם האכזבה והנטישה כואבים ומייסרים יותר.
מייעצת לך לעבד רגשית בליווי יותר מכיל ומקצועי.
שולחת לך חייבוק חם

ענבר

נועָה

New member
בשמחה

ובבקשה תשמרי על עצמך!
(ואם תוכלי לקבל סיוע זה יהיה נהדר.)

עדיה222

New member
שלום סופרנובה היקרה, (אני עדיהר הוותיקה...)

זמן מה לא הייתי בפורום, עם בעיות של סיסמא וכו'.
מה שלומך? האם אמך חזרה הביתה?
טוב שאת משתפת! אם כי - אמירה זאת מפי היא מגוחכת, כי כל כך הרבה זמן
לא השתתפתי בפורום. לא הגבתי, לא כתבתי.
MYKAL בתגובתה כתבה: אמא שלך חולה.
באמת, המציאות הזאת של אמא חולה - היא כל כך מסובכת. נראה לי שאת
נאבקת לקיים עם אמך דיאלוג הגיוני, שפוי. אולי את נאבקת על תמונה תקינה
של יחסי אם ובת, או בכלל נאבקת על תמונה של תקינות.
אני משערת שהמחלתיות של אמך היא משהו חומק. כלומר, שהיא בסדר ולא בסדר,
או בסדר ואז מתפרצת, מקללת.
זה מאוד קשה. אני רוצה להזכיר שלך תמיד יש אפשרות לנטוש את אמך.
אמך היא החולה והחלשה. את צעירה ומשכילה.
אבל מתוך מוסריות, מצפוניות, וגם מפני שבכל זאת יש משפחתיות
חזקה, ומחוייבות, (למשל, שהיו קשרים נפלאים עם סבתך, אם-אביך, ויש קשר טוב
עם אביך המכחיש) - את לא תנטשי. בכל אופן, הכוח הוא דווקא לצידך. אולי ברגעים
שאמך מרגישה שאין לה כוח, דווקא אז היא מתפרצת, טורקת, מקללת.

עדיה222

New member
ל-סופרנובה - המשך - משום מה לא קראתי

את ההודעה שחזרת לגור עם ההורים. כלומר זאת הודעה קודמת שלך.
וכשקראתי אותה חשבתי: אז למה נקנו מכונת כביסה ותנור ועוד דברים?
ואז אני אומרת לעצמי: אולי נקנו, ושירתו אותך זמן מה, ואז חזרת הביתה.
והמכשירים? האם יש בנוסף לכל בעייה של איחסונם?
תדעי לך שאני מאוד מאוד מזדהה עם הקצוות האלה - לגור בבית ההורים לעומת
החיים לחוד, מחוץ לבית. וכן מזדהה עם הקצוות והסתירות שבין שפיות והגינות בתוך המשפחה לעומת יחס אלים, מתעלם, ואף מתהפך.
כמובן, הקצוות האלה כבר לא נוכחים בחיי, כי המוסד הכביר - "ההורים" -
התמוטט וחלף לפני כארבע שנים, עם מותה של אמי.
במידה רבה זאת התמוטטות של אימפריה. אני רוצה לעודד אותך בכך שאזכיר שלא פשוט
להיות נתין לאימפריית ההורים. אני לא מתכוונת שאנו נתינים באופן חומרי. אני מתכוונת
שאנחנו נתינים לרגשות הגדולים שגם אחוזים בדבק מוסרי-מצפוני.
כתבי מה קורה!!

למעלה