אמא

אפי לוג

New member
אמא

"אל תינתני לו", היא אומרת, "אל תינתני". אני מסתכלת עליה, מנסה לאמוד את גילה. אישה כבת 70 חפה מכל איפור, חרוצת קמטים, בעיקר קמטי כאב. "אל תיתני לו יותר, אף פעם אל תיתני לו", היא זועקת. חלוק דהוי היא עוטה על עצמה, נקי למשעי, מין חפות נאיבית זועקת מהחלוק שעליה. "אני מיבקשת ממך, יותר לא לתנת לו כלום, שום דבר". דמעות מחליקות במורד לחייה. אני תוהה אם דמעות זו מחלה מידבקת, לנוכח הגוש המאיים שמתחיל לזחול לי בגרון. "אני הולכת עכשיו לכל המקומות שהוא הולך ומיבקשת מכולם שלא יתנו לו, בכל מקום הוא משאיר לי רק אש, ואני, איך אני יכולה לכבות את השריפות האלה?" היא ממקדת את המבט שלה בי. מכל האנשים בחנות המכולת השכונתית, מבטה נופל עלי. אני מחבקת את האישה הזרה לי לחלוטין ומבוכה יורדת עלי. כמה החיבוק הזה תורם לאישה השברירית הזו? אני תוהה. "אז תבטיחי לי שלא תתני לו יותר כלום", היא חוזרת על עצמה בפני בעלת המכולת, "לא בירות, לא אלכוהול, לא ביצים, לא סיגריות, לא לחם, אין לי מאיפה להביא כסף לחובות שהוא עושה עלי, הוא לוקח לי תכשיטים מהקופסא, מוכר אותם והולך לשחק בקזינו, קונה במכולת שלך ובחנויות אחרות ואומר לכולם, תרשמו, אמא שלי תשלם, ואני, מאיפה אשלם? מהקיצבה של הנכים שאני מקבלת מהלאומי?, הוא כבר בן 41 שילך לעבוד, הוא הורג אותי". היא מוחה דמעות ופוסעת אל עבר דלת היציאה, אני מסתכלת על הגב העייף שלה. גב שנושא עליו משא כבד, את משא החיים. לפתע, בדלת, היא מסתובבת, פונה אל בעלת המכולת ואומרת: "בעצם, אם הוא מגיע, תתני לו לחם. רק לחם. ותרשמי עלי, מגיע לילד לחם". אני יוצאת אחריה ובראש מהדהדת לי רק מילה אחת: אמא....

