אמא

חן (*_*)

New member
אמא../images/Emo23.gif

בתקופה זו לפני חג הפסח, אינני יכולה שלא לחשוב על אימי, אשר בעבר הייתה מכינה את הבית לחג בשמחה ובקפידה, ריחות המטעמים מעשה ידיה לתפארה היו נישאים ומגרים את בלוטות הטעם, והיא, הייתה עומדת במטבח, מפזמת לה שיר בגרמנית מילדותה, ועל פניה שפוכה נהרה. כיום, היא בביתה, מטופלת סיעודית ואת הארוחה מבשלת המטפלת הפיליפינית. אמא- מילה קצרה, שלוש אותיות בלבד, אך עולם מלא מכילה. אמא נשאה אותי ברחמה תשעה חודשים עד שבכאב אותי ילדה. אמא-משדיה אותי הניקה, הזינה אותי מגופה. אמא-סיפור לי סיפרה ושרה שיר ערש כל לילה ולילה לפני השינה. אמא-אותי לדבר לימדה והקנתה לי שפה. אמא-לגן הילדים/כיתה א' אותי לקחה וכשאותי שם עזבה, הבייתה שבה בוכה. אמא-איתי להכין שיעורים ישבה, כדי שלא תכעס המורה. אמא- את פני קיבלה בשובי מטונפת מטיול של התנועה. אמא-חיכתה לי בלילות ערה כאשר שעת שובי מבילוי התאחרה. אמא-את בגדי בידה החולה כיבסה וגיהצה באהבה. אמא-חבילות לי הכינה ממיטב מטעמיה ושלחה לי לצבא. אמא-בעת לימודי לבקר תמיד באה עם סירים שיספיקו עד לביקור הבא. אמא- עמדה כטווס גא בחתונה, סידרה את ההינומה, ובהחבא, שלא ירגישו, הזילה דימעה. אמא-תמיד לבקר קפצה , כאילו רק לקפה ולשיחה קלה, ורק זמו רב לאחר לכתה, ראיתי שאת הארונות היא סידרה, ובמקרר מטעמים שעשתה. אמא-את בני תמיד ליוותה וטיפלה למן האמבטייה הראשונה. אמא-עכשיו שוכבת בביתה, מתאבלת על אבא, בוכה ובמחלת הסרטן, חולה. אמא-שכל חייה לאחרים רק נתנה ועשתה, מטופלת כיום כמו בובה, או תינוקת קטנה, ואני התהפך עולמי.

חן כל פעם שאני קוראת את המילים

שכתבת כאן, שוב ושוב זולגות הדמעות. כמו שכולם יודעים מאמי נפרדתי לפני כחצי שנה (אם ניתן לקרוא לזה פרידה) מקווה שלא תכעסי אם אביא לכאן את התפילה האלמת של אמי. תפילה מתוך שפל המדרגה זעקו עינייך הדומעות להיאסף אל בורא העולם- כאילמת. אך שערי השמיים היו נעולים. מפיך אין יוצא ואין בא גוף עם נשמה שותקת בתפילתך מתכנסת ומחרישה. אגלי טל זולגות מעינייך עדייך עד כמה רצית להפטר מיסורייך. ואני הנמצאת בתווך-אך מהצד מנסה נואשות להושיט יד קטונתי קטונתי לגאול אותך מיסורייך קטונתי לגאול אותך ממכאובייך אל ארץ לא נודעת מתוך שפל המדרגה לאיטך עולה ומטפסת נשמתך- על כנפי השכינה. נפתחו לכבודך שערי השמיים. עדינה .ו

חן (*_*)

New member
פנינת החן, גם אני../images/Emo7.gif ואני מאמצת את

תפילתך, כי אימי לא יכולה יותר והיא מבקשת, ומתחננת שנניח לה ללכת לעולמה אני לא יכולה כלום לעשות מלבד כתינוקת לשבת ולבכות

../images/Emo24.gif בנות ../images/Emo24.gif

כל מילה חצובה באבן. מילות חמות ומרגשות עצובות אך יש בהן גם הרבה מכן אין ספק ששתי האמהות שלכן עשו עבודה מאד מיוחדת אם אתן "התוצרים" שלהן. שולחת לכן שקית אבקת זוהר רק טוב!!!

kessem

New member
לא יכולה בלי אמא.....

ולמה זה גובר ככל שמתבגרים? אמא שתמיד אמרה לנו בילדותינו,הלואי וכל כאבכם יעבור אלי..לא יכולים לגמול על החסד הזה. אהבתי את כתיבתכן ,בנות.

חן

מכירה אני מקרוב את המחלה הארורה כשגילו אותה אצל אימי עדיין הייתי רווקה ופחדתי כלכך שהיא תלך לעולמה ולא תזכה להכיר את ילדיי שלא תזכה להוביל אותי בכלולותיי מאותו הרגע שגילו אותה התקרבתי אליה כמו שלא עשיתי מעולם דיברנו שוחחנו סיפרתי לה הכל דברים ששמרתי בליבי דברים שלא העזתי עכשיו כמה שנים אחרי {לא הרבה} היא עדין כאן מנסה כל יום לעבור כאילו היתה בריאה אני משוחחת איתה כמעט כל כמה שעות ובכל פעם שהיא אומרת לי אני אוהבת אותך שרון הלב נצבט ואני מזילה דימעה ונזכרת בשיר של זהבה בן אם אני לא טועה "כי אין בעולם אהבה , כמו אהבה של אמא ואין בעולם דאגה כמו דאגה של אמא ואין בעולם מי שיאהב אותך כמו אמא , רק אמא שלך .. " חן , מה אני יכולה להגיד לך , הלוואי ולא תבכי יותר הלוואי והדמעות לא יזלגו מעיניך הלוואי והיא תרגיש טוב הלוואי וכל ההלוואי הטוב שבעולם .. מחבקת אותך מתוקה

*pank

New member
חן ../images/Emo24.gif

כל-כך הרבה יופי וקסם הכנסת למילה אימא ועם זאת הכאב והעצב הם בלתי נפרדים. מרגש ונוגע ללב. באהבה פאנק.

חן (*_*)

New member
תודה-מילותיכן מחממות את הלב../images/Emo23.gif

גם אם הוא עדיין כואב. אוהבת אתכן

למעלה