אמא -
ארוך

אוגוסט82

New member
אמא - ../images/Emo18.gif ארוך

שלום , אני לא פעילה בפורום הזה ומעולם לא נכנסתי אליו אך די ! אני חייבת להוציא את זה החוצה וכאן זה נראה לי המקום המתאים ביותר . אמא שלי לא יודעת אם זה יחסי אמא-בת , אקסיומה או סתם בעיה אצלי אני מאוד אוהבת את אמא שלי אבל מצד שני אני לא יכולה הרבה ממנה למה הכוונה , יוצא שמאז שידעתי שאני בהריון היא כל יום מתקשרת לשיחת מה נשמע , מה העיניינים ? אחרי יום /יומיים /שלושה אני פשוט רוצה להגיד לה די ! תפסיקי! אני לא מסוגלת יותר כל יום טלפון , כל יום שיחה , אין לי מה לומר לך ולא מתאים לי להיות גסת רוח בטלפון אבל לפעמים פשוט אין לי סבלנות ואני עונה לה " כן...אממממ...נכון....טוב...." היום התקשרה אלי פעמיים כדי לעדכן אותי לגבי משהו של אחותי , הבעיה שהיא (אמא שלי) לא יודעת להיות תכליתית ותמציתית בשיחה שלה , הכול זה סיפורים ארוכים ושאלות של "מה נראה לך ואיך יהיה" והיא רצה ומשתוללת עם הדימיונות שלה - מה יהיה ואיך יהיה וכו' וכו' וכו' ואני ההפך הגמור , מדברת קצר , רק מה שרלוונטי , יכולה לעדכן ולסיים שיחה , לא חייב לדיון על כל דבר חצי שעה כך שמאוד קשה לי עם השיחות האלה אנירואה את השם שלה על הצג אני אומרת לעצמי "מה עכשיו?!" בנוסף אני לא מתחברת לקו מחשבה שלה ותמיד אני מביעה דעה קיצונית משלה או שואלת שאלות קשות שאין לה תשובה היא מתחילה להתעצבן וזה בא לידי ביטוי בדיבור שהוא על סף צעקה וחוסר סבלנות וגם את זה אני לא סובלת כבר ! לא יודעת מה לעשות איך להבהיר לה מה מרגיז ואתי / מפריע לי (היא נעלבת מהר) הנה עכשיו בשיחה אחרי שהיא דיברה ושאלתי שאלות שלא היו לה תשובה -שהיו שאלות קריטיות כמו " אחרי הבדיקה אם יוצא חיובי/טוב מה עושים ? או להפך אם יוצא שלילי מה עושים ? היא עונה לי : לא יודעת צריך לערוך קודם בדיקה ואני אומרת בחזרה : בסדר , נניח וביצעו בדיקה , מה אחר כך ואז הטונים עולים " לא יודעת גם העו"ס לא יודעת ובלה בלה בלה אז אמרתי לה : טוב אז אחרי שיעשו בדיקה נדע מה קורה והתגובה שלה הייתה בשיא הקרירות - בסדר אמרתי יפה להתראות ושנדבר אחר כך לא יכולה , היא מכניסה אותי לסטרס , אחרי שיחות כאלה אני נהית עצבנית וצריכה כמה דקות להירגע מה לעשות ? זה רק אני ככה ויחסי אם-בת הם הרבה יותר כיפיים ורגועים תודה למי שהגיע עד לכאן
יום קסום לכולם

pf26

New member
ממה שהבנתי קשה לך עם השיחות היומיומיות עם אמא

לא ממש הבנתי מה עניין העו"ס ועל איזו בדיקה מדובר. יחסי אמא ובת שונים בין משפחות, ממש כמו שהאנשים שונים אחד מהשני. בפורום הזה התקבצו מספר אנשים, שלחלקם יחסים שים אם האם, אבל זה לא אומר כלום, כי בפורום "חמותי ואני" התקבצו אנשים שקשה להם עם החמות, לא? אני חושבת שאם העניין המרכזי הוא השיחות הטלפוניות שגורמות לך לתחושה לא נעימה, כדאי שתפחיתי את המינון ע"י סינון השיחות ודחייתן לשעה בה נעים לך יותר לדבר. חוץ מזה, אם את מרגישה שהשיחה מתחילה להיות ארוכה מידי עבורך, תמיד אפשר למצוא תירוץ, כדי לקצר אותה ולסיים (התינוק בוכה, המרק גולש, הכלב חייב לצאת לסיבוב...), אל תבטיחי להתקשר יותר מאוחר, תגידי "נדבר מחר/ביום אחר".

גם אמא שלי הייתה גורמת לי מתחים מיותרים

כל שיחה איתה הייתה מסתימת בכאבי ראש שלי ובחוסר אונים מוחלט. נסי להמעיט בשיחות איתה. לי זה עזר.

למעלה