magy

New member
bravoooooooo

כתבתי מגילה בתגובה.....אבל היא נתקעה ולא עברה...... נו מילא,,,,, במקום זה....אביא את השיר....איידישע מאמע מופיע פה המקור בלועזית העברה, על ידי בן אהרון, ליידיש באותיות עבריות ותרגום הטקסט על ידי לעברית... Ikh vil bay aykh a kashe fregn, enfert ver ez ken. Mit velkhe tayere farmegn bentsht g´tt alemen ? Men koyft dos nisht far keyn shum gelt, on oykh far keyn geveyn. Ver ez hot farloyrn, der veyz shoyn vos ikh meyn. Ver iz bay dayn vigele gezezn tog un nakht ? Ver hot bay dayn kranke-bet keyn oyg nisht tsugemakht ? Bay vemen zent ir ale tayer, ale sheyn un gut ? Ver hot far aykh avekgegebn dos letste tropn blut ? A yidishe mame, nisht git keyn bezerz oyf der velt. Vi a yidishe mame, oy vey, vi biter ven zi felt. Oy vi likhtik un sheyn iz in hoyz, ven di mame iz do, oy vi finzter un biter vet, ven g´tt nemt ir oyf in oylem haboo. In vazer, in fayer, volt zi gelofn far ir kind, nisht haltn ir trayer, dos iz gevis di grezte tsind. Oy vi gliklekh un raykh iz der mentsh, vos hot az a tayre mame, gebentsht fun g´tt , az an altitshke, tayre mame, yidishe mame mayn. איך וויל ביי אייך א- קאשע פרעגן ענטפער ווער עס קען. מיט וועלכע טיירע פארמעגן בענטשט גאט א לעמען. מען קויפט דאס נישט פאר קיין שום געלט און פאר קיין געויין. ווער העס האט פארלוירן דער ווייס שוין וואס איך מיין. ווער איז ביי דיין וויגל געזעסן, טאג און נאכט? ווער האט ביי דיין קראנקע- בעט קיין אויג נישט צוגעמאכט? ביי ועמען זענט איר אלע טיירער, אלע שיין און גוט? ווער האט פאר אייך א- וועק געגעבן דאס לעצטע טרופ בלוט. א יידישע מאמע. נישט גיט קיין בעסער אויף דער וועלט. ווי א יידישע מאמע, אוי ויי ווי ביטער ווען זי פעיילט. אוי ווי ליכטיג און שיין איז אין הויז. ווען די מאמע, איז דא. אוי ווי פינטסטער און ביטער,וועט ווען גאט נעמט איר אויף עולם הבא. אין וואסער אין פייער, וואלט זי געלאפן פאר איר קינד. נישט האלטן איר טייער. דאס איז געוויס די גרעסטע זינד. אוי ווי גליקלעך און רייך איז דער מענטש וואס האט. אזא טיירע מאמע געבענטשט פון גאט. א-זא אלטישטקע טיירע מאמע, - יידישע מאמע מיין. רציתי אתכם שאלה לשאול... ישיב מי שידע באיזו ברכה בורך אדם אך לא יוכל לקנותה בעד שום הון שבעולם ואין לה שום מחיר מי שאיבד אותה יבין מה היתה כוונתי. מי על ידך ביום בליל ישב במחלתך ולא עצם עיניים כלל דאג לטובתך ומי היה מוכן לתת את טיפת דמו האחרונה? אמאל´ה יהודיה כי אין כמוה בעולם הו, אמאל´ה יהודיה אוי כמה מר כשהיא אינה כמה יופי ואור בביתנו כשהיא כאן אבל מר וחשוך עת עברה מן העולם באש ובמים היא תבקש אחר ילדּה ולא לראות כמה יַקְרה הן זהו חטא בלי כפרה מה שמח ועשיר מי שיש לו אותה מי שאֶם יקרה לו בורך בשכינה אמאל´ה זקֶנונֶת, יקרה שלי אמאל´ה, יהודיה שלי..........

redredole

New member
אידיישע מאמא

לכל מי שרוצה לשמוע את השיר אידיישע מאמא הנה קישור לשיר מתוך פורום כליזמר ושוב תודה למגי ובן אהרון שבזמנו כוונו אותי ועזרו לי למצוא את השיר והמילים.

אמא,

ג´וב של חיים - לכל החיים, סיפורך צבט לי חזק ב-

magy

New member
ניסיון לשחזר את מה שכתבתי קודם

והלך לאיבוד........... אמא זה סוג של קללה....לא? מרגע שהילד הזה...מגיע לעולם......הכל משתנה את כבר לא : הבת של האחות של הנכדה של אשתו של את הופכת לאמא של........וגם כשהוא בן שלושים, ארבעים, את עדיין אמא של.....ושואלים מה שלום הילדים...... את כבר לא אוכלת כשבא לך...... אלא קודם בודקת אם הילד אכל....... אחר כך מגיע תורך.... את תמיד אמא של.......גם אם הוא שודד, גונב, אונס, או רוצח..... את אמא של..........אותו אחד........ ממך הוא יצא........ זה התואר היחיד בעולם.....שאי אפשר לקחת מאיתנו .......עד המוות.... אמא של.......לכל החיים חבל הטבור תמיד נשאר מחובר בין אמא ובין ילדיה.........גם אם לא רואים.

אפי לוג

New member
לא !!!!!!!!!

אל תגידי קללה. זה לא, לא, לא!!! אמא זו המילה היפה ביותר שהמציאו יפה יותר אפילו מהמילה אבא. אמא - זה פירסט פרייוריטי !

magy

New member
אולי לא הבנת

הדאגה המתמדת המלווה את היותנו אמהות...... היא המכרסמת..... אני בדקתי אם הם נושמים בלילה.....מרגע שנולדו.. שלא לדבר על דאגות אחרות....... לא מספיקים להנות מרב דאגה לשלום הילד....... מבלי להיות במועצה לשלום הילד......

softy

New member
אמא של ילדי

אימא של ילדי, לקחה את תפקיד האימהות, יותר מדי ברצינות. עד כדי כך ברצינות, שהפכה להיות שיפחה של ילדי. והילדים, הם הבינו את המסר מהר מאוד, הפכו להיות פרזיטים! לא נוקפים אצבע, כאילו האימא נולדה רק לתכלית אחת, לשרת אותם. אני מנסה להסביר לאימא של ילדי, הרפי, את רק מחמירה את מצבם, הם יגדלו להיות, לא עצמאים, הם יגדלו להיות עצלים, הם לעולם לא יצליחו לעזור לעצמם, את יותר מדי מתרוצצת סביבם. לא עוזר כלום, האימא של ילדי טוענת, כבר עשרים שנה, שהם עוד קטנים הילדים עוד יהיה להם זמן לדאוג לעצמם. האימא של ילדי כנראה חיה בהכחשה, הילדים כבר לא קטנים, כבר אין צורך לנדנד להם לאכול,להציע להם את המיטות, לכבס להם, לגהץ להם, להכין להם תה, לטלפן כל שעה , להתעורר באמצע הלילה לבדוק אם הם מכוסים, לא לשלוח אותם לקניות, שלא יהיה להם כבד, וכו`. האימא של ילדי חושבת שאני מגזים, האמת שאימא של ילדי מתייחסת גם אלי כמו אחד מילדיה . אולי הייתי מסוגל להשלים עם זה, אבל האימא של ילדי כל הזמן מתלוננת שאף אחד לא עוזר לה בבית, שהכל מוטל על כתפיה, ואני, אלוהים עדי שאני רב המשרתים בבית!!! אימא של ילדי, אישתי, עצרי רגע, הפסיקי, הגשימי את עצמך!

אפי לוג

New member
אולי

האמא של ילדיך מגשימה את עצמה באמצעות ילדיה. גם זה סוג של הגשמה.

כמעט כולנו אותו הדבר......

ואשתך לא נטע זר. בתוך עמי אני יושב. (במילים אחרות: אני יודעת מסיפורי חברות וכו´). גם בעלי מתלונן. שיתלונן. אז מה ?! ומתי תבין שהאמהות היא חלק מן ההגשמה העצמית. ואל תדאג....הם לא יהיו פרזיטים. כשיקימו משפחה משלהם סביר להניח שיעשו אותו הדבר .....כפי שראו בבית. מעין מודל. כשהייתי נערה, אמרו לי, אם לא תעזרי במטבח לא תדעי כלום. לא תדעי לבשל, לא תתחתני אולי.... וכו´. והיום חבל"ז. (לפעמים אני לא צנועה..חחח). אז תהיה אופטימי.

B T1

New member
אבא

אני לא אמא, במקרה הטוב אבא. בילדותי עשיתי מה שהורי רצו. עכשיו עושה מה שילדי רוצים ומתי אעשה מה שאני רוצה?

אפי לוג

New member
מה זה "במקרה הטוב אבא"

לא הבנתי את המשפט הזה. ומתי תעשה? החל מאותו רגע בו תיקח את ההחלטה הזו.

B T1

New member
אבהות

ברוב המשפחות בארץ כיום הגבר על תקן של מפרנס בלבד. מבלי להיות דומיננטי בחינוך וגידול הילדים. שאלת מה תעשה אצלי בלשון עבר.

אמהות היא זכות גדולה

ויש כאלה שלא זכו להנות ממנה. אני לא רואה באמהות נטל...... יש הנאה, חוויה רגשית עמוקה, הזדמנות לנתינה, יש נחת, ילדים הם האנשים הקרובים ביותר להורים. ובכלל, מה היינו עושים בלעדיהם???? ה"ההשקעה" המוצלחת ביותר בחיים היא ==== ילדים. כל היתר.....זה חשוב ואף חשוב מאוד.....אבל תמיד על-יד...
אמא יש רק אחת. זה בדוק.

למעלה